Φόρμουλα 1: Όλα «ανοιχτά» για Φέτελ στη Μερσεντές

Παρασκευή, Ιούνιος 5, 2020 - 3:32μμ

Το ενδεχόμενο να οδηγεί ένα από τα μονοθέσιά της την επόμενη σεζόν ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν απέκλεισε η πρωταθλήτρια ομάδα της F1, Mercedes, διότι ενδέχεται να χρειαστεί έναν αντικαστάτη για τον Λιούις Χάμιλτον ή, τον Βάλτερι Μπότας, σύμφωνα με σημερινές (6/03) δηλώσεις του διευθυντή της γερμανικής ομάδας, Τότο Βόλφ.

Ο Φέτελ, τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Red Bull, πρόκειται να αποχωρήσει από την Ferrari στο τέλος της περιόδου με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του να παραμένει άγνωστος.

Τόσο ο 35χρονος, Χάμιλτον, και ο Φινλανδός ομόσταυλός του, Μπότας, θα βρεθούν εκτός συμβολαίου με την Mercedes στο φινάλε της περιόδου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, μετά την καθυστέρηση που υπάρχει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και είναι πιθανό να βρει τον Βρετανό να ισοφαρίζει το ρεκόρ των επτά κατακτήσεων τίτλου που κατέχει ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Βολφ είπε στους δημοσιογράφους μέσω του Zoom, ότι η Mercedes θα κοιτάξει πρωτίστως τους δικούς της οδηγούς, αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα.

Όταν ο Αυστριακός ρωτήθηκε πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το ενδιαφέρον για τον Φέτελ απάντησε: «Νομίζω ότι οφείλουμε σε έναν τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή να μην πούμε απευθείας "όχι".

Πρέπει να σκέφτεσαι όλα τα ενδεχόμενα... έχουμε μία φανταστική ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους δύο οδηγούς μας. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ένας από αυτούς μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θέλει να συμμετέχει άλλο σε αγώνες και ξαφνικά μπορεί να έχεις μία κενή θέση και γι΄ αυτό δεν θέλω να βγω από τον Ιούνιο και να πω: καμία πιθανότητα δεν υπάρχει για να τρέξει με μας ο Σεμπάστιαν».

Υποστήριξη: SilkTech