Τι είδαμε την 1η μέρα στην Αυστραλία

Δευτέρα, Ιανουάριος 20, 2020 - 8:02μμ

Πρεμιέρα στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς στην Αυστραλία.

* Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με νίκη σε ένα τουρνουά που έδειξε πέρσι οτι του πάει πολύ αφού είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Αυτό σημαίνει πως υπερασπίζεται πολλούς βαθμούς και θέλει μία καλή πορεία για να μην πέσει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Κέρδισε πολύ εύκολα τον Ιταλό Caruso με 3-0 (6-0,6-2,6-3) και πριν βιαστείτε να πείτε πόσο αναμενόμενο ήταν, σας θυμίζω πως στα τελευταία 2 Grand Slam έχασε στον πρώτο γύρο από εύκολους σχετικά αντιπάλους. Μοναδικό ψεγάδι οι 7 συνεχόμενοι χαμένοι πόντοι όταν βρέθηκε με 3 match points. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, είναι κάτι που τον ανησυχεί καθώς χάνει την επιθετικότητά του και δείχνει σαν να φοβάται να κλείσει το match. Ξεκίνημα πάντως με το δεξί και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Philipp Kohlschreiber (36 χρ.)

* Με το δεξί και ο Ρότζερ Φέντερερ στον πρώτο του αγώνα για το 2020, κέρδισε 3-0 (6-3,6-2,6-2) τον Steve Johnson και παρόλο που δήλωσε ότι έχει χαμηλές φιλοδοξίες στην Αυστραλία όλοι περιμένουν μια καλή πορεία και γιατί όχι και τίτλο!

* Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε το εμπόδιο του Struff (7-6,6-2,2-6,6-1) αλλά με απώλεια σετ που προβλημάτισε τους fan του και μάλιστα με 6-2 και 2 σερι double faults. Είναι όμως νωρίς να βγει κάποιο συμπέρασμα για την αγωνιστική του κατάσταση.

* Νίκες για Μπερετίνι, Ντιμιτρόφ ενώ έκπληξη σημειώθηκε με τον Fuscovic να αφήνει έξω τον Shapovalov με 3-1 σετ και ίσως μικρή έκπληξη να είναι και ο αποκλεισμός του Coric απο τον Querrey.

Έχουμε ακόμα 2 εβδομάδες, θα σας κρατάμε ενήμερους καθημερινά. Όσο για τους fan, ξενύχτι και πολλές κούπες καφέ!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech