Τσιτσιπάς: «Μερικές φορές με κουράζει η οικογένειά μου»

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 10:52πμ

Η... προέλαση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Dubai Tennis Championships συνεχίζεται...

Ο Έλληνας τενίστας (Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη) αντιμετώπισε στο πλαίσιο της φάσης των «16» τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ από το Καζακστάν (Νο 47), επικράτησε με 7-6(1), 6-4 και προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Γιαν-Λέναρντ Στρουφ.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

«Μερικές φορές με κουράζει η οικογένειά μου»

Με δηλώσεις του για τον ρόλο της οικογένειάς του στη ζωή και την καριέρα του, εκτόνωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την ένταση που είχε συσσωρεύσει μετά τον αγώνα με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, λίγη ώρα μετά την πρόκρισή τους στους «8» του Dubai Tennis Championships.

«Μερικές φορές, ειλικρινά, με κουράζει που τους έχω γύρω μου όλη την ώρα», δήλωσε ο Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη Έλληνας τενίστας στη συνέντευξη Tύπου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε: «Την ίδια στιγμή, είναι η οικογένειά μου και τους αγαπάω. Δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις μαζί τους. Σίγουρα δεν θα περιμένατε να ακούσετε κάτι τέτοιο από εμένα. Καμία φορά νιώθω ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι πολύ αναμεμειγμένοι στη ζωή μου εντός και εκτός court.

Ίσως όχι και τόσο πολύ εκτός. Προσπαθώ κάποιες φορές να μην δίνω σημασία σε αυτά που λένε. Είναι δύσκολο, ειλικρινά. Τους αγαπάω, όμως. Τους αγαπάω. Δεν ξέρω αν θα είχα πετύχει ό,τι έχω πετύχει χωρίς αυτούς. Θέλουν το καλύτερο για εμένα».

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενημερώθηκε και για το «αντίο» της Ρωσίδας τενίστριας Μαρία Σαράποβα και σχολίασε: «Τη γνώρισα πέρυσι, είχε τον ίδιο φυσιοθεραπευτή που έχω εγώ τώρα. Έχω ρωσικό background και καταλαβαίνω πώς προσεγγίζει το τένις, τη συμπεριφορά της και όλα αυτά. Την έβλεπα να παίζει όταν ήταν μικρή. Θυμάμαι το Wimbledon που κέρδισε όταν ήταν 17.

Ήταν απίστευτο, το θυμάμαι. Είχε πολύ καλή καριέρα, νομίζω ότι πολλοί θα ζηλεύουν την καριέρα της. Ήταν πίσω από τη Σιρίνα, μια ακόμα καταπληκτική αθλήτρια. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη μετά τη Σιρίνα. Σημείωσε μεγάλες νίκες, σπουδαία επιτεύγματα για το τένις. Έδωσε πολλά στο άθλημά μας».

Υποστήριξη: SilkTech