Τζόκοβιτς: «Ο Τσιτσιπάς είναι το επόμενο Νο1»

Δευτέρα, Μάρτιος 2, 2020 - 11:59μμ

O Νόβακ Τζόκοβιτς αντέχει στο κυνήγι του Ράφα Ναδάλ που θέλει να πάρει πίσω το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης με τον Σέρβο σούπερ σταρ του τένις, να χρίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά ως αυτόν που θα διεδεχθεί τους Big 3 στην κορυφή του κόσμου.

Μόνο καλά λόγια είχε για τον 21χρονο Έλληνα τενίστα ο Τζόκοβιτς που ναι μεν τον κέρδισε στον τελικό του Ντουμπάι, αναγνώρισε δε πως ο Τσιτσιπάς έχει ωριμάσει πλέον και είναι έτοιμος να διεκδικήσει το Νο1.

«Είναι νέος ακόμα, όμως δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Είναι πολύ έξυπνος και έχει ωριμάσει. Μετά τον αγώνα του είπα ότι μου αρέσει πάρα πολύ, ιδίως το γεγονός πως είναι πολλά περισσότερα από απλά ένας παίκτης του τένις. Συνεχώς μαθαίνει από τις εμπειρίες και αντιλαμβάνεται όλα όσα πρέπει να βελτιώσει για να γίνει καλύτερος« τόνισε ο Τζόκοβιτς και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά τα στοιχεία του Στέφανου δείχνουν ότι είναι καθοδόν για να κερδίσει αρκετά γκραν σλαμ, να γίνει Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και σπουδαίος πρεσβευτής του αθλήματος μας που είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό ωστόσο το μέλλον του είναι λαμπρό».


Η νέα εβδομάδα βρίσκει τον Τσιτσιπά σταθερά στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης με 4.745 βαθμούς κυνηγώντας τους Μεντβέντεφ (5.890), Τιμ (7.045) και τον Φέντερερ (7.130) που θα μείνει αρκετό καιρό εκτός λόγω χειρουργείου. Στην κορυφή, ο Τζόκοβιτς (9.720) με τον Ναδάλ (9.395) θα συνεχίσουν να κονταροχτυπιούνται μέχρι το Ρολάν Γκαρός.

Επόμενη στάση για τον Τσιτσιπά, το μάστερς ]Ίντιαν Γουέλς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, 12 με 22 Μαρτίου.

Υποστήριξη: SilkTech