Απομακρύνονται τα CrossFit Games, επισπεύδονται οι αλλαγές!

Τρίτη, Ιούνιος 23, 2020 - 10:00πμ

Εν αμφιβόλω τίθεται η διεξαγωγή των CrossFit Games για φέτος! Με ανακοίνωσή της στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σελίδα των Games υπογράμμισε πως η διοργάνωση αναβάλλεται «εξαιτίας ταξιδιωτικών περιορισμών και καταστάσεων εκτός ελέγχου» προσθέτοντας πως η πιο κοντινή ημερομηνία «πιθανής» διεξαγωγής είναι η 17η Αυγούστου.

Αρχικά, οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 29 Ιουλίου στο ράντσο στο Αρόμας της Καλιφόρνια, εκεί όπου είχαν κάνει το ντεμπούτο τους το 2007. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μονάχα 30 άνδρες και 30 γυναίκες έλαβαν πρόσκληση να αγωνιστούν τη φετινή σεζόν.

Ωστόσο, ο κυκεώνας των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, οδήγησε περισσότερους από 20 αθλητές να αποσύρουν τη συμμετοχή τους. Ετσι, εύλογα εικάζεται από πολλούς στο διαδίκτυο πως αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος της αναβολής των Games.

Αναμφίβολα, η CrossFit θα εξαντλήσει τα περιθώρια προκειμένου με κάποιο τρόπο να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με οποιαδήποτε μορφή. Κι αυτό γιατί υπάρχουν σε ισχύ συμβόλαια με χορηγούς, οι οποίοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν αν τελικά τα Games ματαιωθούν.

Ήδη η CrossFit έχει δεχθεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα, μετά την αποχώρηση εκατοντάδων affiliate γυμναστηρίων ανά τον κόσμο και κάνει πια ότι περνά από το χέρι της, ώστε να αντιστρέψει το κακό κλίμα.

Μάλιστα, στη σελίδα των Games αποκαλύφθηκε ένα σχέδιο της εταιρείας να κάνει μία «πολιτιστική αξιολόγηση και να εξετάσει τη διαφορετικότητα και τις ευκαιρίες ένταξης». Στα βήματα που θα γίνουν περιλαμβάνονται:

- ανάθεση ανάλυσης και αξιολόγησης της διαφορετικότητας και πολιτιστικής εκπροσώπησης σε εξωτερικό αναλυτή.

- παραγωγή Μέσων που αντιπροσωπεύουν και δημιουργούν ευκαιρίας για την κοινότητα των μαύρων και την κουλτούρα τους που υποεκπροσωπείται.

- συνεχιζόμενη οργάνωση και λήψη συμβουλών εσωτερικά της εταιρίας ενώ ταυτόχρονα δεχόμαστε προτάσεις από ειδικούς στη διαφορετικότητα.

Στις παραπάνω… γενικολογίες, ο νέος CEO (τουλάχιστον στις ανακοινώσεις), Ντέιβ Κάστρο, προσπαθεί να φέρει ξανά υπό τη σκέπη της CrossFit τα affiliate γυμναστήρια στις ΗΠΑ. Με ανάρτησή του στο Ινσταγκραμ αποκάλυψε πως θα υπάρχει εκπρόσωπος της CrossFit σε κάθε περιοχή της χώρας, προκειμένου να συνεργάζεται με τα γυμναστήρια συλλέγοντας κριτικές, σχόλια και απορίες.

Έτσι, θα δημιουργηθεί μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μέσω των affiliates και της CrossFit, με σκοπό τη βοήθεια και τη βελτίωση και των δύο πλευρών. Κάτι τέτοιο ήταν και ένα από τα αιτήματα των γυμναστηρίων, μετά την κραυγή για δραστικές αλλαγές στη δομή, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία της εταιρίας.

Είναι φανερό πως ο Κάστρο με απανωτές αναρτήσεις προσπαθεί σκληρά να κερδίσει πίσω το χαμένο έδαφος, μετά τις… γκάφες στις οποίες υπέπεσε δημόσια ο ιδρυτής της CrossFit Inc., Γκρεγκ Γκλάσμαν. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο Κάστρο αποτελεί τη «μαριονέτα» του και πως δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές.

Έτσι, γίνεται αναφορά στα περσινά Games όταν ο Κάστρο δεν έδωσε καμία απάντηση σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε ποια ήταν τα σχέδιά του, ώστε να υπάρξει μια ποικιλομορφία στον πίνακα των αθλητών, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά και στους αθλητές που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως «όλοι τους μοιάζουν» αναφερόμενος πως ήταν όλοι λευκοί (Πάντσικ, Ολσεν, Φρέιζερ, Ντέιβιντσντοτιρ, Γουελς).

Από την άλλη πλευρά, η περασμένη σεζόν ήταν εκείνη με τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Η πρόκριση του πρωταθλητή κάθε χώρας έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς αθλητές να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στα Games, κάτι που έμοιαζε σχεδόν απίθανο, αν ο Κάστρο δεν είχε αλλάξει το σύστημα πρόκρισης.

Πάντως, οι κινήσεις του Κάστρο φαίνεται πως αρχίζουν να βρίσκουν υποστηρικτές, ενώ μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της άλλης πλευράς (αθλητών, χορηγών, γυμναστηρίων) και αν θα βάλουν «νερό στο κρασί» τους.

 

- by yesiWOD

Υποστήριξη: SilkTech