Η τοποθέτηση της διοίκησης του ΠΕΑΚ για τον τραυματισμό κολυμβήτριας

Τρίτη, Φεβρουάριος 11, 2020 - 9:45μμ

Η διοίκηση του ΠΕΑΚ με επιστολή της προς το sportin.gr είχε την καλωσύνη να τοποθετηθεί στο ρεπορτάζ για τον τραυματισμό κολυμβήτριας.

Αποκάλυψε μάλιστα πως χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός της, προσθέτοντας δε για το σπασμένο πλακάκι "δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ως φαινόμενο"...

Το ρεπορτάζ του sportin.gr

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΕΑΚ:

Για δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, ο συντάκτης του οποίου ισχυρίζεται ότι πρώτον η θερμοκρασία του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών του ΠΕΑΚ την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου μετρήθηκε στους 22,5 βαθμούς και δεύτερον ότι τραυματίστηκε αθλήτρια εν ώρα προπόνησης, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας ανακοινώνει τα εξής:

«Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και ο συντάκτης της αναρτά δημοσίευμα, χρησιμοποιώντας «πληροφορίες»-εικασίες για τις δεξαμενές του κολυμβητηρίου κάνοντας μάλιστα λόγο για μέσο όρο θερμοκρασίας του νερού.

Η αλήθεια είναι πως η θερμοκρασία του νερού δεν μετριέται με «μέσους όρους» αλλά με πιστοποιημένα θερμόμετρα τα οποία χθες Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου μέτρησαν 25.7 και 26,1 βαθμούς για τις δύο κολυμβητικές δεξαμενές του ΠΕΑΚ αντίστοιχα.
Να σημειωθεί δε ότι οι ίδιες θερμοκρασίες νερού μετρήθηκαν και σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, παρουσία εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των ομάδων.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον συντάκτη του δημοσιεύματος, ότι στην περίπτωση που ήταν αληθείς οι ισχυρισμοί του, δεν θα μπορούσε να αυξηθεί η θερμοκρασία του νερού από την μία μέρα στην άλλη κατά 3,5 βαθμούς. Αυτό, αν επαναλαμβάνουμε ίσχυαν τα όσα επικαλείται, θα συνέβαινε μετά από τουλάχιστον 3 ημέρες.

Σε ότι αφορά στον πομπώδη τίτλο της ανάρτησης- με σαφή στόχευση την δημιουργία ανησυχίας και εντυπώσεων -περί τραυματισμού αθλήτριας σε μία από τις δύο κολυμβητικές δεξαμενές, τον ενημερώνουμε ότι η Ε.Δ. του ΠΕΑΚ μέσω του αντιπροέδρου της κ. Μιχάλη Κουρέτα, επικοινώνησε άμεσα με τον πατέρα της, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι επρόκειτο για επιπόλαιο τραύμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους γιατρούς του Καραμανδανείου Νοσοκομείου και η υγεία της αθλήτριας δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον της Ε.Δ. και του κ. Κουρέτα προσωπικά.
Ενημερώνουμε δε ότι για το σπασμένο πλακάκι στο οποίο αναφέρεται ως αίτιο του τραυματισμού, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ως φαινόμενο και πως η Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση όχι μόνο της συγκεκριμένης αλλά κάθε άλλης βλάβης που προκύπτει στις εγκαταστάσεις.

Σε ότι αφορά στον τρίτο (τουλάχιστον περίεργο) ισχυρισμό του, σύμφωνα με τον οποίο για τις συνθήκες προπόνησης των αθλητών και των αθλητριών (θερμοκρασία νερού) διαμαρτυρήθηκε παράγοντας του ΝΟΠ, τον ενημερώνουμε ότι η επίσημη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Πατρών δεν εξέφρασε καμία διαμαρτυρία και το επιβεβαίωσε και σε σημερινή (μετά το δημοσίευμα) επαφή της με την Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Στο δια ταύτα λοιπόν:
Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας εργάζεται καθημερινά έτσι ώστε οι συνθήκες άθλησης της νεολαίας της πόλης να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και να προσφέρει υπηρεσίες με χαμηλό κόστος σε όλα τα Σωματεία και τους αθλητές που χρησιμοποιούν το σύνολο των εγκαταστάσεών του. Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της (10 Οκτωβρίου του 2019) η γενική άποψη των αθλουμένων και των προπονητών που χρησιμοποιούν καθημερινά τις κολυμβητικές δεξαμενές, είναι ότι οι συνθήκες λειτουργίας τους είναι από πολύ καλές έως εξαιρετικές σε ότι αφορά την θερμοκρασία και τις συνθήκες υγιεινής.

Θεωρεί τέλος πως το σύνολο του δημοσιεύματος ενδέχεται να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ο συντάκτης απεύχεται, δηλαδή να ωθήσει τους αθλούμενους «σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις πληρώνοντας αδρά», προκαλώντας σύγχυση και ανησυχία σε αθλούμενους και γονείς".

Υποστήριξη: SilkTech