ΣΟΚ: Τούρκοι κόλλησαν κορωνοϊό στο προολυμπιακό πυγμαχίας

Πέμπτη, Μάρτιος 26, 2020 - 9:02μμ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κατηγορήθηκε ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών μετά από τη γνωστοποίηση πως δύο Τούρκοι μπόξερ και ο προπονητής τους βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό μετά την επιστροφή τους από το προολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Σε αυτό ως γνωστόν συμμετείχαν με την Εθνική μας ομάδα οι πρωταθλητές της Παναχαϊκής, Φωτεινή Πλέα και Σάκης Πεφάνης, συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους και ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Πλέα. Το τουρνουά, λόγω κορωνοϊού, διεκόπη την 3η ημέρα κι ενώ ο Σάκης Πεφάνης είχε κάνει την πρώτη του νίκη.

Και οι τρεις, είναι καλά στην υγεία τους, όχι όμως και οι Τούρκοι συναθλητές τους.

Ο Eyup Gozgec, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, δήλωσε ότι και οι τρεις είχαν κολλήσει το Covid-19 στο Λονδίνο και ότι η εκδήλωση "Road To Tokyo" στο Copper Box Arena δεν έπρεπε ποτέ να έχει λάβει χώρα κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

"Ενώ όλος ο κόσμος έλαβε ακραία μέτρα για να αντιμετωπίσει τον ιό, είμαι μπερδεμένος πως μια ομάδα εργασίας της ΔΟΕ και η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψαν να ξεκινήσει το τουρνουά, παρόλο που πολλοί από εμάς είχαν ανησυχίες και σχεδόν κάθε άλλο άθλημα είχε κλείσει», δήλωσε . "Ήταν ανεύθυνη. Και ως αποτέλεσμα, δυστυχώς τρεις από την ομάδα μας έχουν νοσήσει"

Στο τουρνουά πήραν μέρος περίπου 350 αθλητές από 40 χώρες.

Ο Franco Falcinelli, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος για ένα μπόξερ ήταν "πολύ υψηλό".
Ο Gozgec, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πυγμαχίας, δήλωσε ότι θα παραπονεθεί στη ΔΟΕ προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν αρκετές ιατρικές προφυλάξεις ούτε στο χώρο ή στο ξενοδοχείο.

"Δυστυχώς, δύο από τους αθλητές μας και ο προπονητής μας είναι θετικοί στον νέο τύπου Covid-19 coronavirus. Όλοι τους βρίσκονται σε θεραπεία τώρα και ευτυχώς είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι το καταστροφικό αποτέλεσμα της ανευθυνότητας της επιχειρησιακής δύναμης της ΔΟΕ.

* Με πληροφορίες από τον Γκάρντιαν.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech