Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, δεν πέφτουν Άρης - ΠΑΟΚ

Παρασκευή, Μάιος 22, 2020 - 8:00πμ

Για πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, οι ομάδες της ΕΚΟ Basket League είχαν την ευκαιρία να τα πουν δια ζώση στην Καλογρέζα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ (για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα) έβγαλε... άσπρο καπνό τόσο για το -οριστικό- φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όσο και για την επικύρωση της βαθμολογίας και μια σειρά από άλλα διαδικαστικά ζητήματα.

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός (οι πράσινοι έριξαν λευκό, η ΑΕΚ δεν ψήφισε), δεν υποβιβάζονται ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, δύο ομάδες θα ανέβουν από την Α2 στη μεγάλη κατηγορία όμως σε περίπτωση που κάποια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, δεν θα έχει δικαίωμα να αντικατασταθεί.

Το μείζον είναι πως αποφασίστηκε/ψηφίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, με την πρόταση της ΑΕΚ για Final Eight να πέφτει στο κενό. Η Ένωση κατέθεσε πλάνο για να τελειώσει η χρονιά στα γήπεδα, πλην όμως αυτό βρήκε αντίθετες τις υπόλοιπες ομάδες. Η επικύρωση της βαθμολογίας που ακολούθησε έβαλε την... τελεία στο φετινό πρωτάθλημα, με τις ομάδες να κοιτάζουν -και επίσημα πλέον- την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Βάσει της ψηφοφορίας που έγινε, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής για την αγωνιστική περίοδο 2019/20 (αυτή είναι η εισήγηση στην ΕΟΚ που είναι δεδομένο ότι θα χρίσει πρωταθλητή της Α2 τον Χαρίλαο Τρικούπη), ενώ αποφασίστηκε να μην υπάρξει υποβιβασμός για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Όσο για το πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στο επόμενο πρωτάθλημα; Αυτό προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει ξεκαθαριστεί. Θα προβιβαστούν δύο ομάδες, αν όμως κάποια από αυτές δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, δεν θα αντικατασταθεί.

Οσο για τη σεζόν 2020/21, οι ομάδες συζητούν να υπάρχει εγγυητική ύψους 60.000 +140.000 ευρώ που θα μπουν σε λογαριασμό ειδικού σκοπού ώστε να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας ρευστότητας για τους μισθούς των αθλητών.

Τέθηκε στο τραπέζι η χωρητικότητα των γηπέδων που θα πρέπει να είναι minimum 1200 θέσεις, αλλά και ένα minimum μπάτζετ το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί πόσο ψηλά θα φτάσει καθώς η μείωση ήταν τη σεζόν 2019/20 πολύ μεγάλη σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη ενώ η πανδημία αφήνει όλο και περισσότερα σημάδια.

Τέλος, σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός έχει συμβόλαιο με την Cosmote TV και θα το τιμήσει όπως εξήγησαν οι άνθρωπό του, οπότε η συζήτηση για κεντρική διαχείριση τελείωσε πριν καν ξεκινήσει.

Υποστήριξη: SilkTech