Θέλει να ξανανέβει στο ρινγκ ο Δημήτρης Κώστας

Δευτέρα, Ιούνιος 22, 2020 - 2:27μμ

«Εννοείται ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το ξανακάνω. Θέλω να ανέβω και πάλι στο ρινγκ».

Αυτά τόνισε ο 22χρονος παλίκαρος και πρωταθλητής πυγμαχίας της Παναχαϊκής, Δημήτρης Κώστας, που τον Αύγουστο του 2017 έχασε σε τροχαίο το αριστερό του πόδι. Ομως στάθηκε όρθιος, δεν τα παράτησε ποτέ και έναν χρόνο αργότερα έστειλε δυνατό μήνυμα σε όλους (μας). Επέστρεψε στη δράση και έγινε ο πρώτος πυγμάχος ΑΜΕΑ, που αγωνίστηκε με τεχνητό μέλος σε επίσημο παιχνίδι. Συγκεκριμένα σε αγώνα επίδειξης στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά πυγμαχίας «The Unknown Champion» με αντίπαλο τον συναθλητή του Κωνσταντίνο Μάντζαρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Μάλιστα εκείνη η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας και με τους κανονισμούς της ΑΙΒΑ! Παράλληλα είχε αναδείξει και ένα μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται μέχρι σήμερα, καθώς στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων δεν περιλαμβάνεται η πυγμαχία.

-Πώς αισθάνθηκες τότε;
«Πολύ όμορφα. Ηταν περίεργο το συναίσθημα καθώς επέστρεψα μετά το ατύχμα και είχα στραμμένο το βλέμμα μου στον προπονητή μου και δάσκαλο Νίκο Πλέα».
-Νιώθεις ή ένιωσες ότι τότε με την επιστροφή σου έστειλες και ένα δυνατό μήνυμα;
«Σίγουρα πιστεύω ότι όλοι πήρανε ένα μεγάλο μάθημα, ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάνε. Ομως και εγώ άντλησα δύναμη από ότι συνέβη τότε».
-Αυτή την περίοδο αθλείσαι;
«Οχι, το τελευταίο χρόνο εργάζομαι στην Αθήνα. Ομως επαναλαμβάνω ότι θέλω να το ξανακάνω. Θέλω να επιστρέψω και πάλι στο ρινγκ».

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ
Ο Δημήτρης Κώστας είχε μπροστά του μια μεγάλη καριέρα στο ρινγκ, την οποία η μοίρα του στέρησε. Πριν το τροχαίο τον Αύγουστο του 2017 είχε προλάβει να ανέβει τρεις φορές στο βάθρο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είχε πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των Παίδων και των Εφήβων, ενώ το 2016 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Κατηγορία των Νέων και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα 69 κιλά.
«Είναι ένα πολύ δυνατό παιδί. Πραγματικός πρωταθλητής εντός και εκτός ρινγκ» τόνισε ο Νίκος Πλέας μιλώντας για τον Δημήτρη Κώστα και πρόσθεσε: «Μετά το ατύχημα όταν κάναμε το τουρνουά το 2018 όταν ανέβηκε στο ρινγκ όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και τον χειροκροτούσε. Τα συναισθήματα όλων μας τότε ήταν έντονα και δυνατά. Εχω μάθει ότι ίσως να δρομολογηθεί τελικά η είσοδος της πυγμαχίας στους Προολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο και ο Δημήτρης να μπορέσει να είναι εκεί».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Πελοπόννησος" (Παν. Αντωνόπουλος)

Υποστήριξη: SilkTech