Λαμπρή εκδήλωση από τον ΣΔΥ Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιανουάριος 28, 2020 - 8:03μμ
Σε αθλητικό γεγονός μετετράπη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΔΥΠ, το Σάββατο 25-1-2020, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις ανάγκες του δρομικού κινήματος, αλλά και του πολιτών της Πάτρας γενικότερα.
Επιπλέον ένα τοπικό σούπερ Πούμα, ο Παναγιώτης Τζουραμάνης, που πλησιάζει την έβδομη δεκαετία  συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, εισπράττοντας ηχηρό χειροκρότημα από τους παρισταμένους στον χώρο Μυλωνά, όπου και η σύναξη τόσων αθλητικών ποδιών από δρομείς, που εάν τα υπολογίσει κανείς, φθάνουν για να συμπληρώσουν το γύρο του κόσμου.
Ο Ν. Γεωργίου, αριστερά, παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα.

Η πρόεδρος του ΣΔΥΠ, κατά την εκφώνηση του ονόματός του, για να προσέλθει και να του απονεμηθεί βραβείο, ως του πιο γρήγορου παλαίμαχου δρομέα, τον αποκάλεσε σούπερ πούμα του Έλους Αγυιάς, δρομέας και χειμερινός κολυμβητής, όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο και στο βιβλίο του Κίμωνα Αποστολόπουλου, που σχεδιάζεται για επανέκδοση.   
Και εκτός αυτών, έβγαλε και είδηση, για το εγκαταλελειμμένο επί χρόνια  ΕΑΝΚ της Αγυιάς με το ερειπωμένο Κολυμβητήριο Αγυιάς, το βέβαια έλαβε πιστοποιητικό εγγραφής στο Κτηματολόγιο μόλις το 2019 επί προηγουμένης διοίκησης του ΠΕΑΚ στο οποίο ανήκει και από έκταση φάντασμα για το Κράτος πήρε νομιμοποίηση!
Μιλώντας για αυτό ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος ενημέρωσε ότι η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ήρθε δεν μπορεί να το φτιάξει, το ΕΑΝΚ Αγυιάς. Θα συζητήσουμε στο ΠΕΑΚ και περνώντας από τα πέντε στάδια προπαρασκευής, θα μπορέσουμε στα επόμενα 2 χρόνια να το έχουμε ετοιμάσει. Παράλληλα μέλος της Διοίκησης του ΠΕΑΚ την έδειξε πρόθυμη να συμβάλει στην κατασκευή του.
Μάλιστα τη Δευτέρα έγινε συζήτηση με αθλητικούς φορείς  στο Δήμο Πατρέων που ζητούν την κατασκευή του Κολυμβητηρίου. Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ο υφ. Αθλητισμού Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκης θα κατέλθει στην Πάτρα για την κοπή της πίτας του ΠΕΑΚ.
Επίσης ο Κ. Πετρόπουλος αναφερόμενος στο Έλος Αγυιάς, γνωστό ως Άλσος Φάνη Τσιμιγκάτου, όπως είπε πέρας της ονοματοδοσίας του, οι εργασίες ανάπλασης θα αρχίσουν από τον Φλεβάρη, αφού η κυβέρνηση δεν μας το φτιάχνει! 
Όσον αφορά την κοπή της πίτας του ΣΔΥΠ, που συγκέντρωσε τους φορείς του μαζικού αθλητισμού, η πρόεδρος Ελένη Παναγιωτοπούλου, αναφέρθηκε στο καλεντάρι των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν δίνοντας έμφαση στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και ευχαρίστησε τους παρισταμένους.
Μετά την κοπή της πίτας από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικ. Σκιαδαρέση, ακολούθησε βράβευση αθλητών και φορέων με πρώτο τον Παν. Τζουραμάνη, το γνωστό σούπερ πούμα και δεύτερο τον πρώτο πρόεδρο του ΣΔΥΠ Νίκο Γεωργίου, τον Μιχάλη Μαυρικο κια τους εκπροσώπους των φορέων, πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αλισσού, την Πολιτιστική Δράση ΔΕ Βραχνεΐκων και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, για την προσφορά των παραπάνω στην διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων του ΣΔΥΠ.
Επίσης ο  Πρόεδρος της Συντονιστική Επιτροπής Πολιτιστικών Φορέων και Δρομικού Κινήματος Πάτρας για Μετατροπή του Παλιού Κολυμβητηρίου σε Αθλητικό Κέντρο Αγυιάς και επικεφαλής της Λέσχης Δρομέων και Περιπατητών ΦΑΕΘΩΝ Κίμων Αποστολόπουλος, ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΣΔΥΠ για την συνεργασία της στην προώθηση της υπόθεσης του ΕΑΝΚ, και του Έλους, που θα αλλάξουν το παραλιακό πρόσωπο όλης της πόλης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Τζελάτης και ο Νίκος Γεωργίου, είχαν να διηγηθούν άγνωστα περιστατικά από την αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα του μετά θάνατον λαμβάνοντας τιμή με το άνομά του στο Έλος Αγυιάς, Φάνη Τσιμιγκάτου.
Ο πρώτος είπε πως ο Φάνης Τσιμιγκάτος είχε πάει πολλές φορές κατηγορούμενος από την πολιτεία για τη δεντροφύτευση του Έλους και χαιρόμαστε που θα δοθεί το όνομά του σε αυτό. 
Ο βραβευθείς Νίκος Γεωργίου, πρώτος πρόεδρος του ΣΔΥΠ. ανάμεσα σε βετεράνους του Αθλητισμού, Γιώργο Μιχαλόπουλο αριστερά και Κώστα Μικρούτσικο, εξάδελφος του συνθέτη, δεξιά.  
Ενώ ο δεύτερος, ο Νίκος Γεωργίου, μίλησε για τον Διεθνή και Πανελλήνιο μαραθώνιο Αγώνα, που είχε εκκλίνηση από το Αίγιο κια τερματισμό την Πάτρα. Κατ' αυτόν ο πολυμήχανος Τσιμιγκάτος για να ξεφύγει από Σοβιετικό δρομέα που τον ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής, μηχανεύτηκε πως κοντά στην άγνωστη για τον Σοβιετικό περιοχή, σταμάτησε  για να πάρει νερό μπερδεύοντάς τον, τόν έκανε να χάσει το δρόμο και φυσικά χρόνο, που ωφέλησε τον  Πατρινό δρομέα, που τερμάτισε πρώτος.  
Τέλος στην εκδήλωση έδωσαν παρών παλιοί αθλούμενοι του δρομικού κινήματος ΣΔΥΠ, ΣΕΒΑΣ, Φειδιππίδης, ΦΑΕΘΩΝ, Ζεύξη Ρίου και άλλων σωματείων.









Υποστήριξη: SilkTech