Βαν ντερ Μπεργκ: «Η χειρότερη ίωση που έχω βιώσει»

Δευτέρα, Μάρτιος 23, 2020 - 10:52πμ

Την προσωπική περιπέτειά του με τον κορωνοϊό μοιράστηκε με τους ακολούθους του στο twitter ο Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ.

Ο Νοτιοαφρικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, ο οποίος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα ομογενή (ο γάμος τους είχε γίνει πριν από περίπου δύο χρόνια στη χώρα μας) αποκαλύπτει ότι ταλαιπωρείται από την ασθένεια εδώ και δύο εβδομάδες, και μάλιστα με αρκετά έντονα συμπτώματα, ενώ δεν παραλείπει να απευθύνει έκκληση στους αθλητές να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία τους, αφήνοντας κατά μέρος την προετοιμασία τους.

Αναλυτικά έγραψε:

«Ταλαιπωρούμαι από τον COVID-19 εδώ και 14 ημέρες. Μακράν η χειρότερη ίωση που έχω βιώσει, παρότι είμαι ένα υγιές άτομο, με δυνατούς πνεύμονες, με υγιεινό τρόπο ζωής και νέος σε ηλικία. Αν και τα πιο έντονα συμπτώματα (εξαιρετικά υψηλός πυρετός) έχουν ηρεμήσει, αισθάνομαι ακόμη πολύ έντονη κόπωση και έναν επίμονο βήχα. Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, με αφήνει εξαντλημένο για ώρες.

«Η απώλεια σωματικής φόρμας ήταν άμεση και μπορώ να καταλάβω τους εν ενεργεία αθλητές τι απώλεια θα υποστούν αν κολλήσουν τον COVID-19 στον τελευταίο προπονητικό τους κύκλο. Το χειρότερο θα είναι μία μόλυνση λίγο πριν τους αγώνες. Οι αθλητές θα συνεχίσουν να προπονούνται, καθώς δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κι έτσι εκθέτουν τον εαυτό τους σε αχρείαστο κίνδυνο. Αυτοί δε που θα κολλήσουν, θα προσπαθήσουν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στις προπονήσεις, αυξάνοντας πιθανότατα τον χρόνο αποκατάστασης. Σας παρακαλώ, προσέξτε τον εαυτό σας. Πρώτα η υγεία - ο COVID-19 δεν είναι αστείο!».

Υποστήριξη: SilkTech