Αποκλειστικό: Τ. Τσαγκρώνης, για Λιόλιο, Φασούλα, Πετρόπουλο

Τρίτη, Ιούνιος 23, 2020 - 7:00μμ

Υποψήφιος για τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ θα είναι ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της, Τάκης Τσαγκρώνης.

Ο Πατρινός παράγων του ελληνικού μπάσκετ, επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλακόπουλου, μίλησε στο sportin.gr για τις εξελίξεις στο μέτωπο των επικείμενων εκλογών στην ΕΟΚ, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους χειρισμούς της ηγεσίας του Υφυπουργείου.

Οι εκλογές προγραμματίζονται για το 2020, αν και πολλοί διαφωνούν, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνουν το 2021, με τα σωματεία μέλη της ΕΟΚ να είναι 1.100!
Αναλυτικά:

- Πόσα σωματεία θα ψηφίσουν;

«Υπάρχει μια νέα πατέντα, αυτή με την ψηφιακή αναγνώριση. Έτσι λοιπόν μπορεί να ψηφίσει ένα ανύπαρκτο αγωνιστικά σωματείο, που τυπικά είναι αναγνωρισμένο και να αποκλειστεί ένα άλλο με φουλ δραστηριότητα... Ο νόμος παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις ομοσπονδίες και προκαλεί τεράστια αναταραχή στον αθλητισμό».

- Έχετε κάποια εκτίμηση για το τι να περιμένουμε στις εκλογές;
«Είναι πολύ πρόωρο ακόμα! Ας μην παραβλέπουμε πως εσχάτως έχουμε διαδοχικές ήττες για το Υφυπουργείο. Αυτό συνέβη με τη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, αυτό συνέβη και με την απόφαση της ΕΠΟ για το πότε θα γίνουν οι εκλογές της».

- Θα είναι ενιαίο το ψηφοδέλτιο;
«Μέχρι σήμερα αυτό ίσχυε, έτσι εκλέγονταν τα 18 μέλη του 21μελούς Δ.Σ., τα υπόλοιπα τρία προέρχονται από τον ΕΣΑΚΕ. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει στις επόμενες».

- Θα είστε υποψήφιος για το νέο διοικητικό συμβούλιο;
«Ναι! Η απερχόμενη διοίκηση έχουμε ως πρώτο στόχο να συνεχίσουμε το έργο μας. Έχουμε, αναμφίβολα, κάνει λάθη, όπως και σωστά πράγματα. Σκοπεύουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να πάμε ένα βήμα ακόμα πιο ψηλά το ελληνικό μπάσκετ! Να είστε σίγουρος πως η νυν διοίκηση θα συνεχίσει το έργο της».

- Ένα σχόλιο για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο;
«Δεν θα προσθέσω κάτι σε αυτά που ξέρει όλος ο κόσμος. Πως το ελληνικό μπάσκετ, σε αντίθεση με τα όσα λέει ο κ. Λιόλιος, είναι 4ο στην Ευρώπη και 7ο στον κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια, η νυν διοίκηση της ΕΟΚ φρόντισε ώστε το ελληνικό μπάσκετ με τις εθνικές του ομάδες να κατακτήσει ντουζίνες από μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!».

- Τι έχετε να πείτε για την υποψηφιότητα του Κώστα Πετρόπουλου με την «παράταξη» Φασούλα;
«Ο Κώστας Πετρόπουλος έχει τεράστια προσφορά στο μπάσκετ, εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε δικαίωμα να σχολιάζουμε τις αποφάσεις του».

- Για την υποψηφιότητα Βαγγέλη Λιόλιου;
«Το ελληνικό μπάσκετ δεν νοσεί, δεν έχει πρόβλημα όπως λέει. Πρόβλημα υπάρχει στις ομάδες στο πρωτάθλημα που μετέχει κι ο ίδιος».

- Για τον Παναγιώτη Φασούλα;
«Μεγάλη προσωπικότητα».

- Για τον Τάσο Δελημπαλταδάκη;
«Κοιτάξτε ας περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα. Έχω την αίσθηση πως πολλά θα αλλάξουν μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες. Κι από όσο γνωρίζω πολλοί από όσους δηλώνουν υποψήφιοι έχουν κώλυμα. Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι υπάλληλος της Ομοσπονδίας, ο κ. Λιόλιος, εξ'όσων ξέρουμε, μέτοχος σε ανώνυμη αθλητική εταιρεία κλπ. Να δούμε ποιοι θα είναι τελικά υποψήφιοι, ποιοι θα θελήσουν να είναι και τα ξαναλέμε!».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech