Πρόκριση στην επόμενη φάση του Davis Cup για την Εθνική

Κυριακή, Μάρτιος 8, 2020 - 3:52μμ

Στο World Group II του Davis Cup προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδος στο τένις μετά τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά με 2-0 σετ (6-2, 6-1) επί του Πάτρομπον.

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά μεγάλο πρωταγωνιστή η Ελλάδα προκρίθηκε στο World Group II του Davis Cup. Αρχικά στο πρώτο ματς της ημέρας η Ελλάδα ηττήθηκε στο διπλό με 2-0 αφού οι Πέτρος Τσιτσιπάς - Μάρκος Καλοβελώνης δεν τα κατάφεραν απέναντι στους Αλκάντρα- Γκονζάλεζ.

Στο επόμενο αγώνα όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε όρεξη για πλάκα και κερδίζοντας εύκολα με 2-0 (6-2, 6-1) τον Πάτρομπον.

Πλέον, η Ελλάδα ανέβηκε στο World Group II και τον Σεπτέμβριο θα αντιμετωπίσει κάποια από τις ηττημένες ομάδες των πλέι οφ του World Group I, με στόχο την είσοδό της στα πλέι οφ του World Group Ι του 2021.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ευχαριστημένος με την εμπειρία και ανυπομονεί να επιστρέψει στη διοργάνωση, για το επόμενο μεγάλο ραντεβού της ομάδας: «Ανυπομονώ για τους επόμενους αντιπάλους μας στο Group II. Ελπίζω να καταφέρω να είμαι πιο έτοιμος και να μπορέσω να το συμπεριλάβω στο πρόγραμμά μου. Θέλω πολύ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα για μια ακόμα φορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς, μετά τη του νίκη με 6-2, 6-1 επί του Τζέισον Πάτρομπον.

Υποστήριξη: SilkTech