Θρήνος στην Παναχαϊκή για τον Δημήτρη Νεζερίτη

Κυριακή, Απρίλιος 12, 2020 - 6:36μμ

Ο Δημήτρης Νεζερίτης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (12/4) έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο, αφήνοντας πίσω του τεράστιο κενό, αλλά παράλληλα μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά.

Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τραγούδησε τον ύμνο της Παναχαϊκής:
"Θεά - Θεά - Θεά δυναμική, η ΠΑ - η ΠΑ - η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ"!

Εδώ ο ύμνος της Παναχαϊκής

Η φωνή του Δημήτρη Νεζερίτη μας συντροφεύει εδώ και χρόνια στους εντός έδρας αγώνες της Παναχαϊκής, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από την ερμηνεία του στον ύμνο της Παναχαϊκής, υπήρξε και ένθερμος υποστηρικτής της. Μάλιστα σε πολλές εμφανίσεις του στα νυχτερινά κέντρα, έβγαινε στην σκηνή με το κασκόλ της Παναχαϊκής!

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΕ

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του σπουδαίου ερμηνευτή Δημήτρη Νεζερίτη.

Δημήτρη, η "κοκκινόμαυρη" οικογένεια σου εύχεται καλό ταξίδι...
Ηταν από τις αγαπημένες φωνές, θα τον θυμούνται όλοι από όταν τραγούδαγε στην ΟΥΤΟΠΙΑ, φίλος στενός του Γιάννη Κοντη. Δούλεψε στην ΟΥΤΟΠΙΑ δύο σεζόν 1992-'93 και 1993-94 και μετά στις Χάντρες αλλά και στο Βολκάνο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΓΕ

Έφυγε ένας καλός καλλιτέχνης, ένας φίλος της Παναχαϊκής, ο Δημήτρης Νεζερίτης.
Η φωνή του θα μας συντροφεύει πάντα σε κάθε αγώνα της Παναχαϊκής και θα τον θυμόμαστε για πάντα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Εκ του Δ.Σ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Πάτρα όπου σε ηλικία 13 χρονών, με την παρακίνηση ενός συμμαθητή του ο οποίος έπαιζε ακκορντεόν, τον παρότρυνε να ξεκινήσει να μαθαίνει μουσική και πηγαίνει στον Δημήτρη Παπαδάτο, τον 4ο καλύτερο κιθαρίστα παγκοσμίως , ο οποίος δίδασκε πολλά μουσικά όργανα και εκείνη την περίοδο πρόσφερε δωρεάν εκμάθηση ενός οργάνου σε ταλέντα της εποχής.
Ο δάσκαλος τον ξεχωρίζει αμέσως όταν ακούει την εκτέλεση του πάνω σε ένα τραγούδι με τίτλο «Παίξε πλακιώτικη κιθάρα» και ανάμεσα σε 54 ταλέντα τον ξεχωρίζει και δίπλα του μαθαίνει τα πρώτα μυστικά της κιθάρας ενώ σύντομα εξελίσσεται τόσο που κερδίζει σε έναν τοπικό διαγωνισμό, ο οποίος αναμεταδόθηκε ραδιοφωνικά ,το πρώτο βραβείο ,το οποίο είχε ως έπαθλο μια κουβέρτα.
Το 1992 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με την σύνθεση «Δακρύζω», του Κώστα Παπαιωάννου (μουσική) και του Μιχάλη Τουτουντζή (στίχοι) , με την οποία θα κερδίσει το 1ο βραβείο και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Υποστήριξη: SilkTech