Καμαρώστε την μάνα - πρωταθλήτρια Ελλάδας, Νίκη Ανδρεοπούλου

Δευτέρα, Ιανουάριος 20, 2020 - 9:03μμ

Παράδειγμα προς μίμηση! Ο λόγος για μια λάτρη του αθλητισμού, ερασιτέχνη αθλητή, αλλά και μάνα, την Νίκη Ανδρεοπούλου, που σε πραγματικά δύσκολους καιρούς απέδειξε με τη στάση ζωής της πως ο αθλητισμός είναι ιδέα, είναι κίνητρο ζωής.

Και ανταμείφθηκε με τον επίζηλο τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας καθώς την Κυριακή το πρωί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 χλμ βάδην γυναικών!

Παλαιότερα έτρεχε σε λαϊκούς αγώνες δρόμου, μαζί με τον άνδρα της, κυρίως σε μαραθωνίους, υπηρετώντας έτσι την αγάπη της, τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό.

Στην πορεία προέκυψε η ...οικογένεια, παντρεύτηκε έκανε τρία παιδιά και φυσικά ...αραίωσε από τους αγώνες. Ομως καθώς τα παιδιά μεγάλωσαν (ο πρώτος είναι πια 11 ετών) βρήκε τον ελεύθερο χρόνο και μαζί και το κίνητρο!

Κάποια στιγμή αποφάσισε να πάει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όχι για να κάνει στίβο, αλλά για να μυήσει τα παιδιά της στον αθλητισμό. Πήγε με σκοπό να τα εγγράψει στις ακαδημίες στίβου της Ολυμπιάδας, όπερ κι εγένετο.

Πηγαίνοντας στο Στάδιο «έπεσε» πάνω στην Ντίνα Μπορνιβέλη, προπονήτρια της Ολυμπιάδας που της πρότεινε να ξεκινήσει την άσκηση - άθληση, κάνοντας βάδην.

Η Νίκη Ανδρεοπούλου, 37 ετών πλέον, δέχθηκε, ήταν αρχές Μαρτίου, συγκεκριμένα 1η Μαρτίου του 2015 που ξεκίνησε κάνοντας την πρώτη της προπόνηση. Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, στην πορεία έβγαλε δελτίο αθλητή στην Ολυμπιάδα και να που έφθασε στην κορυφή!

Ήταν το τρίτο της μετάλλιο σε πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, όλα στο 50άρι, 3η πέρυσι και 2η το 2018!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech