Ο Αγγ. Τσιγκρής για το κολυμβητήριο στην Αγυιά

Τρίτη, Ιανουάριος 28, 2020 - 6:03μμ

Συνάντηση με τα μέλη της νεοσυσταθείσας συντονιστικής επιτροπής για την μετατροπή του παλαιού Κολυμβητηρίου της Αγυιάς σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο, είχε τη Δευτέρα 27/1 ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής. 

Ο συγκεκριμένος χώρος παραμένει δημόσιος κίνδυνος, αποτελεί εστία μόλυνσης  και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, δυσφημίζοντας την πόλη της Πάτρας. 

Η νέα ευκαιρία που δημιουργείται με την ανάπλαση του Έλους της Αγυιάς και την κατασκευή του ποδηλατόδρομου, που θα ενώνει το Βόρειο με το Νότιο Πάρκο της πόλης, δεν μπορεί να αφήνει εκτός την αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου. 

Συνεπώς, πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί ο. χώρος και να ενταχθεί στο φυσικό ζωτικό του χώρο. 

Ο Άγγελος Τσιγκρής ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για την ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας για την πλήρη αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς θα είναι κοινός και θα φέρει σύντομα αποτελέσματα. 

Μάλιστα, οι πρώτες κινήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έχουν ήδη γίνει, αφού μέσω της πρόσφατης ερώτησης του Αχαιού βουλευτή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ρωτούσε την αρμόδια Υπουργό: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς και β) πότε αναμένονται εξελίξεις; 

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη

Υποστήριξη: SilkTech