Τα παιδιά γνωρίζουν το Ολυμπιακό Άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Τρίτη, Φεβρουάριος 18, 2020 - 5:30μμ

Ογδόντα (80) περίπου μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας είχαν την Τετάρτη 12-02-2020 την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το ολυμπιακό άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ – Πονγκ) στους χώρους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας το οποίο «φιλοξενεί» το τοπικό Πινγκ – Πονγκ.

Η δράση, που εντάσσεται στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας μαθητών δημοτικών σχολείων με ολυμπιακά αθλήματα που διοργανώνουν πιλοτικά οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της ΠΕ Αχαΐας, είναι η δεύτερη στη σειρά για την επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς τον μήνα Δεκέμβριο είχε προηγηθεί αντίστοιχη στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο καθώς και στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.

Αρχικά έγινε στους μαθητές μια θεωρητική παρουσίαση του αθλήματος από τους Υπευθύνους Φ.Α.ΣΧ.Α. της ΠΕ Αχαΐας και στην συνέχεια η προπονήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γλυκερία Βαμβακά τους έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσουν στην πράξη.

Η δράση άρεσε πολύ στα παιδιά και θα επαναληφθεί μελλοντικά, έτσι ώστε να έχουν και οι μαθητές των υπολοίπων σχολείων της Δυτικής Αχαΐας την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα.

Υποστήριξη: SilkTech