Τα σχέδια για την ανακατασκευή του γηπέδου της Παναχαϊκής στην Αγυιά

Τετάρτη, Ιούλιος 1, 2020 - 10:02πμ

Τρέχουν σε όλα τα επίπεδα οι εξελίξεις στην ποδοσφαιρική Παναχαϊκή, που μετά τα εγκαίνια του προπονητικού της κέντρου και την παρουσίαση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, προχωράει στην αντιμετώπιση άλλων  ανοιχτών μετώπων.

Ένα από αυτά είναι και το γηπεδικό (στην Αγυιά) με τις εξελίξεις να φαίνονται πιο αισιόδοξες από ποτέ, μετά και την κατ’ αρχήν συμφωνία Ερασιτεχνικής και ΠΑΕ για την παραχώρηση του.

Στα εγκαίνια του «Αλ. Σπανός» της Οβρυάς άλλωστε, τόσο η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, μέσω του προέδρου της Παναγιώτη Σεμιτέκολου, όσο και οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος και Φωκίων Ζαΐμης αναφέρθηκαν στις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν.

Το έργο που θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό Νόμο, αφορά το γκρέμισμα του μοναδικού και ακατάλληλου αυτή τη στιγμή για χρήση, πετάλου και δημιουργία στη θέση του μίας κάθετης κερκίδας με δύο κλειστά στις άκρες της.

Το ένα κλειστό δύο ορόφων θα έχει μέσα τα γραφεία των τμημάτων και προπονητήριο, ενώ το άλλο θα γίνει το νέο «σπίτι» του μπάσκετ και του βόλεϊ.

Στον χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρχει και η αίθουσα της πυγμαχίας αλλά και εμπορικά εκμεταλλεύσιμα σημεία για καφέ και χώρο εστίασης.

Το σχέδιο έχει εκπονηθεί από μηχανικό που έχει μισθώσει η Π.Γ.Ε., όπως και η μελέτη αυτού και έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης και της περιφέρειας. Οι τοποθετήσεις των αντιπεριφερειαρχών στην εκδήλωση της Κυριακής, δηλώνουν  την πρόθεση της Περιφέρειας να συμβάλει στο σημαντικό αυτό έργο για την αισθητή αναβάθμιση του δυσλειτουργικού πλέον γηπέδου της Αγυιάς και η δέσμευση τους ίσως αποδειχθεί καταλυτική για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Θυμίζουμε ότι το πέταλο είναι κλειστό για 8 και πλέον χρόνια, ενώ και η ΠΑΕ που νοικιάζει το γήπεδο περιμένει τις εξελίξεις για να τρέξει και τα υπόλοιπα έργα που είναι απαραίτητα όπως των αποδυτηρίων, των δημοσιογραφικών θεωριών, του περιβάλλοντα αγωνιστικού χώρου, του φωτεινού πίνακα και πολλών άλλων μεγάλων ή μικρότερων.

Το έργο εφόσον ξεκινήσει θα υλοποιηθεί σε τρεις, τουλάχιστον, φάσεις με το γκρέμισμα του πετάλου και ενδεχομένως και του κλειστού να αποτελεί το πρώτο κομμάτι των εργασιών και τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, το τελευταίο, που σύμφωνα με το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

Υποστήριξη: SilkTech