Κηδεύεται ο Χριστόφορος Πετρής

Δευτέρα, Φεβρουάριος 3, 2020 - 1:37μμ

Σοκ αλλά και θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Πατρινού επιχειρηματία Χριστόφορου Πετρή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 2 μεσημέρι στο Α Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών. Δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς ότι χάθηκε από τη ζωή ένας άνθρωπος μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση ενός συνηθισμένου προβλήματος υγείας.

Ο Χριστόφορος Πετρής υπήρξε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Πάτρα, αλλά και στο εξωτερικό και ειδικά στο χώρο των Βαλκανίων.

Το σημαντικότερο όμως, με την σύζυγό του Ουρανία δημιούργησαν μια θαυμάσια οικογένεια, αποκτώντας δύο παιδιά την Σμαρώ και τον Σπήλιο και τους τελευταίους μήνες το πρώτο εγγόνι.

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, αλλά από φοιτητής ασχολήθηκε με το επιχειρείν και το εμπόριο. Στην Πάτρα δημιούργησε τη θρυλική καφετέρια «Νάπολι» στην πλατεία Όλγας, ήταν η πρώτη καφετέρια της Πάτρας, και στη συνέχεια την πρώτη πιτσαρία στην οδό Μαιζώνος και αμέσως μετά το πρώτο κατάστημα εστίασης σελφ-σέρβις στην Πάτρα. Πάντα πρωτοπόρος επιχειρηματικά. Η τελευταία ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα ήταν το γνωστό καφέ - μπαρ στον προβλήτα της Αγίου Νικολάου, εκεί που ήταν παλιά ο Φάρος.
Μετά την Πάτρα, ήλθαν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στον ξενοδοχειακό κλάδο όπου δραστηριοποιείτο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, σταθερά η βάση του ήταν η Πάτρα, εδώ που με την Ουρανία επέλεξαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να διατηρούν στενή σχέση με γονείς, αδέλφια και άλλους συγγενείς. Λάτρευε την θάλασσα και την όργωσε κυριολεκτικά.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Για ένα διάστημα διετέλεσε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΓΕ

Το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χριστόφορου Πετρή, να παραστεί αντιπροσωπεία του στην κηδεία του και αντί στεφάνου να δοθεί χρηματικό ποσό στο ίδρυμα η Κιβωτός της Αγάπης.

Εκ του Δ.Σ.

Η OΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ THEBEST.GR

Για μας στο συγκρότημα του thebest.gr η απώλεια του Χριστόφορου είναι μεγάλη, καθώς μαζί του ξεκινήσαμε το 2009 αυτό το όμορφο ταξίδι στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Ήταν από τους λίγους που πίστεψαν τότε ότι η ενημέρωση περνά σε νέα περίοδο επηρεαζόμενη από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Και βρέθηκε στο πλευρό μας, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Γι' αυτό δεν χάνουμε μόνον έναν στενό και αγαπητό φίλο, χάνουμε έναν συνεργάτη και συνοδοιπόρο σε ένα όμορφο όνειρο που και με τη δική του σημαντική συμβολή, μας δόθηκε η ευκαιρία να το ζήσουμε.
Σε αποχαιρετούμε με θλίψη φίλε Χριστόφορε και το ελάχιστο που έχουμε να σου πούμε σε αυτό το τελευταίο αντίο, είναι ότι θα σε θυμόμαστε πάντα έτσι όπως σε γνωρίσαμε: γελαστό, αισιόδοξο, δημιουργικό.

Υποστήριξη: SilkTech