Ποιος είναι ο καλύτερος; Τάισον ή Άλι

Κυριακή, Απρίλιος 12, 2020 - 8:01πμ

Πριν λίγες μέρες, ο Bρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Anthony Joshua απάντησε από την δική του σκοπιά σε ένα από τα «αιώνια» ερωτήματα, για το ποιος θα κέρδιζε σε μια υποτιθέμενη αναμέτρηση του Muhammad Ali με τον Mike Tyson όταν βρίσκονταν και οι δύο στα καλύτερά τους.

«Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ερώτηση διότι στην εποχή της κυριαρχίας του Muhammad Ali στα βαριά κιλά , αυτοί που αγωνίζονταν στα heavyweights τότε, στην μετέπειτα εποχή του Mike Tyson θεωρούνταν cruiserweights και έβαζαν γάντια εκεί. Η παρούσα heavyweight κατηγορία στους ερασιτέχνες τοποθετείται και ταξινομείται ως cruiserweight κατηγορία. Επομένως ο Muhammad Ali ήταν ένας πλήρως ανεπτυγμένος heavyweight τότε .

Muhammad Ali vs Mike Tyson- Who Would Win in Their Prime ...

Γι'αυτό ας πούμε οτι τον μεγαλώνουμε σε μέγεθος και δύναμη για να γίνει το ματς και τότε πραγματικά θεωρώ πως ο Mike Tyson θα τον κέρδιζε. Ο λόγος είναι ο εξής : Όταν βλέπεις την αναμέτρηση με τον Joe Frazier και τον Muhammad Ali , διαπιστώνεις πως το στυλ του Frazier προσομοιάζει σε εκείνο του Tyson.

O Tyson μελετούσε πολύ τον Joe Frazier. Η κίνηση, τα hooks. Ο Frazier κατάφερε να πάει κάτω τον Ali στην αναμέτρηση, ήταν μια πολύ δύσκολη πρόκληση για τον Ali το συγκεκριμένο ματς. Και απλώς θεωρώ πως ο Mike Tyson είχε εξελιχθεί περισσότερο από τον Frazier, είχε μπει περισσότερη επιστήμη , περισσότερη πληροφορία στις κινήσεις του.

Επομένως η ταπεινή μου γνώμη είναι πως ο Mike Tyson θα κέρδιζε τον Muhammad Ali.»

tyson ali 5

Πριν λίγες μέρες το 'World Boxing Super Series' πραγματοποίησε έναν εικονικό αγώνα ανάμεσα σε Tyson και Ali και νικητής αναδείχτηκε επίσης ο 'Iron Mike'.
Ωστόσο όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Tyson ο ίδιος , εκείνος είχε διαφορετική γνώμη για το τι θα συνέβαινε αν αντιμετώπιζε τον Ali :
«To ματς που έγινε γνωρίζω πως ήταν εικονικό , όμως σε πραγματικό αγώνα δεν θα μπορούσα να τον κερδίσω .
Είναι πιθανό να τον κέρδιζα σε ένα φανταστικό ματς όπως αυτό που έγινε , όμως στην αληθινή μάχη δεν θα ήμουν ο νικητής .
Ο Ali είναι ο καλύτερος όλων των εποχών».

ΠΗΓΗ: ufight.gr

Υποστήριξη: SilkTech