ΠΣΑΤ και Ολυμπιονίκες λένε όχι στην ενδοοικογενειακή βία

Σάββατο, Απρίλιος 11, 2020 - 11:02μμ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) τάσσεται στο πλευρό της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) στην καμπάνια της κατά της ενδοοικογενειακής βίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Οι Έλληνες Olympians και οι Αθλητικοί Συντάκτες ενώνουμε τις δυνάμεις μας στη δράση κατά της ενδοοικογενειακής βίας, που λόγω παρατεταμένης παραμονής στο σπίτι παρουσιάζει έξαρση!
Πες ΟΧΙ!
Κι αν χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη, η τηλεφωνική γραμμή ψυχικής υποστήριξης της ΕΣΟΑ με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι στη διάθεσή σου.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια της ΕΣΟΑ με την δική τους συμμετοχή στις αφίσες για την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή της καμπάνιας.
Οι συνάδελφοι μπορούν να στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες στο [email protected], που ανήκει στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΕΣΟΑ Ιωάννη Σταθόπουλο, προκειμένου να λάβουν την σχετική αφίσα.
Ακολουθεί δείγμα με την φωτογραφία της Προέδρου της ΕΣΟΑ κας Βούλας Κοζομπόλη για την διευκόλυνση σας, σχετικά με την γωνία λήψης της φωτογραφίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Το Δ.Σ του ΠΣΑΤ ανέλαβε ήδη συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για να βοηθήσει τους αθλητικούς δημοσιογράφους και τις επιχειρήσεις αθλητικών ΜΜΕ. Όμως είναι απαραίτητο οι δράσεις αυτή την κρίσιμη περίοδο να γίνουν ενωτικά και συντονισμένα ώστε να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή αυτή κρίση. Κάτι που πρέπει βεβαίως να γίνει με τη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας.
Ο ΠΣΑΤ με την επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκτιμά πολύ θετικά τις ενέργειες της Ένωσης, υπέρ των ανέργων συναδέλφων και ζητάει να εντείνει τις δικές της ενέργειες, για την στήριξη των αθλητικών δημοσιογράφων, απλήρωτων απασχολούμενων, ανέργων, ημιαπασχολούμενων, με μπλοκ ή ιδιωτική σύμβαση και των μακροχρόνια ανέργων. Και σημειώνει: «Από εμάς θα έχετε την ολόθερμη στήριξή μας αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή που βρίσκεται ο κλάδος μας».
Ειδική αναφορά γίνεται επίσης και για τους οργανισμούς αθλητικών ΜΜΕ που κάνουν αγώνα για να σταθούν όρθιοι.
Το κείμενο της επιστολής προς την ΕΣΗΕΑ:
«Αθήνα, 10 Απρίλιου 2020
Αγαπητή πρόεδρε, Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι ήδη φανερό πως, η πανδημία του κορονοϊού COVID – 19 επέτεινε την κρίση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολύ περισσότερο στον έντυπο Τύπο, αφού το αναγνωστικό κοινό – μειωμένο έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια – μένει σπίτι και δεν αγοράζει τις εφημερίδες.
Το γεγονός αυτό απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, στην κοινή κατεύθυνση, με στήριξη τόσο των ΜΜΕ όσο και των συναδέλφων μας που βιώνουν ακόμη περισσότερο την κρίση.
Ειδικά με την αθλητική δημοσιογραφία η κατάσταση είναι κρίσιμη. Και επιδεινώθηκε ραγδαία μετά την αναβολή, ή και ακύρωση όλων των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, με κορυφαία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι συνέπειες είναι ορατές σε όλο το φάσμα. Πρώτα από όλα στους αθλητικούς δημοσιογράφους που ζούνε δύσκολες στιγμές, στις αθλητικές εφημερίδες που προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθούν όρθιες και να στηρίξουν τους εργαζόμενους και γενικότερα σε όλες τις εταιρίες αθλητικών ΜΜΕ
(ραδιόφωνα, ιστοσελίδες κλπ) που αγωνίζονται όμως ...εκτός έδρας και σε ακατάλληλο γήπεδο. Τις επιπτώσεις όλων αυτών τις πληρώνει ήδη ακριβά ο κλάδος μας.
Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας, ανέλαβε ήδη συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για να βοηθήσει τους αθλητικούς δημοσιογράφους και τις επιχειρήσεις αθλητικών ΜΜΕ. Όμως είναι απαραίτητο οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες, αυτή την κρίσιμη περίοδο να γίνουν ενωτικά και συντονισμένα ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Αγαπητή πρόεδρε, Αγαπητοί συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ εκτιμά πολύ θετικά τις δικές σας ενέργειες, που αφορούν τους ανέργους συναδέλφους μας. Σας καλούμε να εντείνετε τις πρωτοβουλίες και δράσεις αυτές, οι οποίες και θα έχουν την ολόθερμη στήριξη μας, σ' αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή που βρίσκεται ο κλάδος μας.
Οι συνάδελφοι μας και τα Μέσα Ενημέρωσης όπου εργάζονται, χρειάζονται τη στήριξη μας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προς την κατεύθυνση αυτή δηλώνουμε συμπαραστάτες, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα ανά την ελληνική επικράτεια, τις αδελφές Ενώσεις, με πρώτη την ΕΣΗΕΑ όπου και το μεγαλύτερο μέρος των αθλητικών συντακτών – μελών και του ΠΣΑΤ. Από τη διαδικασία αυτή δεν πρέπει να εξαιρεθούν ούτε οι ημιαπασχολούμενοι, με μπλοκ ή ιδιωτικές συμβάσεις, ούτε οι μακροχρόνια άνεργοι.
Επίσης σημαντικό είναι να επισπευστούν οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις προς τις εφημερίδες όλης της χώρας και φυσικά τις αθλητικές. Από την άλλη πλευρά να μην περιοριστεί στα τυπικά η συμμετοχή των αθλητικών ΜΜΕ στην κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Είμαστε στη διάθεση σας, στην κοινή προσπάθεια και τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, στα ακόμη χειρότερα που φοβούμεθα ότι έρχονται για τον κλάδο μας.
Για το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ
Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου»

Υποστήριξη: SilkTech