Η βόμβα έσκασε, πωλήθηκε η CrossFit!

Πέμπτη, Ιούνιος 25, 2020 - 10:00πμ

Η βόμβα έσκασε! Η CrossFit πωλείται από τον Γκρεγκ Γκλάσμαν στον Ερικ Ρόζα.

Οι εξελίξεις στο χώρο του CrossFit δεν έχουν τελειωμό. Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε πως η CrossFit αλλάζει χέρια.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών οδήγησαν τον Γκρέγκ Γκλάσμαν στο να αποχωρήσει και επίσημα από την εταιρεία που ίδρυσε πριν από 20 χρόνια και την ανήγαγε σε ένα παγκόσμιο brand.

Ωστόσο, οι τοποθετήσεις του για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ξετύλιξαν ένα κυκεώνα αντιδράσεων από την κοινότητα. Χορηγοί, αθλητές και affiliate γυμναστήρια αποχώρησαν και ο Γκλάσμαν, παρά την προσπάθειά του να κρατηθεί στο τιμόνι, τοποθετώντας ως CEO τον Ντέιβ Κάστρο, απέτυχε.

Κι έτσι ανακοινώθηκε πως τον επόμενο μήνα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πώλησης της εταιρείας.

Με ανακοίνωσή του ο νέος ιδιοκτήτης Ερικ Ρόζα δήλωσε:

«Αγαπητή κοινότητα του CrossFit, από όταν ανακάλυψα το άθλημα πριν από 10 χρόνια, μου άλλαξε τη ζωή και αισθάνομαι βαθιά τιμή που έχω την ευκαιρία να ηγηθώ της CrossFit στο νέο της κεφάλαιο ως CEO και ιδιοκτήτης, μετά την ολοκλήρωση τον διαδικασιών τον επόμενο μήνα. Ως ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και αθλητής, βίωσα τη δύναμη της αλλαγής του CrossFit και τον δεσμό που δημιουργεί μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής φυλής, γένους, ηλικίας, εθνικότητας, εισοδήματος, εκπαίδευσης και σωματικής ικανότητας. Αυτή η μαγεία, που δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες affiliate γυμναστηρίων, τους προπονητές, τους αθλητές σε 158 χώρες στον κόσμο, είναι πραγματική. Και πιστεύω ότι κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Τις τελευταίες εβδομάδες, διχαστικές ανακοινώσεις και ισχυρισμοί έχουν κάνει τα μέλη της κοινότητας να δυσκολεύονται στο να μεταδώσουν τις μεταμορφωτικές μας εμπειρίες στα τοπικά γυμναστήρια με αυτά που διαβάζουν στο διαδίκτυο. Η θέση μου είναι απλή: Ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι αποτρόπαια και δεν θα γίνουν ανεκτά στο CrossFit. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους και θα δουλέψω ώστε να χτίσω γέφυρες με αυτούς που έχασαν την πίστη τους σε εμάς. Ερχομαι με μεγάλη ταπεινότητα και συνειδητοποίηση πως έχουμε σκληρή δουλειά να κάνουμε. Είμαι αφοσιωμένος στο να ακούσω, είμαι αφοσιωμένος στο να μάθω και είμαι αφοσιωμένος στο να ηγηθώ θετικών αλλαγών. Πάνω από όλα, είμαι αφοσιωμένος στο CrossFit και σε εσάς, σαν μέλος της κοινότητας. Αν είστε αφοσιωμένοι στο μέλλον της CrossFit και έχετε ιδέες, θέλω να σας ακούσω. Κι αν αγαπάτε το CrossFit και σας χάσαμε στην πορεία, θέλω να κερδίσω ξανά την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σας. Επικοινωνήστε μαζί μου στο [email protected]. Ερικ Ροζα

Πλέον, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της κοινότητας στην είδηση της αλλαγής.

«Μου αρέσουν αυτά που ακούω, ελπίζω να είναι έτσι και στην πράξη» ήταν το σχόλιο του Νόα Ολσεν.

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Μπγιόργκβιν Καρλ Γκούντμουντσον και το έδειξε με την παρακάτω ανάρτηση στο Ινσταγκραμ

Υποστήριξη: SilkTech