Βαριά όχληση σε ΝΟΠ - ΝΕΠ για τη στάση του ΠΕΑΚ

Παρασκευή, Μάιος 1, 2020 - 1:01μμ

Εντονη αντίδραση είχαμε από τον ΝΟΠ και την ΝΕΠ, κατά της διοίκησης του ΠΕΑΚ, φτάνοντας στο σημείο να στείλουν επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού.

Κάνουν λόγο πως η διοίκηση του ΠΕΑΚ λειτουργεί με ανάλγητο τρόπο εν μέσω κρίσης, απαιτώντας πληρωμή οφειλών και υπογραφή συμβολαίων, ενώ εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός, πως τα δύο ερασιτεχνικά σωματεία καταγγέλουν πως η διοίκηση του ΠΕΑΚ, ενώ έχει εισπράξει κάποια χρήματα από ΝΟΠ και ΝΕΠ, δεν τα αναγνωρίζει!

Αναλυτικά η επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Ναυτικού Ομίλου Πατρών
Της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών
Προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Αυγενάκη
Προς το ΠΕΑΚ Πατρών
Προς τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μαυρωτά
Κοιν. : Μ.Μ.Ε

Επί σειρά ετών δραστηριοποιούμαστε με έδρα την Πάτρα, στον χώρο του Ναυταθλητισμού με σημαντικές επιτυχίες, ενώ αποτελούμε την βάση της αναπτύξεως της κολυμβήσεως στην ευρύτερη περιοχή με εκατοντάδες μικρούς αθλητές.
Τόσο εμείς, όπως και άλλα Ναυταθλητικά σωματεία μικρότερης δυναμικής, χρησιμοποιούμε το κολυμβητήριο Πεπανός στην Πάτρα, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ν.Π.Δ.Δ ΠΕΑΚ Πατρών, το οποίο ζητά την καταβολή αντιτίμου για την συμμετοχή μας σε αυτό.

Σημειώνουμε ότι οι αιτούμενες χρεώσεις για την χρήση της πισίνας από το ΠΕΑΚ Πατρών, είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κολυμβητήρια πανελλαδικά.
Παράλληλα επί σειρά ετών και εξ αιτίας προβλημάτων χρηματοδοτήσεως του ΠΕΑΚ Πατρών, καταβάλλαμε εμείς για λογαριασμό του δεκάδες χιλιάδες ευρώ, μεταξύ άλλων σε αέριο, κ.λ.π
Παρόλα αυτά, σήμερα έχουμε και τα δύο σωματεία οφειλές προς το ΠΕΑΚ Πατρών, ενώ το τελευταίο δεν αναγνωρίζει πληρωμές που έχουν λάβει χώρα για λογαριασμό του, ούτε παλαιότερες, ούτε πρόσφατες, μας ζητά δε εν μέσω της πανδημίας, να υπογράψουμε σχετικό πολυσέλιδο συμφωνητικό για αναγνωρίσεις χρεών και πλήθος υποχρεώσεων σαν να είμαστε ανάδοχοι σε δημόσιο έργο, επ' απειλή μάλιστα άμεσων κυρώσεων σε βάρος μας.

Την υπογραφή δε του εν λόγω συμφωνητικού αρνούμαστε.

Επειδή είναι πασίδηλο ότι εάν δεν βοηθηθούν οικονομικά τα σωματεία θα εκλείψει ο ερασιτεχνικώς αθλητισμός. Σημειώνουμε ότι απασχολούμε προπονητές, προσωπικό, ενώ αυξημένα είναι και τα διοικητικά έξοδα, συνάμα πιθανολογείται σφόδρα η κάθετη μείωση των εσόδων μας από τις συνδρομές των αθλητών, οι οποίες αποτελούν και το μοναδικό μας έσοδο.
Επειδή ο αθλητισμός έχει άμεση ανάγκη την οικονομική στήριξη και τέτοια θα μπορούσε να είναι η απαλλαγή των σωματείων από συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Για τους λόγους αυτούς
Παρακαλούμε όπως εξετάσετε την δυνατότητα απαλλαγής μας από τις οφειλές που έχουμε προς το ΠΕΑΚ Πατρών για την χρήση και μόνο της κολυμβητικής δεξαμενής, παράλληλα όπως συμψηφιστούν άμεσα οι καταβολές που έχουμε κάνει για λογαριασμό του.

Πάτρα, 30 Απριλίου 2020
Για τα Σωματεία
Ναυτικός Όμιλος Πατρών
Ναυταθλητική Ένωση Πατρών

Υποστήριξη: SilkTech