Πρωτότυπο πρόγραμμα: «Υιοθέτησε ένα παιδί – ένα μικρό ιστιοπλόο» από τον Ιάσων

Τρίτη, Ιανουάριος 21, 2020 - 2:50μμ

Ο ΙΑΣΩΝ είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος της Πάτρας, που ασχολείται αποκλειστικά με την αγωνιστική ιστιπλοϊα και κυρίως με παιδιά. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μέσα στην πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου. Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ενασχόλησης με το άθλημα της ιστιοπλοϊας σε όλα τα παιδιά, ο όμιλος δημιούργησε το πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ – ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟ».

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα σε φορείς, επιχειρήσεις ή ιδιώτες, να «υιοθετήσουν» ένα μικρό ιστιοπλόο.

Η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το ετήσιο κόστος είναι πραγματικά πάρα πολύ μικρό και γίνεται μηδαμινό εάν λάβει κανείς στα υπόψη το αντίκτυπο της «υιοθεσίας» για το μικρό μας ιστιοπλόο. Η επιλογή των παιδιών θα γίνεται κυρίως με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και για κάθε προσφορά αυτά θα καθορίζονται σε συνεργασία με το χορηγό.

Η προβολή του χορηγού εφόσον αυτός επιθυμεί, θα γίνεται γενικά ως «χορηγός μικρού ιστιοπλόου» και η ταυτότητα του μικρού ιστιοπλόου δε θα ανακοινώνεται, προκειμένου να γίνει σεβαστή η προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού. 

Προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί η ομαλή ενασχόληση του παιδιού με το άθλημα, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τουλάχιστον ενός έτους, κόστος το οποίο και θα προπληρώνει ο χορηγός. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο το παιδί εγκαταλείψει, θα γίνεται άμεση ανακοίνωση νέας θέσης με τα ίδια κριτήρια».

Υποστήριξη: SilkTech