Προβάδισμα για τη ΝΕΠ 14-6 τον Πανιώνιο

Κυριακή, Φεβρουάριος 2, 2020 - 12:13πμ

Την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να μπει με μικρό πλεονέκτημα στη Γ’ Φάση των πλέι άουτ της Α’ Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης των Γυναικών επί του Πανιωνίου πέτυχε η ΝΕ Πατρών, αφού επικράτησε με 14-6 στο «Αντώνης Πεπανός».

Οι δύο ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την Τρίτη (4/2) και ώρα 20:30 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες και εάν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα γίνει στην Πάτρα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Η ΝΕΠ κυριάρχησε από την αρχή στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1 στη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου οκταλέπτου ο Πανιώνιος μείωσε σε 4-3, όμως το ημίχρονο έκλεισε με 7-4 υπέρ των γηπεδούχων. Στην τρίτη περίοδο ένα σερί 3-0 για τις γηπεδούχες έφερε το σκορ στο 10-4 και από εκεί και πέρα ανέβηκε η διαφορά μέχρι και τα εννέα γκολ (14-5) πριν μειώσουν οι φιλοξενούμενες στο τελικό 14-6.

Ντεμπούτο για την ΝΕΠ έκανε η Αμερικανίδα Τιτζερίνα. Πρώτες σκόρερ της αναμέτρησης οι Μαργαρίτα Μπιτσάκου και Ιωάννα Λυκοθανάση που πέτυχαν από τέσσερα γκολ, ενώ τρία σημείωσε για τις ηττημένες η Τόνια Σολανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής της συγκεκριμένης σειράς αγώνων που κρίνεται στις δύο νίκες θα μπει στη Γ’ Φάση στον όμιλο των πλέι άουτ με 1 βαθμό, ενώ ο ηττημένος χωρίς βαθμούς. Παράλληλα στον όμιλο θα συμμετέχουν ξεκινώντας με 6 και 3 βαθμούς οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 4 και 5 του ομίλου της Β’ Φάσης. Στη Γ’ Φάση θα γίνουν άλλες έξι αγωνιστικές με σύστημα εδρών.

ΝΕ Πατρών – Πανιώνιος 14-6 (4-2, 3-2, 5-1, 2-1)

ΝΕ Πατρών (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Κιούρκα, Λούδη Ε. 2, Γεωργίου, Τιτζερίνα 1, Μπαλάτσα Ν., Μιχαηλίδου Κ. 2, Μοίραλη 1, Μπιτσάκου 4, Μανιάτη, Λυκοθανάση 4, Σπυράτου, Μαντζουρίδου, Κουρέτα

Πανιώνιος (Σταμάτης Χέλμης): Τζούρκα, Σαφέτη, Δουρέκα Αδ. 1, Καλογεροπούλου Δ., Αποστολίδου, Τούρου, Κούβδου Ν., Παπαφιλίππου, Μαλλιαρού, Λιαπάκη, Πετεινάτου, Σολανάκη 3, Μήτσου, Χέλμη 2

Υποστήριξη: SilkTech