Τζέιμς Χαντ: Ο θρύλος της F1 που «ξεπάστρεψε» τα μισά θηλυκά του πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Απρίλιος 27, 2020 - 11:53πμ

Ήταν και οι δύο γόνοι εύπορων οικογενειών, «μαύρα πρόβατα» που αντιστάθηκαν στις προσταγές του ισχυρού πατέρα και ακολούθησαν – ο καθένας με τον τρόπο του – το δρόμο που τους επέβαλε το πάθος τους: την ταχύτητα και την έξαψη που γεννά η εμπειρία του ασφυκτικά μικρού θαλάμου της Φόρμουλα 1...

Ο μεν Βρετανός Τζέιμς Χαντ ήταν ωραίος, γελαστός, εξωστρεφής, αθεράπευτα γυναικάς, μανιώδης καπνιστής, πότης, οδηγός εξ ενστίκτου με μόνη επιδίωξη τη νίκη με κάθε θυσία.

 Ο αξεπέραστα κουλ οδηγός της F1 που «ξεπάστρεψε» τα μισά θηλυκά του πλανήτη [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο δε Αυστριακός Νίκι Λάουντα ψυχρός, μεθοδικός, εσωστρεφής, με φυσική αποστροφή προς την υπερβολή και την κραιπάλη. Προσχεδίαζε τα πάντα και μόνη του επιδίωξη δεν ήταν άλλη από τη νίκη.

Δύο μύθοι της F1 και η μυθική κόντρα τους: σέβονταν απεριόριστα ο ένας τον άλλο, μέσα και έξω από την πίστα, όντας την ίδια στιγμή άτεγκτοι: ποτέ τους δεν χαρίστηκαν ο ένας στον άλλο.

Ωστόσο, αμφότεροι αναγνώριζαν ότι ο καθένας τους χωριστά δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τον «εχθρό» του. Μία «έχθρα» δημιουργική που ωθούσε και τους δύο να γίνονται ολοένα και καλύτεροι.

 Ο αξεπέραστα κουλ οδηγός της F1 που «ξεπάστρεψε» τα μισά θηλυκά του πλανήτη [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο James Simon Wallis Hunt, όπως ήταν όλο το όνομά του, ήταν μια μοναδική και ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου/ οδηγού. Γι' αυτό άλλωστε και ο Ron Howard αποφάσισε να χτίσει μια ολόκληρη ταινία πάνω στο σημαντικότερο κομμάτι ίσως της ζωής του (Rush). Τον Hunt δεν θα τον μετρήσουμε και δεν πρέπει να τον μετρήσουμε με τα δικά μας μέτρα και σταθμά. Κέρδισε ένα παγκόσμιο τίτλο και «ξεπάστρεψε» τα μισά θηλυκά αυτού του πλανήτη. Ο original playboy, ο αγχωτικός έφηβος που δεν θέλησε ποτέ να ωριμάσει. Και αυτό ακριβώς έκανε, πέθανε σε ηλικία μόλις 45 ετών από καρδιακή προσβολή.

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1947 στο Belmont του Surrey και ήταν το δεύτερο παιδί των Wallis και Sue. Ο πατέρας του ήταν χρηματιστής και η ανατροφή του ήταν ιδιαίτερα αυστηρή και βικτωριανή. Την καθημερινότητά του θα την χαρακτήριζε κανείς σαν αυστηρών αρχών. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να κατανοήσουμε, όχι μόνο γιατί δεν μεγάλωσε ποτέ, αλλά και γιατί η ζωή του ήταν μια συρραφή ατελείωτου ποτού, γυναικών, party και... καπνού. Η μόρφωσή του ήταν τυπική εκείνων των ημερών, καταλήγοντας στο Wellington College του Berkshire με στόχο την ιατρική. (Το φαντάζεστε; Ο Hunt γιατρός!). Ασχολήθηκε όπως επιβάλλονταν και με τον αθλητισμό, λίγο cricket, λίγο football, λίγο tennis, αλλά στο τέλος τίποτα από όλα αυτά δεν τον κέρδισε, μέχρι τη μέρα που ακολούθησε τον αδελφό του Simon στους αγώνες αυτοκινήτου, όπου συμμετείχε με Mini. Όπως θα πει αργότερα, ήταν η μέρα που γεννήθηκε!

Για το 1973 ο Λόρδος θα μετακομίσει στην Formula 1 αγοράζοντας μια March 731 που συντηρούσε (και όχι μόνο), ο μεγάλος αργότερα Harvey Postlethwaite. [...] Το 1975 θα αρχίσει με μια δεύτερη θέση στην Αργεντινή και επιτέλους θα πάρει τη πρώτη του (αν και μοναδική) νίκη στον αγώνα της Ολλανδίας. Τελικά θα τερματίσει στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς. όμως δεν θα υπάρξει 1976 για τη ομάδα, αφού ο Λόρδος θα ανακαλύψει ότι το ταμείο είναι μείον. Τελικά θα βρει μια θέση στην McLaren και μετά από μια επική μάχη με τον Niki Lauda θα κερδίσει το Πρωτάθλημα Οδηγών με ένα και μόνο βαθμό διαφορά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Ιαπωνία, μέσα σε κατακλυσμίαια βροχή, κάνοντας τον αγώνα της ζωής του! [yupiii.gr]

H σύντομη μεγαλειώδης ιστορία του έγινε ταινία που βγήκε στις αίθουσες πριν λίγα χρόνια, τους τελευταίους μήνες του 2013, σε σκηνοθεσία Ron Howard και με τίτλο: Rush.

ΠΗΓΗ: https://www.iefimerida.gr

Υποστήριξη: SilkTech