Στο σκαμνί ξανά ο Μαρινάκης για σύσταση συμμορίας και στημένα

Τετάρτη, Ιανουάριος 29, 2020 - 8:52μμ

Το πρωί της Πέμπτης (30/1) αναμένεται να αρχίσει έπειτα από δυο διακοπές και μία αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Μίας υπόθεσης που «ταλάνισε» την ελληνική Δικαιοσύνη για πολλά χρόνια και τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα κάποιοι να λογοδοτήσουν για τα παιχνίδια που φαίνεται ότι στήθηκαν το 2012. Και δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά περισσότερα από 15 παιχνίδια, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο των δικαστών του Εφετείου.

Η υπόθεση πηγαινοερχόταν στα εισαγγελικά γραφεία μέχρι να βρει το δρόμο για το ακροατήριο, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα. με το οποίο οι βασικοί πρωταγωνιστές είχαν απαλλαγεί για τρία κακουργήματα- με σημαντικότερο αυτό της σύστασης και λειτουργίας «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου και παραπέμπονταν για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και σύσταση συμμορίας- έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο. Εάν και ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του επίμαχου βουλεύματος, η πρότασή του απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, τον Μάρτιο του 2018.

Γιατί κατηγορούνται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι παράγοντες
Μετά την αντικατάσταση της Προέδρου του Β' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου βρίσκονται κατηγορούμενοι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 πρώην διαιτητές, στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει αύριο.
Οι 28 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της σύστασης συμμορίας, αλλά και το κακούργημα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, καθώς με βάση το κατηγορητήριο, υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης 16 αγώνων στο διάστημα 2012-2015.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η πρόεδρος του δικαστηρίου Καλλιόπη Xoνδρού έκανε δήλωση αποχής, η οποία έγινε δεκτή από το αρμόδιο συμβούλιο, με αποτέλεσμα να ανεβεί στην έδρα η πρώτη αναπληρωματική δικαστής Αριστέα Τσαμαδιά, η οποία έδωσε αναβολή για αύριο, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Υποστήριξη: SilkTech