Αναβάλλεται το σχολικό, τι γίνεται με τη μοριοδότηση των μαθητών

Τρίτη, Μάρτιος 24, 2020 - 9:02μμ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί σε όλα τα επίπεδα η συνθήκη που έχει δημιουργηθεί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Με τη χώρα να τελεί υπό καθεστώς ειδικών συνθηκών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι και τις 24 Μαϊου να υπάρχει απαγορευτικό για αγώνες, εκδηλώσεις, συνελεύσεις, συνέδρια κτλ, το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου πηγαίνει προς οριστική αναβολή.
Η δεύτερη φάση του σχολικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 7 Απριλίου και είναι σαφές πως δεν πρόκειται να διεξαχθεί.

Η τελική φάση έχει μπει στο πρόγραμμα να διεξαχθεί 6-7 Μαϊου και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, πολύ δύσκολα θα διεξαχθεί.

Αυτόματα δημιουργείται σοβαρό θέμα καθώς δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους προγραμματισμός μέχρι και το τέλος του Μαΐου και σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν αγώνες μετά την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόβλημα με την κατάρτιση της ομάδας που θα συμμετάσχει στην παγκόσμια γυμνασιάδα τον ερχόμενο Οκτώβριο (17-24) θα λυθεί με την πραγματοποίηση αγώνων (τράιαλς) τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αυτό όμως που προς το παρόν δε βρίσκει λύση είναι η μοριοδότηση των τελειόφοιτων του λυκείου που θα δώσουν πανελλήνιες έχοντας στόχο την είσοδο στη γυμναστική ακαδημία. Είναι ένα θέμα που ακόμα δεν έχει απασχολήσει το υπουργείο παιδείας το οποίο προσπαθεί να σώσει αρχικά τη σχολική χρονιά, απασχολεί όμως ιδιαίτερα πολλούς μαθητές. 
Προς το παρόν όλα είναι στον αέρα και το μόνο που μπορούν να κάνουν όλοι, είναι... υπομονή.

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech