Επίσημα στα... πιτς Παναχαϊκή και Προμηθέας - Ο χάρτης των αναβολών

Παρασκευή, Μάρτιος 13, 2020 - 10:52πμ

Συνεχίζονται παγκοσμίως οι αναβολές σε όλα τα αθλήματα και διοργανώσεις, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης και καταστολής του κορωνοϊού, τον οποίο χαρακτήρισε πανδημία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Καμία διοργάνωση δεν θα… γλιτώσει, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μάρτη, με την Παναχαϊκή και τον Προμηθέα να μαθαίνουν από τους τελευταίους Πατρινούς τις αναβολές των πρωταθλημάτων.

Να δούμε ένα μίνι χάρτη των τελευταίων αναβολών στην Ελλάδα σε Εθνικά πρωταθλήματα.

Παναχαϊκή και Super League 2

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β' Εθνικής Κατηγορίας, ανακοίνωσε την απόφασή της για την αναβολή τόσο της Super League 2 όσο και της Football League.

Αναλυτικά:

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, αποφασίστηκαν για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας:

- Η αναβολή του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020

- Η αναβολή του Πρωταθλήματος Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020

Με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων ατόμων στη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων μας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, η Διοργανώτρια Αρχή θα ενημερώσει για την επανέναρξη των αγώνων με νεότερο έγγραφο.

Basket League και Προμηθέας

Όπως ανακοίνωσε ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. η διεξαγωγή των αγώνων της 21ης αγωνιστικής της EΚΟ BASKET LEAGUE 2019-2020, που είχαν ορισθεί για την 14η και την 15η Μαρτίου 2020 (ανάμεσα τους και ο αγώνας Πανιωνίου Su Casa-Προμηθέα Πάτρας στο ΚΓ "σοφία Μπεφόν", αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας που ελήφθη ομόφωνα σήμερα, η διεξαγωγή των οι αγώνων της 21ης αγωνιστικής της  EΚΟ BASKET LEAGUE 2019-2020 που είχαν ορισθεί για την 14 και την 15 Μαρτίου 2020 αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και θα συνεδριάσει  για να λάβει απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος».

* Για τον Προμηθέα εντωμεταξύ έχει αναβληθεί και η αναμέτρηση της Τρίτης (17/3) με την Τόφας για τα προημιτελικά του EuroCup. Η ανακοίνωση:

«Όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα αναβάλλονται επ’ αόριστον όλα τα παιχνίδια για την τρέχουσα σεζόν της Turkish Airlines Euroleague, 7DAYS EuroCup και Euroleague Basketball ANGT. Συγκεκριμένα, μετά την ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WΗΟ) του COVID-19 σε πανδημία και με σκοπό την διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας των συμμετεχόντων και των φιλάθλων, σε συμφωνία με τους συλλόγους η Euroleague Basketball αναβάλλει επ’ αόριστον όλα τα παιχνίδια για τις διοργανώσεις της. Η Ευρωλίγκα θα παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις για να εξακριβώσει αν προκύψουν συνθήκες που μπορούν ν’ ανατρέψουν αυτή την απόφαση».

Πρωτάθλημα Νέων Super League 2

Όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της 15ης αγωνιστικής της Super League 2 Νέων.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι αγώνες της 15ης αγωνιστικής για τον 1ο και 2ο όμιλο του πρωταθλήματος Super League 2 Κ19, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 αναβάλλονται και θα ορισθούν με νεότερο έγγραφο της διοργανώτριας αρχής».

«Λουκέτο» και στο βόλεϊ

Αναστέλλονται μέχρι τις 22 Μαρτίου όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες του πρωταθλήματος της Volley League, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΣΑΠ.

Η ανακοίνωση:

To ΔΣ της ΕΣΑΠ μετά από τη σημερινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισε την αναστολή του πρωταθλήματος της Volley League μέχρι και τις 22 Mαρτίου 2020, οπότε και θα συνεδριάσει ξανά για να επανεκτιμήσει την κατάσταση όπως αυτή καθημερινά διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Οριστική αναβολή των πλέι-οφ

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο συγκάλεσε για σήμερα (13/3, 18:45) η Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση για αναβολή των πλέι οφ και πλέι άουτ της εφετινής περιόδου.

Η προσπάθεια που έγινε σήμερα, δια περιφοράς, δεν έφερε αποτέλεσμα αφού δεν υπήρξε ομοφωνία ως προς τη λήψη της απόφασης κι έτσι η διοργανώτρια υποχρεώθηκε να συγκαλέσει Δ.Σ., για να επικυρωθεί και τυπικά η αναστολή. 

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Τα πράγματα είναι σοβαρά και οφείλουμε να πειθαρχήσουμε άπαντες γιατί έχουμε να κάνουμε με πανδημία. Επομένως εντός της ημέρας καλούμαστε να αποφασίσουμε για αναβολή στα πλέι οφ και νομίζω ότι θα παρθεί αυτή η απόφαση.

Να σημειωθεί επίσης ότι και ο ΠΣΑΠ είχε ζητήσει αναβολή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, μετά την ταχύτατη διασπορά και μετασχηματισμό του κορονοϊού σε πανδημία.

Η ενημέρωση της Λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 18:45 θα διεξαχθεί έκτακτο Δ.Σ. στα γραφεία της Super League, με θέμα:

Αναστολή του Πρωταθλήματος SuperLeague 1 Ανδρών (play off - play out) μέχρι νεωτέρας, στο πλαίσιο μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 - Ανάκληση ορισμού αγώνων.»

Αναστολή των διοργανώσεων στο χάντμπολ

Την αναβολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε η ΟΧΕ.

Πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει την αναβολή του τελικού Κυπέλλου ανδρών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ενώ τώρα βάζει λουκέτο σε Α1 γυναικών και Handball Premier.

Η ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει την αναβολή όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων της τρέχουσας αγωνιστικής για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

H ΟΧΕ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα επανεξετάσει τα δεδομένα σε σχέση με την εξέλιξη του κορονοϊου στην πατρίδα μας και σε κάθε περίπτωση θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία όλων των συντελεστών του αθλήματος.

Αναφορικά με τα ηλικιακά πρωταθλήματα μετά από εισήγηση της ΕΑΠ/ΟΧΕ, αναβάλλονται για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας».

 

Υποστήριξη: SilkTech