Δεν θα συνεχιστεί η Γ' Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα

Κυριακή, Απρίλιος 26, 2020 - 9:02μμ
Σίγουρη τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής της επόμενης περιόδου μπορεί να θεωρεί ο Παναιγιάλειος, καθώς οι εξελίξεις για την τύχη των πρωταθλημάτων τρέχουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο που απομένει να ανακοινωθεί είναι η οριστική διακοπή της Γ' Εθνικής και των ερασιτεχνικών. Ας τα πάρουμε όμως ένα - ένα.

ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβουν οι 8 πρωταθλητές των Ομίλων και θα υποβιβαστούν οι ομάδες που απέχουν πάνω από πέντε βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού. Οσον αφορά δηλαδή τον 7ο Ομιλο, θα υποβιβαστούν Πανγυθεατικός, Ολυμπιακός Ζαχάρως, Πανηλειακός, Παναργειακός και θα ανέβει ο Αστέρας Βλαχιώτη στο Φούτμπολ Λιγκ.
Τούτο σημαίνει ότι Διαγόρας και Θύελλα Πατρών παραμένουν στη Γ' Εθνική. Δημιουργείται, έτσι, ένα νέο πρωτάθλημα με περισσότερους Ομίλους ή τους ίδιους, αλλά με περισσότερες ομάδες.

ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ και συγκεκριμένα στην ΕΠΣ Αχαΐας που μας ενδιαφέρει περισσότερο. Επειδή (μέχρι στιγμής), η Ενωση θα πρέπει να δώσει έναν πρωταθλητή, αυτός θα είναι ο Παναιγιάλειος, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Αν σε περίπτωση χρειαστεί και δεύτερη ομάδα να συμπληρώσει τον αριθμό στη Γ' Εθνική, τότε αυτή θα είναι η Αχαϊκή. Αναφορικά με τον υποβιβασμό, η ΕΠΣΑ θα το δει πιο προσεκτικά και θα αποφασίσει σε συνάρτηση με την προκήρυξη που θα τροποποιηθεί.

ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ υπάρχει θέμα. Στην Αχαΐα είχαμε φτάσει μέχρι την προημιτελική φάση και τα ζευγάρια ήταν Παναιγιάλειος - Αρης, Κεραυνός - Θύελλα Πατρών, Αχαϊκή - Διαγόρας και Δόξα Παραλίας - Ατρόμητος. Οι πληροφορίες μας λένε ότι κυπελλούχος θα στεφθεί η ομάδα που συμμετέχει σε μεγαλύτερη Κατηγορία και η οποία έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς.
Στην περίπτωσή μας, οι ομάδες μεγαλύτερης Κατηγορίας είναι ο Διαγόρας και η Θύελλα. Η τελευταία έχει 29 βαθμούς, η ομάδα των Βραχνεΐκων 28, όμως ο Διαγόρας έχει έναν αγώνα λιγότερο. Τι θα ισχύει; Θα αναδειχθεί από την υπάρχουσα βαθμολογία; Αν ναι, τότε η Θύελλα θα στεφθεί κυπελλούχος!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ φαίνονται λίγο περίεργα όλα αυτά, αλλά περίεργη είναι η κατάσταση που ζούμε, οπότε με περίεργο τρόπο θα λυθούν τα θέματα στον αθλητικό χώρο. Για όλα αυτά που διαβάσατε παραπάνω, υπάρχει ήδη μια πρώτη ανεπίσημη ενημέρωση από τις Ενώσεις προς την ΕΠΟ και το αντίστροφο. Είναι το επικρατέστερο σενάριο για όλες τις ερασιτεχνικές Κατηγορίες, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους λύσεις μέχρις 28 Απριλίου, που θα συνεδριάσει η ΕΕ της Ομοσπονδίας.

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ το ξεκαθάρισμα που θα κάνει η ΕΠΟ στη Γ' Εθνική, θα πρέπει να δει στο α' μισό του Αυγούστου πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή στην Κατηγορία, γιατί ωραία είναι τα σχέδια, αλλά δεν έχει ... εκπτώσεις δεν θα κατέβουν ούτε οι μισές ομάδες.
ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ στη Βουλή από τον Λευτέρη Αυγενάκη η τροπολογία για τον τρόπο ολοκλήρωσης των αθλητικών διοργανώσεων της περιόδου 2019-20. Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στις αθλητικές ομοσπονδίες και Ενώσεις, να τροποποιήσουν με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20) ανοίγοντας τον δρόμο για αναδιαρθρώσεις.
Η διάταξη προβλέπει ότι «επιτρέπεται η κατ΄εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.
Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα της κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο».
ΠΗΓΗ: pelop.gr
Υποστήριξη: SilkTech