Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Ορφανόπουλος από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.

Σάββατο, Ιούνιος 27, 2020 - 11:03μμ
Ο Δημ. Ορφανόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο τεχνικός συμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π., Δημήτρης Ορφανόπουλος με επιστολή που διένειμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν συσσωρευμένα εμπόδια εντός των τειχών του πατραϊκού στίβου, έμποδια που άπτονταν των καθηκόντων του, αλλά και θέματα διαπροσωπικών σχέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του διακεκριμένου προπονητή στίβου:

"Φίλες και φίλοι,
οφείλω να σας ενημερώσω ότι την Πέμπτη υπέβαλλα την παραίτησή μου από τη θέση του Τεχνικού Συμβούλου στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.
Όσοι με ξέρετε θα γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσει να τα παρατάω, αλλά νομίζω οι περισσότεροι από εσάς αν όχι όλοι, αν βιώνατε έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης προς το πρόσωπό σας και μάλιστα κατ' επανάληψη από ανθρώπους που έρχεστε σχεδόν καθημερινά σε επαφή, το ίδιο θα αποφασίζατε. Η απόφασή μου μάλιστα είχε γνωστοποιηθεί στον πρόεδρο της ΕΑΣ από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου με e-mail όπου και ενημέρωνα ότι ο τελευταίος αγώνας που θα παραμείνω στο πόστό μου θα είναι αυτός του πρωταθλήματος Κ16 στις 24 Ιουνίου. Από τότε μέχρι προχθές δεν άλλαξε τίποτα, και επακόλουθα η απόφαση οριστικοποιήθηκε με το πέρας του αγώνα και κοινοποιήθηκε η επιστολή και στον ΣΕΓΑΣ.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια κύριο μέλημά μου ήταν να διασφαλίσω δίκαιους, αξιόπιστους και άρτιους αγώνες χωρίς να αδικήσω ποτέ κανέναν αθλητή ή σωματείο. Η περηφάνίά μου ήταν μεγάλη όταν έβλεπα συμμετοχές στους αγώνες με εκατοντάδες παιδιά, δείγμα της τεράστιας δουλειάς που έχει επιτευχθεί από τα περισσότερα σωματεία της περιοχής, από τη δουλειά, τον κόπο και το μεράκι των σωματειακών προπονητών. Και ίσως τελικά, κατά την προσωπική μου άποψη, η μεγαλύτερη αξία στο αποτύπωμα του κάθε προπονητή στίβου είναι η παράδοση στην κοινωνία ενήλικων ανθρώπων κατά τι καλύτερων, όπως συμβαίνει με τα παιδιά του στίβου. Αυτό που αποτελεί και το ουσιαστικότερο διακύβευμα, η πεμπτουσία του αθλητισμού.
Οι περισσότεροι όταν με παίρνατε τηλέφωνο μου ζητάγατε συγγνώμη για την ενόχληση. Θέλω να σας πω ότι για μένα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να επικοινωνώ με συναδέλφους και να ακούω με προσοχή αιτήματα, προτάσεις, παράπονα και οτιδήποτε άλλο σας βασάνιζε και θέλατε να το μοιραστείτε. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι ο χώρος μας έχει μερικούς ξεχωριστούς συναδέλφους που τιμούν αναμφίβολα όλους εμάς, όπως για παράδειγμα ο Νίκος ο Τσιοφύλας που με έπαιρνε τηλέφωνο να με ενημερώσει ακόμα και όταν στη βαθμολογία, το σωματείο του είχε πάρει κάποιον βαθμό περισσότερο!!! ... και δεν είναι μόνο ο Νίκος ξεχωριστός...
Οι αγώνες όμως συνεχίζονται και προχωράμε για καλύτερες μέρες. Η ΕΑΣ μας έχει τον μηχανισμό και τον τρόπο να παρακάμψει την απουσία μου. Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα της αναπλήρωσής μου, να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποχωρούσα πριν το τέλος της περιόδου. Προχωράμε πάντα μπροστά ...
Σας εύχομαι καλά αποτελέσματα και καλό καλοκαίρι
Δημήτρης Ορφανόπουλος
ΚΦΑ, ΤΕΦΑΑ Αθήνας
Master in Sports Management, UTS Sydney
Technical Commission, ICG Games
ΥΓ. Το τηλέφωνό μου φυσικά παραμένει ανοιχτό και οι φιλίες δένουν ακόμα περισσότερο".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech