Το παράπονο του Γ. Χριστόπουλου που προκάλεσε αντιδράσεις

Δευτέρα, Ιούλιος 6, 2020 - 5:00μμ

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του προπονητή βόλεϊ, Γιώργου Χριστόπουλο, αναφορικά με τις επιλογές των περιφερειακών - ομοσπονδιακών τεχνικών.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, αναφέρθηκε ονομαστικά σε συναδέλφους, ακολούθησαν αντιδράσεις και ο ίδιος ο Γιώργος Χριστόπουλος με νεώτερη ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook, διευκρίνησε πως οι αιτιάσεις του αφορούν στην διαδικασία και όχι στα πρόσωπα.

Αναλυτικά το παράπονό του οπως το εξέφρασε ο ίδιος:

"Σήμερα μετά από 30 χρόνια επαγγελματίας προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής έχοντας αναγνωριστεί από πολλούς ανθρώπους του βόλεϊ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχοντας χαράξει μια ιδιαίτερη πορεία στο χώρο του αθλήματος , θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ και ιδιαίτερα τον κ Καραμπέτσο για την στάση τους απέναντι μου και την «απαλοιφή» μου από Περιφερειακό Ομοσπονδιακό Προπονητή για τη σεζόν 2020-2021 . Από ότι φαίνεται ο προεκλογικός αγώνας στην ΕΟΠΕ ξεκίνησε από νωρίς και για αυτό φρόντισαν και οι διοικούντες της Ε.Σ.ΠΕ.Π κ. Κανελλοπουλος και κ. Αντωνοπουλος με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο που αποσκοπεί πάντα στην βελτίωση του ελληνικού βόλεϊ και στην ανάδειξη νέων ταλέντων υπό την οδηγία καταξιωμένων προπονητών. Με αυτόν τον τρόπο προώθησαν τους (αναφέρει τα ονόματα δυο πατρινών τεχνικών) που όπως μπορείτε να καταλάβετε από την σύγκριση των βιογραφικών , αξιοκρατικά κατέλαβαν μια θέση στην ΕΟΠΕ . Μήπως τελικά την επόμενη φορά πρέπει να αφαιρέσω επιτυχίες από το βιογραφικό μου ώστε να εξισωθώ με τους κυρίους και να έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω και εγώ μια θέση Περιφερειακού Ομοσπονδιακού Προπονητή στην ΕΟΠΕ; Παραθέτω το βιογραφικό μου σημείωμα για τυχόν αμφιβολίες".

Ακολούθησε η διευκρίνησή του:

"Το σχόλιο μου σε προηγούμενη ανάρτηση δεν αφορούσε την αξία των συναδέλφων αλλά τον τρόπο και τα κριτηρια επιλογής. Με κανένα τρόπο δεν ήθελα να θίξω τους 2 συναδέλφους ούτε και να τους μειώσω. Η αγανάκτηση μου αφορά αποκλειστικά και μόνο την αδιαφανή διαδικασία και τις επιλογές των αρμοδίων που δεν έχουν ως βασικό κριτήριο το βιογραφικό και την προπονητική μου διαδρομή και εμπειρία. Συνεχίζω ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στον χώρο εργασίας μου στο Γυμνασιο στην Κάτω Αχαΐα, υπηρετώντας τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, όπως κάνω αδιάλειπτα τα τελευταία 30 χρόνια".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ, Θόδωρο Κανελλόπουλο, που με προσωπική του δήλωση ανέφερε τα εξής: "Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε θεατές, στο παραλήρημα ενός καταξιωμένου με επιτυχίες προπονητή βόλεϊ για την μη επιλογή και την απόσπασή του στην Ομοσπονδία, από τη οργανική του θέση στο σχολείο. Στο παραλήρημα αυτό, ενέπλεξε και μένα προσωπικά παρόλο που δεν είχα καμία ανάμειξη. Ως όφειλα, του ζήτησα στο προσωπικό του λογαριασμό να εκθέσει δημόσια τα στοιχεία ή τις φαντασιώσεις του για τυχόν εμπλοκή μου. Δυστυχώς για άλλη μία φορά επέλεξε, την διασπορά ψευδών ειδήσεων για το πρόσωπό μου σε one man show. Διότι τέτοιες συμπεριφεριφορές, δεν συνάδουν για παιδαγωγούς και ανθρώπους του αθλητισμού, αλλά στους κοινούς γυρολόγους και συκοφάντες, που προσπαθούν να πουλήσουν τις Κωλοφωτιές για φαναράκια. Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει, έστω και να με θεωρούν ξεροκέφαλο, να μην αφήνω τίποτα αναπάντητο σε ότι με αφορά, αναγκάζομαι σήμερα, με την παρούσα 1η και ήπια επιστολή μου, να καλέσω τον κύριο Χριστόπουλο να απαντήσει. Όχι τηλεφωνικά όπως προσπάθησε το Σάββατο 4/7/2020 το βράδυ, αλλά δημόσια και με διαφάνεια. Γιατί τα γραπτά μένουν. Αναμένω την αναγκαστική του απάντηση, για την 2η επιστολή μου και τις περαιτέρω αποκαλύψεις".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech