Μισός Απόλλωνας (17:00) με τον Ολυμπιακό Β΄ στο άδειο ΣΕΦ

Σάββατο, Μάρτιος 7, 2020 - 9:52πμ

Την πιο δύσκολη αποστολή του στη σεζόν έχει ο -κυριολεκτικά-… μισός Απόλλωνας για την 21η αγωνιστική της Α2 Εθνικής μπάσκετ των ανδρών. Οι «μελανόλευκοι» δοκιμάζονται (17:00, live στο sportin.gr) στο… άδειο ΣΕΦ με την θυγατρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν γνωστό πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα ήταν η πιο ιδιαίτερη της σεζόν, αλλά τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δεν θα μπορούσα να τα προβλέψει κανένας νους.

Η Πάτρα βρίσκεται σε καθεστώς πανικού από τον κορωνοϊό και με χθεσινή απόφαση, η σημερινή αναμέτρηση (όπως και όλες οι εκτός έδρας των ομάδων Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου) θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο Απόλλωνας δεν συμπληρώνει δωδεκάδα ούτε με τη συμβολή της Απολλωνιάδας!

Οι «μελανόλευκοι» έχουν 8 παίχτες με υψηλό πυρετό και δεν προπονήθηκαν το τελευταίο τριήμερο, όπως άλλωστε και όλες οι ομάδες της περιοχής που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Η ΕΟΚ αδικαιολογήτως απέρριψε το αίτημα των Πατρινών για αναβολή της αναμέτρησης κι έτσι σήμερα, στο βοηθητικό του ΣΕΦ, ο Απόλλωνας θα παλέψει με τις δυνάμεις του για την αξιοπρέπεια του και θα κοιτάξει στη συνέχεια το βαθμολογικό και αγωνιστικό κόστος της αναμέτρησης, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν στοχεύει στην άνοδο και απέχει πλέον μία νίκη από τα πλέι οφ (και δύο από τον Απόλλωνα).

Οι ανακοίνωση των «μελανόλευκων» που ταξίδεψαν στην Αθήνα με οχτώ παίχτες και χωρίς τον προπονητή τους:

«Ο Α.Σ. Απόλλων Πάτρας παρότι έκανε προσπάθειες για την αναβολή του σημερινού προγραμματισμένου παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στο Σ.Ε.Φ. στα πλαίσια της εικοστής πρώτης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αλλά και απόλυτης προστασίας των αθλητών του, των αθλητών της αντιπάλους ομάδας, των διαιτητών κι όλων των εμπλεκομένων σε ένα αγώνα καλαθοσφαίρισης, ανακοινώνει ότι στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα παρουσιαστεί στο γήπεδο μόνο με οκτώ αθλητές, που αυτή την στιγμή δείχνουν υγιείς, δίχως να ακολουθήσουν την αποστολή οι αθλητές που είναι εμπύρετοι καθώς και ο προπονητής της ομάδας μας, γιατί η ΥΓΕΙΑ αθλητών-προπονητών και του κοινωνικού συνόλου είναι μεγαλύτερο και υψηλότερο αγαθό από τους δύο βαθμούς της νίκης. Η Ιστορία του Απόλλωνα επιβάλλει την υπεύθυνη αντιμετώπιση του γεγονότος».

 

Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech