Crossfit: Τα κλειδιά στον Φρόνινγκ!

Σάββατο, Ιούνιος 13, 2020 - 2:32μμ

Παρτίδα… σκάκι εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του CrossFit! Στη μία πλευρά είναι ο πρώην πια CEO, Γκρεγκ Γκλάσμαν με τον Ντέιβ Κάστρο, ενώ απέναντί τους στέκεται σχεδόν το σύνολο της κοινότητας του σπορ!

Οι τελευταίοι, μάλιστα, φαίνεται πως έχουν τον θρύλο του αθλήματος, Ριτς Φρόνινγκ ως… πολιορκητικό κριό! Ο Γκλάσμαν υπέκυψε στις πιέσεις και έδωσε τη θέση του στον Κάστρο, μία κίνηση που ωστόσο δεν φαίνεται να έχει πείσει την αντίπερα όχθη.

«Τίποτα δεν άλλαξε. Είμαι απογοητευμένη. Χρειαζόμαστε ΗΓΕΣΙΑ» τόνισε χαρακτηριστικά η δύο φορές πρωταθλήτρια, Κάτριν Ντέιβιντσντοτιρ.

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ Ο ΦΡΟΝΙΝΓΚ

Ο Κάστρο, από τη μεριά του, μοιάζει να έχει πάρει τα ηνία της σχεδίασης της στρατηγικής της CrossFit προκειμένου να αναστρέψει την κατάσταση. Είναι έτοιμος να δώσει τα «κλειδιά» στον Φρόνιγνκ, ανακοινώνοντας, μάλιστα, πως ίσως είναι αυτός που θα προγραμματίσει τα Games από το 2021!

Σίγουρα ο νέος CEO θέλει τον άνθρωπο που αποτελεί σύμβολο του σπορ με το μέρος του, όμως, ο Φρόνινγκ έχει κάποιες ξεκάθαρες απαιτήσεις, τις οποίες παρουσίασε σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ μακροχρόνια ιδιοκτητών affiliate γυμναστηρίων.

«Πιστεύω ότι τα affiliates πρέπει να είναι ιδιοκτήτες του CrossFit. Δεν μπορεί να αποφασίζει μονάχα ένας άνθρωπος» τόνισε ο οκτώ φορές πρωταθλητής και πρόσθεσε πως το να αποχωρήσει ως affiliate γυμναστήριο ήταν «το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

Εκτός από τον Φρόνινγκ στην τηλεδιάσκεψη έδωσαν το παρόν μερικά σπουδαία ονόματα του χώρου:

  • Πατ Σέργουντ (14 χρόνια ιδιοκτήτης affiliate και ακόμα υπάλληλος της CrossFit), 
  • Κρις Σπίλερ (13 χρόνια ιδιοκτήτης affiliate, πρώην στέλεχος των σεμιναρίων της CrossFit και οκτώ φορές αθλητής των Games), 
  • Κρις Σμιθ (ιδιοκτήτης affiliate, πρώην διευθυντής των Regionals και μέλος των σεμιναρίων)
  • Ανι Σακαμότο (ιδιοκτήτρια affiliate και μάνατζερ του πρώτου γυμναστηρίου CrossFit του Γκλάσμαν στην Σάντα Κρουζ)
  • Τζένιφερ Χάντερ-Μάρσαλ (10 έτη ιδιοκτήτρια affiliate, πρώην μέλος των σεμιναρίων, πρώην αθλήτρια Regionals και αθλήτρια στην κατηγορία Masters των Games)
  • Ντέιβιντ Οσόριο (13 χρόνια ιδιοκτήτης affiliate, με πάνω από 1000 μέλη στο γυμναστήριό του)
  • Καριάν Αντες (11 χρόνια ιδιοκτήτης affiliate και υπάλληλος της CrossFit για εννιά χρόνια)
  • Τζόναθαν Κίνικ (13 χρόνια ιδιοκτήτης affiliate και μέλος της επιτροπής απόδοσης βεβαιώσεων της CrossFit).

ΚΡΑΤΑΓΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟΝΙΑ

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν ήταν η αιτία του… χωρισμού αλλά η αφορμή. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι φανερό πως υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Γκλάσμαν που μεγάλωνε χρόνο με το χρόνο. «Οι πράξεις 13 ετών με έκαναν να αποχωρήσω» σχολίασε ο Σπίλερ.

«Η έλλειψη επικοινωνίας και υποστήριξης στα affiliate γυμναστήρια, η κακή ηγεσία και η τάση της CrossFit HQ να παίρνει αποφάσεις στα ξαφνικά για χρόνια» ήταν για τον Φρόνινγκ αυτά που τον οδήγησαν σε ρήξη.

«Δεν είναι μονάχα μία στιγμή. Είναι χρόνια… Το να φέρεις το όνομα CrossFit αποτελεί εμπόδιο, κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό και πρέπει να αλλάξει» υπογράμμισε η Σακαμότο.

ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ ΟΡΟΙ

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του πάνελ σχετικά με τον Γκλάσμαν: «Δεν αρκεί η παραίτησή του, πρέπει να αποχωρήσει τελείως από την εταιρεία». Ο πρώην CEO κατέχει ακόμη το 100% του μεριδίου της CrossFit κάτι που όλοι πια ζητούν να αλλάξει, προκειμένου να πειστούν πως όντως ξεκινά μία νέα σελίδα στην ιστορία του σπορ.

Ακόμα ένα σημείο στο οποίο οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συμφώνησαν είναι πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία. «Χρειαζόμαστε ένα συμβούλιο χωρίς κρυφή ατζέντα» ανέφερε ο Σέργουντ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΟΡΗΣΕΩΝ

Η κατάσταση στο χώρο του CrossFit είναι ιδιαίτερα ρευστή και τα πιόνια κινούνται καθημερινά στη σκακιέρα. Ο «βασιλιάς» και η «βασίλισσα» (Γκλάσμαν-Κάστρο) κάνουν πλέον ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να πείσουν πως τα πράγματα θα αλλάξουν.

Όμως, πια φαίνεται πως δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Οι αθλητές, οι ιδιοκτήτες affiliate γυμναστηρίων, οι χορηγοί αλλά και σχεδόν όλη η κοινότητα φωνάζει για αλλαγή. Εξάλλου, κανένα άθλημα δεν ανήκει μόνο σε έναν άνθρωπο.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι πόσες υποχωρήσεις μπορεί να κάνει η κάθε πλευρά, έτσι ώστε να βρεθεί ξανά κοινός τόπος για το καλό του CrossFit.

 

yesiwod

Υποστήριξη: SilkTech