"Περνάω υπέροχα στην Πάτρα"

Κυριακή, Μάρτιος 15, 2020 - 9:03μμ

Έχουν περάσει οι πρώτες εβδομάδες από όταν η Αλεξία Παππά έφτασε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την Ολυμπιακή προετοιμασία της με στόχο το όριο και όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς.

Η Ελληνοαμερικανίδα αθλήτρια των αποστάσεων αποφάσισε μετά το μαραθώνιο του Χιούστον, όπου σημείωσε 2:34.26, να συνεχίσει την προπόνηση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα υπό την επίβλεψη του Γιάννη Δαγκόγλου. Η προσαρμογή της στις νέες συνθήκες φαίνεται να έχει γίνει ομαλά και από τα λεγόμενά της υπάρχει ενθουσιασμός για το τι θα ακολουθήσει:

«Όλα είναι πολύ διαφορετικά αλλά προς το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό που πλέον όλη μου η καθημερινότητα είναι επικεντρωμένη σε ένα πράγμα, στο μαραθώνιο, γιατί μπορώ να αφοσιωθώ ουσιαστικά σε αυτό. Πιο παλιά είχα αρκετές ασχολίες παράλληλα όπως το γράψιμο και τη σκηνοθεσία, οι οποίες δεν με βοηθούσαν να δώσω το 100%. Και προπονητικά έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά γιατί είναι πλέον ένας ο άνθρωπος που με επιβλέπει, τόσο στην προπόνηση όσο και σε όλα τα υπόλοιπα μικρά κομμάτια της προετοιμασίας. Στο Λος Άντζελες δεν ήταν έτσι, είχα διαφορετικούς ανθρώπους για κάθε κομμάτι (προπόνηση, διατροφή κλπ) και εγώ έπρεπε να συνθέσω το παζλ με τις πληροφορίες που έπαιρνα από τον κάθε ένα. Μαθαίνω συνέχεια καινούργια πράγμα τόσο στο κομμάτι της προπόνησης όσο και σε αυτό της διατροφής και της αποκατάστασης. Για παράδειγμα στην προπόνηση έχουμε βάλει τις δρομικές ασκήσεις που είχα να τις κάνω χρόνια, ενώ έμαθα ότι στην προπόνηση του μαραθωνίου πρέπει να είμαι συνέχεια σε κίνηση. Στη διατροφή πλέον ξέρω τι πρέπει να τρώω και πότε για να βελτιστοποιήσω την απόδοσή μου και έχω δει αποτελέσματα. Τέλος, απολαμβάνω πολύ να είμαι μέλος μίας ομάδας, η Ισαβέλλα (Κοτσαχείλη) με τον Τζουλιάνο (Μάνγκο) με έχουν βοηθήσει πολύ να προσαρμοστώ, και επίσης απολαμβάνω και τη ζωή στην Πάτρα που είναι αρκετά μεγάλη πόλη ώστε να έχει τα πάντα και ταυτόχρονα εύκολη ως προς τη μετακίνηση. Είμαι πολύ χαρούμενη με την επιλογή που έκανα να έρθω εδώ».

Από την δική του πλευρά ο Γιάννης Δαγκόγλου είναι πολύ ευχαριστημένος με τη νέα του αθλήτρια: «Η Αλεξία έχει επαγγελματισμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει πέρα από το ταλέντο που έχει και αυτό είναι ό,τι χρειάζεται ένας προπονητής. Θα εξαντλήσει την προσπάθειά της στην προπόνηση, θα τα δώσει όλα για το στόχο της. Έχουμε κάνει πολλές αλλαγές σε αυτό που ήξερε ως προπόνηση μαραθωνίου και μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από εκείνη». Όπως μας ανέφερε ο Πατρινός προπονητής, μεε τα νέα δεδομένα και την αναβολή ή ματαίωση μαραθωνίων ανά την Ευρώπη τα πράγματα άλλαξαν άρδην ως προς τον αγωνιστικό προγραμματισμό τους. Πλέον για να πάρουν απόφαση θα περιμένουν την επιβεβαίωση των διοργανωτών κάποιου από τους μαραθωνίους-στόχους ως προς την πραγματοποίηση του αγώνα. Θυμίζουμε ότι με την πρόσφατη απόφαση της WA, η Ολυμπιακή πρόκριση στο μαραθώνιο θα επιτυγχάνεται αποκλειστικά με όριο τόσο στους άνδρες (2:11:30) όσο και στις γυναίκες (2:29:30) λόγω του μεγάλου πλήθους που το έχουν ήδη εξασφαλίσει. Συνεπώς, η Αλεξία Παππά κυνηγάει το μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ που θα τη στείλει στο Τόκιο.

* Του Παναγιώτη Βότση
 (sportsfeed.gr)

Υποστήριξη: SilkTech