Εκκένωση στο ΟΑΚΑ * "Λουκέτο" σε ΚΟΕ - ΕΓΟ

Παρασκευή, Μάρτιος 13, 2020 - 6:01μμ

Σε άμεση αναστολή όλων των δραστηριοτήτων στο ΟΑΚΑ προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέπεια της γνωστοποίησης, ότι δύο αθλούμενοι στους χώρους του ΟΑΚΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, και γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους νοσούντες.

Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα προβούν σε όλες τις επιπλέον απαραίτητες ενέργειες.

ΚΟΕ
Την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένων και των προπονήσεων των εθνικών ομάδων, ανακοίνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, παρουσία και του ιατρικού επιτελείου. Η απόφαση βεβαίως ήταν αυτονόητη, αφού ήδη με απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ κλείνουν όλα τα κολυμβητήρια, κλειστά και ανοιχτά, στο σύνολο της επικράτειας, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

ΕΓΟ
Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων για προστασία από τη νόσο του κορωνοϊού και για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι από σήμερα, Παρασκευή 13/03/2020 και για τις προσεχείς 14 ημέρες ή μέχρι νεωτέρας οδηγίας, αναστέλλονται όλες οι προπονήσεις στους αγωνιστικούς χώρους ευθύνης της, συμπεριλαμβανομένων των προπονήσεων αθλητών / αθλητριών των Κέντρων Υψηλών Επιδόσεων στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά στην Αθήνα, στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Ε.Γ. Μίκρας και στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης (Στην Πάτρα, στου Λαδόπουλου, ήταν ήδη κλειστό από δεκαημέρου). Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, μετά από συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης με αρμόδιους φορείς την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020.

Υποστήριξη: SilkTech