Η Ισπανία έφραξε το δρόμο της Εθνικής γυναικών

Τετάρτη, Ιανουάριος 22, 2020 - 8:50πμ

Όνειρο έμεινε για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε απέναντι στην πολύ ποιοτική Ισπανία, ηττήθηκε με 12-9 στη Duna Arena και πλέον θα περιοριστεί στους αγώνες για τις θέσεις 5-8, με πρώτη αντίπαλο την Πέμπτη πιθανότατα τη Γαλλία.

Επόμενος και μεγάλος στόχος για τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, είναι φυσικά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Ιταλία.

Οι Ισπανίδες ξεκίνησαν με δύο γρήγορα γκολ το παιχνίδι όμως η Μαργαρίτα Πλευρίτου είχε τις απαντήσεις και με 3/3 επιθέσεις, έβαλε μπροστά την Ελληνική ομάδα (3-2).

Ωστόσο οι δευτεραθλήτριες κόσμου αντέδρασαν και με τέρματα από τις Λέιτον και Γκαρσία (στην κόντρα), έκλεισαν στο συν ένα, την πρώτη περίοδο (4-3).

Με σκαστό σουτ της Άννα Έσπαρ, η Ισπανία έκανε το 5-3 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου για να μειώσει αμέσως η Βασιλική Διαμαντοπούλου (5-4), με το τέταρτο τέρμα της στη διοργάνωση.

Η Φόρκα έδωσε ξανά "αέρα" δύο γκολ στην Ισπανία (6-4) για να ακολουθήσει ένα σερί λαθών στις επιθέσεις της Ελληνικής ομάδας, το οποίο δεν της επέτρεψε να πλησιάσει στο σκορ, μέχρι η Ελευθερία Πλευρίτου να "γράψει" το 6-5, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου.

Το θετικό για την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/4).

Η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κράτησε μακριά από το γκολ την Ισπανία στα πρώτα 4 λεπτά του  τρίτου οκταλέπτου και η Μυριοκεφαλιτάκη με ένα φανταστικό γυριστό σουτ, ισοφάρισε σε 6-6.

Η ισοφάριση όμως αφύπνισε τις Ισπανίδες που με γκολ των Ορτίθ, Γκαρσία, Γκονζάλες μέσα σε δυόμισι λεπτά, πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα με 9-6 και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Η εξέλιξη του αγώνα απογοήτευσε τις Ελληνίδες που δεν πίστεψαν στην ανατροπή στην τελευταία περίοδο,  χάνοντας τελικά με 12-9.

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία) - Σβαρτς (Ισραήλ)

Οκτάλεπτα: 3-4, 2-2,1-3, 3-3

ΕΛΛΑΔΑ(Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά , Διαμαντοπούλου Β.1,  Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 4, Αβραμίδου,Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου 1, Πλευρίτου Ελ.1, Ξενάκη  Σταματοπούλου.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Όκα): Έστερ Ράμος, Μπαχ, Έσπαρ Α. 2, Ορτίθ 4, Ταράγκο , Γκονζάλες 1,  Έσπαρ Κ. 1, Πένια , Φόρκα 1 , Κρέσπι, Γκαρσία 2 , Λέιτον 1, Σάντσες.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Σλοβακία-Ολλανδία 2-22

Ρωσία-Ιταλία 13-7

Ελλάδα-Ισπανία 8-12

Ουγγαρία-Γαλλία

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (23/1)

Ολλανδία - Ρωσία

Ισπανία-Ουγγαρία ή Γαλλία

ΘΕΣΕΙΣ 5-8 (23/1)

Ουγγαρία ή Γαλλία-Ελλάδα, 3.30μμ

Ιταλία -Σλοβακία

Υποστήριξη: SilkTech