Eυχάριστα νέα για Ν. Ηλιόπουλο και Πετρούνια

Σάββατο, Απρίλιος 11, 2020 - 9:01μμ

Μια ανάσα από την κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης απέχει ο Λευτέρης Πετρούνιας, έπειτα από την επικύρωση της νίκης του στο ημιτελές παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού, η οποία τον φέρνει σε ιδιαίτερα προνομιούχο θέση στην προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων.

Ύστερα από την καίρια παρέμβαση και το σχετικό αίτημα της Ε.Γ.Ο., η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) δέχθηκε να κατακυρώσει ως τελικά τα αποτελέσματα των προκριματικών της διοργάνωσης του Μπακού, η οποία είχε διακοπεί στις 13 Μαρτίου πριν από τη διεξαγωγή των τελικών, λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Το ίδιο ισχύει και για τον πατρινό πρωταθλητή μας Νίκο Ηλιόπουλο που είχε προκριθεί στον τελικό του μονόζυγου ως 8ος, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ. Πιστώνεται λοιπόν την 8η θέση!

Θυμίζουμε πως όλοι οι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες γυμναστικής που είχαν κερδίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» θα έχουν κανονικά το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή διοργάνωση του 2021, όπως επιβεβαίωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της FIG σε τηλεδιάσκεψή της, ακολουθώντας την σχετική οδηγία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Από ελληνικής πλευράς, στην ενόργανη γυμναστική ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση, μέσα από την σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων (έχουν διεξαχθεί επτά από τους οκτώ αγώνες). Επιπρόσθετα, οι πρωταθλητές του σύνθετου ατομικού, όπως ο Νίκος Ηλιόπουλος και η Αργυρώ Αφράτη, θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 ή 2021. 

Υποστήριξη: SilkTech