«Πάτησε» τον ΠΑΟΚ και στην δεύτερη θέση η ΑΕΚ!

Τετάρτη, Ιούλιος 1, 2020 - 11:17μμ
Πανηγύρια μέσα στην Τούμπα

Με τον Μάσιμο Καρέρα να κάνει άριστο κοουτσάρισμα και να βραχυκυκλώνει τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πήρε μια δίκαιη και άνετη νίκη με 2-0 σκορ και έπιασε τους Θεσσαλονικείς στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

«Χτύπησε» δις από στατικές φάσεις η ΑΕΚ, με τον Τσιγκρίνσκι να εκμεταλλεύται την τραγική αμυντική αντίδραση των γηπεδούχων και να ανοίγει το σκορ στο 42ο λεπτό, με τον Λιβάγια να νικάει στο 82' από το σημείο του πέναλτι τον Πασχαλάκη για το τελικό 2-0.

Πήγε να διορθώσει τα πράγματα με τις αλλαγές του στο ημίχρονο και λίγο μετά την επανέναρξη ο Φερέιρα, αλλά ο ΠΑΟΚ δείχνει βαριά άρρωστος και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Συνήλθε η ΑΕΚ μετά την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή και δείχνει πως αν συνεχίσει έτσι, αυτή είναι το φαβορί για την κατάληψη της 2ης θέσης!

Στους 59 βαθμούς πλέον οι δύο ομάδες, ισοβαθμούν στη 2η θέση μετά τα μισά των πλέι-οφ και απομένουν άλλα πέντε παιχνίδια για να μάθουμε ποιος από τους δύο θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

TΟ ΠΗΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και σφράγισαν τον τίτλο (45ο της ιστορίας τους), ανεξαρτήτως της απόφασης του CAS για την τιμωρία (ή μη) του ΠΑΟΚ!
Η ομάδα του Μαρτίνς, που επιχείρησε ροτέισον, δεν έπεισε με την απόδοσή της, ωστόσο έκανε το «5 στα 5» στα playoffs και συνεχίζει αήττητη (25-6-0) στο πρωτάθλημα!
Ο Χασάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού σκόραρε δύο φορές (27', 83'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλτι στο 80' με τον Βαλμπουενά.
Στο 45'+1' ισοφάρισε για τους Κρητικούς ο Σακόρ, με την ομάδα του Σίμου να παραμένει δίχως νίκη στα playoffs (0-1-4).

"ΣΕΦΤΕ" Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την παρθενική του νίκη στα φετινά play off πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε του Άρη των… 14 παικτών με 2-0 στο Ολυμπιακό στάδιο για την 4η αγωνιστική και ανέβηκε στους 50 βαθμούς, αφήνοντας παράλληλα τον αντίπαλό του στους 38.

Ο Κουρμπέλης, με προσωπική ενέργεια και «σκαστό» σουτ στο 41ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ ο Καμπετσής είχε δοκάρι στο 50’ και, οκτώ λεπτά μετά, είδε για δεύτερο σερί ματς να μην μετράει γκολ του, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να υποδεικνύει φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης…

Φάουλ που, ακόμα και αν δεχθούμε ότι -αυστηρά με το γράμμα του νόμου- είναι, για την επαφή του Μακέντα με τον Μαρτίνες, σημαίνει ταυτόχρονα ότι ο Αθηναίος ρέφερι θα έπρεπε -και με τη συνδρομή του VAR Παπαπέτρου- να καταλογίσει πέναλτι και στο 15’, σε σπρώξιμο του Ντουάρτε στον Μπουζούκη, καθώς δεν μπορει να υπάρχει... «δυναμόμετρο» που ξεχωρίζει τις δύο περιπτώσεις!

Τελικά, ο Κολοβέτσιος στο 88ο λεπτό σκόραρε και αυτός για δεύτερη φορά φέτος και «κλείδωσε» ουσιαστικά το «τρίποντο» για το «τριφύλλι», που ήταν κακό στο πρώτο ημίχρονο αλλά ανέβηκε αρκετά στην επανάληψη.

Απέναντι στους Θεσσαλονικείς οι οποίοι είχαν κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μισό αλλά δεν τις αξιοποίησαν ενώ και τα πολλά προβλήματα δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω…

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι «αιωνίων», ενώ ο Άρης φιλοξενεί την ΑΕΚ, με αμφότερα τα παιχνίδια να διεξάγονται την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Υποστήριξη: SilkTech