Φόρμουλα 1: Αναβλήθηκε το Γκραν Πρι του Μονακό - Ακολούθησαν Ισπανία και Ολλανδία

Παρασκευή, Μάρτιος 20, 2020 - 2:52μμ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Formula 1 έκανε γνωστό ότι αναβάλλονται τα γκραν πρι σε Ολλανδία, Ισπανία, αλλά και το Μονακό. Η διοργανώτρια αρχή πήρε αυτή την απόφαση, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ακολούθησε η ανακοίνωση της μη διεξαγωγής του γκραν πρι του Πριγκιπάτου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ενημέρωση από τη Φόρμουλα 1 αφορούσε αναβολή του γκραν πρι του Μονακό για τις 24 Μαΐου.

Με κοινή τους δήλωση η F1 και η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) αναφέρουν ότι περιμένουν να ξεκινήσει η σεζόν «μόνο όταν αυτό καταστεί ασφαλές, οπότε το πιθανότερο είναι μετά τον Μάιο».

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Ο κορωνοϊός δεν επηρεάζει μόνο το καλεντάρι της Φόρμουλα 1, αλλά και τις σημαντικές τεχνικές αλλαγές.

«Μετά την ομόφωνη συμφωνία μεταξύ της FIA, της Φόρμουλα 1 και όλων των ομάδων, η εφαρμογή των τεχνικών κανονισμών που ήταν προγραμματισμένοι να ισχύσουν το 2021 αναβάλλονται για το 2022», ανέφερε σχετική ανακοίνωση, η οποία πρόσθετε: «Λόγω της τρέχουσας ασταθούς οικονομικής κατάστασης  που προκαλείται από τον ιό, οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα φετινά μονοθέσιά τους και το 2021, για περαιτέρω σημαντικές εξοικονομήσεις».

Υποστήριξη: SilkTech