Η ανάπλαση του παλαιού κολυμβητηρίου στην Αγυιά

Τετάρτη, Φεβρουάριος 5, 2020 - 9:52πμ

Δεδομένης της πρόσφατης Εξαγγελίας από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την ευκαιρία της παρουσίας του στην κοπή της πίτας του ΠΕΑΚ ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αξιοποίησης του Παλαιού Κολυμβητήριο της Αγυιάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την οποία υπεγράφη και σχετικό μνημόνιο .

Η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων της πόλης μας που έχει συσταθεί από τους συλλόγους του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του δρομικού χώρου καθώς και του εκπολιτιστικού Συλλόγου Έξω Αγυιάς και της ποδοσφαιρικής ομάδας Πανιώνιος Αγυιάς για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε σήμερα εθιμοτυπικά τον Αντιπερειφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του μνημόνιο συνεργασίας με το υφυπουργείο Αθλητισμού και το ΠΕΑΚ , το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, την πορεία των μελετών για την χωροθέτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την λειτουργία η μη του υπάρχοντος παλαιού κολυμβητηρίου , την δημιουργία και άλλων χωρών άθλησης για μπάσκετ, τέννις κλπ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε την επιτροπή ότι το έργο θα προχωρήσει με προτεραιότητα , οι υπηρεσίες της περιφέρειας θα αναλάβουν την εκπόνηση των μελετών και σε εύλογο χρονικό διάστημα το παλαιό κολυμβητήριο με τον περιβάλλοντα χώρο που θα υπάρχουν και άλλες αθλητικές δομές θα δοθεί σε χρήση του Πατραϊκού λαού.

Υπήρξε κατανόηση στο γεγονός ότι τα οποία αθλητικά έργα και παρεμβάσεις στο παλιό κολυμβητήριο θα γίνουν σε αρμονία με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις του Δήμου στο Έλος Αγυιάς.

Η Επιτροπή μετέφερε στον Περιφερειάρχη τα σχεδιαζόμενα έργα και τον τρόπο ανάπλασης του έλους όπως είχε ενημερωθεί από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετιδη καθώς και τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής για τον τρόπο ανάπλασης του Κολυμβητηρίου όπως ενημερώθηκε αυτή κατά την πρόσφατη Επίσκεψης της.

Συμφωνήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή να υποβάλλει υπόμνημα με τις απόψεις της για το είδος των αθλητικών εγκαταστάσεων , των χρήσεων αυτών από τους Δημότες και τα αθλητικά σωματεία της πόλης καθώς και τον τρόπο φύλαξης αυτών από κακόβουλες ενέργειες.

Η Συντονιστική Επιτροπή αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την θετική του στάση δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός στο έργο του.

Υποστήριξη: SilkTech