Τόκιο 2020: Τι θα γίνει με την Ολυμπιακή Φλόγα;

Δευτέρα, Μάρτιος 23, 2020 - 11:59μμ

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται για λόγους μη... πολεμικούς, για πρώτη φορά δεν αποκλείεται και η Ολυμπιακή φλόγα να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει παγκοσμίως από τον κορονοϊό με την ανθρωπότητα να αντιμετωπίζει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από το τι θα γίνει με την Ολυμπιακή φλόγα, όμως είναι και αυτό ένα ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει ΔΟΕ. 


Η φλόγα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ιαπωνία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την έχει χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές στην επιχειρηματολογία της για να συνεχίσει να υπάρχει η ελπίδα της διεξαγωγής των Αγώνων στην ώρα τους. 
Με τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές να μην περιμένουν τις τέσσερις εβδομάδες που ζήτησε ο Τόμας Μπαχ και να ανακοινώνουν πως δε θα στείλουν αποστολές, η αναβολή των Αγώνων είναι σίγουρη. 
Όσον αφορά στη φλόγα, τυπικά αυτή πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Όμως για επικοινωνιακούς λόγους, το πιο πιθανό είναι η ΔΟΕ να επιλέξει να παραμείνει η φλόγα στην Ιαπωνία και να καίει μέχρι και την έναρξη των Αγώνων όταν αυτοί οριστούν, για να λειτουργήσει ως το φως της ελπίδας...

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech