Οι τέσσερις πατρινοί που αγωνίστηκαν εν μέσω ...κορωνοκρίσης

Τρίτη, Μάρτιος 17, 2020 - 8:03μμ

Τέσσερις πατρινοί αθλητές, από τους κορυφαίους της κατηγορίας τους, έμελλε να είναι οι «τυχεροί» να αγωνιστούν εν μέσω παγκόσμιας κρίσης για το κορωνοϊό.

Προπονήθηκαν εν μέσω πολλών προβλημάτων για να σταθούν επάξια αγωνιζόμενοι με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας. Και κατανίκησαν και τις φοβίες και ανησυχίες που όλους μας διακατέχουν.

Είναι οι εξής:

* Νίκος Ηλιόπουλος (Γυμναστική): Μετείχε στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Αγωνίστηκε την Παρασκευή στον προκριματικό του μονόζυγου, όπου ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, συνολικά 8 αθλητές. Λίγες ώρες πριν διεξαχθεί ο τελικός, οι διοργανωτές ακύρωσαν τους αγώνες γιατί είχαν πολλαπλασιαστεί στη χώρα τα κρούσματα...

* Αλέξανδρος Μορτζάκης (Στίβος): Ο νεαρός βαδιστής της Ολυμπιάδας αγωνίστηκε στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου, στα 10 χλμ βάδην που έγινε στο Ιβάνο Φράνκφιστ της Ουκρανίας το Σάββατο. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία παίδων με επίδοση που είναι καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων. Στο πλευρό του η προπονήτριά του και ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντίνα Μπορνιβέλλι. Στην κατηγορία γυναικών είχε επιλεγεί να αγωνιστεί και η Αγγελική Μακρή, επίσης της Ολυμπιάδας,

* Φωτεινή Πλέα (Πυγμαχία): Η πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής μετείχε στο προολυμπιακό τουρνουά που έγινε στο Λονδίνο στην Αγγλία. Αγωνίστηκε την Κυριακή στον πρώτο γύρο των 57κ., όπου έχασε από την Πολωνή αντίπαλο της. Είχε στο πλευρό της τον πατέρα της και ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Πλέα.

* Σάκης Πεφάνης (Πυγμαχία): Πήρε μέρος, όπως και η Πλέα, στο προολυμπιακό τουρνουά στο Λονδίνο. Αγωνίστηκε τη Δευτέρα στα 69κ. όπου νίκησε στον πρώτο του αγώνα τον Ρουμάνο Τούντορ. Είχε δίπλα του τον προπονητή του στην Παναχαϊκή, Νίκο Πλέα. Ο δεύτερος αγώνας του, όπως και όλο το τουρνουά ματαιώθηκε λόγω κορωνοϊού (να διευκολυνθούν αθλητές και παράγοντες να επιστρέψουν στις χώρες τους, που προγραμμάτισαν να κλείσουν τα σύνορά τους).

Άγνωστο το πότε θα ξαναδούμε πατρινούς αθλητές να αγωνίζονται στο εξωτερικό.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech