Ο 43ος ποδηλατικός Γύρος "Θυσίας"

Τετάρτη, Μάρτιος 4, 2020 - 9:03μμ

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Καλαβρύτων και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον 43ο Ποδηλατικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ», στις 24 και 25 – 3 – 2020.

Πρόκειται για δυο ξεχωριστούς διασυλλογικούς αγώνες δρόμου α)Ατομικής Χρονομέτρησης και β) Δρόμου Αντοχής στην κλασσική διαδρομή «Πάτρα – Καλάβρυτα».

 ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, γένι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΜΑΣΤΕΡΣ και Sportive/Open. Στα πλαίσια της εκδήλωσης και μετά από πρόταση της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και αποδοχή αυτής από το Δ.Σ. του Ομίλου, θα διεξαχθούν (ως κατάταξη) και 2οι Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο 43ος Αγώνας «ΘΥΣΙΑΣ» αποτελεί αγώνα πρόκρισης για την ποδηλατική Σπαρτακιάδα, που διοργανώνει η Π.Ε.Π.Α. Η κατάταξη/βαθμολογία της ΠΕΠΑ θα γίνει σύμφωνα με την δική της κατηγοριοποίηση.
Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνουν βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
ΤΡΙΤΗ 24 – 3 – 2020 1ος ΑΓΩΝΑΣ:
ΑΤΟΜ. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Απόσταση : 11 ΚΜ. Ώρα πρώτης εκκίνησης 14:30 κατηγορία ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και ακολούθως ΠΑΙΔΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΑΝΔΡΩΝ. Πιθανή ώρα τερματισμού 17.30. Το ακριβές πρόγραμμα εκκινήσεων θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από Τείχος Δυμαίων και τερματισμός στο Λάππα. Διαδρομή στο παρακάτω link (Υψομετρικά – Διαδρομές).
https://ridewithgps.com/routes/31867032
Επιστροφή στην εκκίνηση μετά τον τερματισμό σύμφωνα με το συνημμένο χάρτη.

ΤΕΤΑΡΤΗ: 25-3-2020 2ος ΑΓΩΝΑΣ:
43ος Αγώνας «ΘΥΣΙΑΣ» ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΟΧΉΣ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ / ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α. Κατηγορίες: ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΆΣΤΕΡΣ, SPORTIVE/Open
Απόσταση : 80 ΚΜ Ώρα 09.00 (όλες οι ως άνω κατηγορίες). Εκκίνηση από Πλατεία Γεωργίου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας – Ακτή Δυμαίων – Γλαύκου - Ακρωτηρίου – Οβρυά –Οδός ΙΙΙ – Περιμετρική Χαλανδρίτσας - Καταρράκτης – Μάνεσι – Τερματισμός στο μνημείο (ΗΡΩΩΝ) έναντι Ι. Μ. Αγ. Λαύρας. Προεκκίνηση έως την έξοδο από Οβρυά (8ΚΜ). Διαδρομή:
Link https://ridewithgps.com/routes/29354792
ΕΚΚΙΝΗΣΗ / ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β.
Κατηγορίες: ΑΝΔΡΕΣ και ΕΦΗΒΟΙ (Κοινή κατάταξη)
Απόσταση : 103 ΚΜ Ώρα 09.30 Κοινή εκκίνηση.
Εκκίνηση από Πλατεία Γεωργίου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας – Ροϊτικα - ΝΕΟ Πατρών-Πύργου – Άλυσος – αναστροφή – ΠΕΟ Πύργου Πατρών – Καμίνια – Ροϊτικα – Μιντιλόγλι – Οβρυά – 111 – Περιμετρική Χαλανδρίτσας – Καταρράκτης – Μάνεσι – Τερματισμός στο μνημείο (ΗΡΩΩΝ) έναντι Ι. Μ. Αγ. Λαύρας. Προεκκίνηση έως την είσοδο σε ΝΕΟ Πατρών – Πύργου (7ΚΜ). Link https://ridewithgps.com/routes/29361445

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Στους διασυλλογικούς: Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Για την ατομική χρονομέτρηση, στην κατηγορία των Παίδων - Κορασίδων και Γυναικών, οι αγώνες θα διεξαχθούν εφόσον μέχρι την ημερομηνία 18-3-2020 έχει δηλωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.
Στους αγώνες για Sportive/Open:
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να ευρίσκονται στα γραφεία του Π.Ο.Π. αυστηρά μέχρι 18/3/2020, ώρα 20.00, με mail στο [email protected] και μόνο με την φόρμα της δήλωσης συμμετοχής που σας έχει αποσταλεί, να είναι δε σε επεξεργάσιμη μορφή (MSword) και με κεφαλαία γράμματα, προς διευκόλυνση των διοργανωτών, λόγω του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα. Παρακαλούνται τα σωματεία που έχουν στο δυναμικό τους αθλητές που υπηρετούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας να το δηλώσουν στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στο τηλ 2107782311 ή στο email: [email protected]
Μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνει δεκτή καμία συμμετοχή για οργανωτικούς και μόνο λόγους.
Δηλώσεις συμμετοχής Μάστερς: Όσοι έχουν δελτίο Ε.Ο.Π. σε ισχύ υποχρεωτικά θα δηλωθούν μέσω της επίσημης δήλωσης συμμετοχής των σωματείων που ανήκουν, και όχι μεμονωμένα ο κάθε αθλητής, διότι δημιουργεί προβλήματα στην οργάνωση. Υποχρεωτικά και αυστηρά θα αναγράφεται και το έτος γέννησης, διαφορετικά δεν θα γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής.
Όσοι αθλητές είναι Sportive/Open και έχουν δελτίο Π.Ε.Π.Α. μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Π.Ε.Π.Α. ή στο mail [email protected] φυσικά έως την ημερομηνία που ισχύει για όλους 18-3-2020. Επικοινωνία με Γραμματεία ΠΕΠΑ στο τηλ. 6931111696.
Παράβολο συμμετοχής : Οι αθλητές (ΜΑΣΤΕΡΣ) για την συμμετοχή τους στον αγώνα θα συνεισφέρουν το ποσό των 15,00€. Με την κατάθεση να αναφέρουν επώνυμο κατηγορία και σύλλογο που ανήκουν. Για την κατάθεση του ποσού παραθέτουμε τον τραπεζικό λογαριασμό του Ομίλου μας στην Εθνική Τράπεζα GR6601102260000022629603113 υποχρεωτική η κατάθεση με την δήλωση συμμετοχής . Δεν θα γίνουν δεκτές οι συμμετοχές που δεν θα έχει γίνει η αντίστοιχη κατάθεση στον παραπάνω λογαριασμό.
Φιλοξενία: Ο Π.Ο.Π. θα προσφέρει κάλυψη σε αθλητές Άνδρες και Έφηβους εφόσον συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες, από το γεύμα της 24/3/2020 έως και το πρωινό της 25/3/2020, καθώς και την διαμονή σε ξενοδοχείο, σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση. Οι αθλητές και συνοδοί που θα φιλοξενηθούν σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση θα επιβαρυνθούν με το ποσό των 10,00€ ανά άτομο. Η κατάθεση θα γίνει στον λογαριασμό μας στην Εθνική Τράπεζα με την δήλωση συμμετοχής για να έχουμε έτοιμη την απόδειξη σας, να την παραλάβετε με την κατάθεση των δελτίων. Όσον αφορά για το γεύμα της 24-3-2020 θα δοθεί από 12.00 έως 14.00. Θερμή παράκληση για όσα σωματεία έχουν προσκληθεί, σύμφωνα με την κατάσταση, και δεν θα συμμετάσχουν, να μας ενημερώσουν έγκαιρα, για να μπορέσουμε να καλύψουμε άλλους αθλητές.
Πέρα των ομάδων - αθλητών που καλύπτει οικονομικά ο Π.Ο. Πατρών, μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες - αθλητές με δικά τους έξοδα συμμετοχής.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Η κατάθεση των δελτίων αθλητικής ιδιότητας, η επίδειξη της Κάρτας Υγείας, και η παραλαβή των αριθμών για όλες τις κατηγορίες θα γίνει την 24 – 3 – 2020 στο ξενοδοχείο NIFOREIKA BEACH, όπου θα φιλοξενηθούν οι αποστολές από ώρα 12.00 έως 13.45, και από ώρα 14.00 στην εκκίνηση της Ατομικής Χρονομέτρησης (Τείχος Δυμαίων).
Μετά το πέρας της Ατομικής Χρονομέτρησης η Γραμματεία θα συνεχίσει την λειτουργία της, στο ξενοδοχείο NIFOREIKA BEACH έως ώρα 20:00.
Παραλαβή δελτίων – Παράδοση τσιπ-αριθμών: Για λόγους καλύτερης διαχείρησης, όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων, υποχρεούνται με τον τερματισμό να παραδίδουν τα τσιπάκια και τους αριθμούς όλων των αθλητών τους και να παραλαμβάνουν τα δελτία τους από την γραμματεία των αγώνων κατά ομάδες και όχι ένας – ένας προς διευκόλυνση όλων.
Προσοχή: Οι αριθμοί για την κατηγορία Μάστερς, θα παραδίδονται στους εκπροσώπους των σωματείων τους, όπως και στις άλλες κατηγορίες καθώς επίσης και από την Γραμματεία των Αγώνων στην περιοχή της εκκίνησης του αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» την 25-3-2020, από ώρα 07.45πμ μέχρι και 08:30πμ (πλατεία Γεωργίου).
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Για τον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης θα γίνει την Τρίτη στις 13.00 στο Ξενοδοχείο NIFOREIKA BEACH, όπου θα ανακοινωθεί και η τελική λίστα εκκίνησης. Για τον 43ο αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» θα γίνει Τεχνικό Συνέδριο στις 19.00 σε διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου του ξενοδοχείου NIFOREIKA BEACH.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Οι αγώνες διεξάγονται με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
Ειδικοί κανονισμοί Ατομ. Χρονομέτρησης:
1. Εξοπλισμός: Δεν επιτρέπεται η χρήση εξειδικευμένων ποδηλάτων ΤΤ και αεροδυναμικά βοηθήματα όπως (μπάρες-κλειστούς κλπ) σε καμία κατηγορία.
2. Ανάπτυγμα ταχυτήτων, σύμφωνα με τους κανονισμούς ανά κατηγορία.
3. Δεν θα επιτραπεί συνοδεία οχημάτων υποστήριξης. Η τεχνική υποστήριξη θα παρέχεται από δύο σταθερά σημεία (θα υποδειχθούν σε ανακοίνωση μας μετά τις επαφές μας με την Αστυνομία).
Ειδικοί κανονισμοί αγώνα δρόμου αντοχής:
Στον αγώνα κατηγοριών Ανδρών και Εφήβων (κοινή κατάταξη), το ανάπτυγμα θα είναι ελεύθερο. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να ακολουθήσει μόνο με ένα όχημα συνοδείας. Θα υπάρξει όριο χρόνου 20%
Στον αγώνα κατηγοριών Γυναικών, και Μάστερς, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να ακολουθήσει με ένα όχημα συνοδείας. Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sportive/Open δεν επιτρέπεται να έχουν όχημα συνοδείας. Για τον αγώνα θα υπάρξει όριο χρόνου για όλους 35% από τον τερματισμό του πρώτου αθλητή ανεξαρτήτου κατηγορίας (Masters, Γυναικών, Sportive).
Ζώνη Υδροδοσίας/Τροφοδοσίας: Σε δύο σημεία της διαδρομής (πριν από τη διασταύρωση για Δεμέστιχα και στο Μετόχι). Νερό για τους συμμετέχοντες θα υπάρχει και στην εκκίνηση και τον τερματισμό.
Ασφάλεια αγώνα: Ο διοργανωτής για την ασφάλεια της διαδρομής έχει προβλέψει κάλυψη από την Τροχαία και από Moto Marshals. Επίσης στον αγώνα θα υπάρχει Ιατρός και Ασθενοφόρο (τουλάχιστον ένα ανά εκκίνηση) καθ' όλη την διαδρομή, επίσης το ασθενοφόρο του νοσοκομείου Καλαβρύτων θα βρίσκεται σε επιφυλακή.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ :
Στην ατομική χρονομέτρηση οι πρώτοι θα πάρουν κύπελλο μετάλλιο δίπλωμα, ο δεύτερος - τρίτος μετάλλιο – δίπλωμα και ο 4ος,5ος,6ος, δίπλωμα.
Στους Αγώνες Αντοχής, οι πρώτοι θα πάρουν Φανέλα νικητή προσφορά του χορηγού μας BIORACER κύπελλο - μετάλλιο - δίπλωμα, ο δεύτερος και τρίτος μετάλλιο δίπλωμα, 4ος-5ος-6ος δίπλωμα.
Εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον έξι ποδηλάτες ανά κατηγορία/υποκατηγορία, διαφορετικά θα γίνει σύμπτυξη κατηγοριών αναλόγως.
Βραβεύσεις Μάστερς - Sportive/Open : Θα γίνουν βραβεύσεις στις κατηγορίες ΜΑ ενιαία –ΜΒ1 (40-44) ΜΒ2 (45-49) – ΜΓ1 (50-54) ΜΓ2 (55-59) – ΜΔ1 (60-64) ΜΔ2 (65 & ΑΝΩ)- ΜΘ κοινές για Μάστερς και Sportive/Open.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ :
Ατομικής Χρονομέτρησης : Οι Απονομές θα γίνουν στο χώρο της εκκίνησης με την ολοκλήρωση του αγώνα κάθε κατηγορίας.
Αντοχής : Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν την 14:40 στην πλατεία Καλαβρύτων και σε περίπτωση ακατάλληλου καιρού στο πέτρινο κτίριο έναντι του Ι. Ναού επί της πλατείας.
Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές με τις επίσημες εμφανίσεις των σωματείων τους.
Στο τέλος των απονομών του 43ου Αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» θα γίνουν οι απονομές των νικητών στους 2ους Πανελλήνιους Αγώνες Ποδηλασίας Αστυνομικών για την κατηγορία Ανδρών και Μάστερς/Open.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ : Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI, και του ΕΣΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ : Στους αγώνες θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος (Elite Εθνικός Κομισάριος ΕΟΠ). Στον αγώνα Αντοχής Μάστερς – Γυναικών αλυτάρχης θα είναι ο κ. ΚΑΛΑΠΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6979336444 ([email protected])
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ –ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ :
1. Με την συμμετοχή του στον αγώνα ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή. Αθλητές, προπονητές, συνοδοί. Θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
3. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Ο Π.Ο.Π. η Π.Ε.Π.Α και η Α.Ε. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν έχουν καμία υποχρέωση για κάθε ατύχημα, φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ) και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
4. Επίσης πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της αστυνομίας και της αγωνοδίκου επιτροπής.
Απρόβλεπτα θέματα: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα αποφασίζει επί τόπου η αγωνόδικος επιτροπή. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, των ημερομηνιών των αγώνων, καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης.
Για όσους δεν καλύπτει οικονομικά η προκήρυξη, δίνουμε τις παρακάτω προσφορές ξενοδοχείων προς εξυπηρέτηση σας.
• NIFOREIKA BEACH 3* : ( 2693022539) σε τρίκλινο τιμή 35,00€ ανά άτομο με πρωινό και δύο γεύματα την 24/3/2020 (μεσημέρι – βράδυ). Επίσης τιμή 30,00€ ανά άτομο με πρωινό και γεύμα την 24/3/2020( βράδυ). Ο πελάτης επιβαρύνεται με φόρο διαμονής 1,50€ την ημέρα/ανά δωμάτιο.
• ΑΔΩΝΙΣ 3*: (2610224213) στην Πάτρα έναντι (ΚΤΕΛ) Το Μονόκλινό 35,00€ το Δίκλινο 45,00€ και το Τρίκλινο 58,00€ όλα με πρωινό. Το κάθε γεύμα επιβαρύνεται με 9,00€. Επιπλέον στην τιμή φόρος διαμονής 0,50 ανά διαμονή.
• Naiades Villas 4*: (2693022080 – 6936802040) Στα Νιφορέϊκα. Για διαμονή δύο ατόμων ανά σουίτα 40,00€ άνευ πρωινό γεύματα. Για διαμονή τριών ατόμων ανά σουίτα 50,00€ άνευ πρωινό γεύματα. Το πρωινό 5€ ανά άτομο και το γεύμα 10,00€. Ο πελάτης επιβαρύνεται με φόρο διαμονής 3,00€ την ημέρα/ανά δωμάτιο.
Στο site www.popatras.gr Κατάσταση πρόσκλησης σωματείων και Δήλωσης Συμμετοχής.

Υποστήριξη: SilkTech