Οι εννιά διεθνείς που δεν χώραγαν στον ΝΟΠ...

Πέμπτη, Ιανουάριος 16, 2020 - 7:33μμ
Κολόμβος, Παπάκος - Καραμπέτσος, Δίπλαρος

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο του πατραϊκού πόλο, σε επίπεδο «βιτρίνας».

Και ειδικά για τον κορυφαίο του εκπρόσωπο τον ΝΟΠ. Ενώ δηλαδή το άθλημα καλλιεργείται επαρκώς στην Πάτρα, με καλύτερη απόδειξη την διαρκή παραγωγή σπουδαίων αθλητών, εντούτοις οι ομάδες της Πάτρας δεν μπορούν να τους κρατήσουν.

Είναι δηλαδή μικρότερες σε μέγεθος από ότι οι αθλητές που μοιραία επιδιώκουν να διακριθούν αγωνιζόμενοι στην Α1 (άπιαστο όνειρο για ΝΟΠ, αλλά και ΝΕΠ).

Είναι εντυπωσιακό πως όποιος παίκτης ξεχωρίζει και γίνεται διεθνής, ακόμα κι αν είναι μικρό παιδί, φεύγει από τον ΝΟΠ! Αυτή τη στιγμή σε διάφορες ομάδες της χώρας, αλλά και του εξωτερικού αγωνίζονται 9 πρώην διεθνείς παίκτες του ΝΟΠ!
Ας τους δούμε:

- Χρήστος Μπιτσάκος, διεθνής, έφηβος, έφυγε προ τριετίας για τον Παναθηναϊκό, γιος του Δημήτρη Μπιτσάκου.
- Ανδρέας Αλμύρας, διεθνής, έφηβος, έφυγε προ τριετίας για τον Ολυμπιακό.
- Άρης Καραβιώτης, διεθνής, νέος, ξεκίνησε από την ΝΕΠ, έφυγε από τον ΝΟΠ για τον Εθνικό.
- Μιχάλης Δίπλαρος, διεθνής, νέος, ξεκίνησε από την ΝΕΠ, έφυγε το καλοκαίρι από τον ΝΟΠ για το Παλαιό Φάληρο, εδώ και μερικές εβδομάδες παγκόσμιος πρωταθλητής με την Νέων.
- Τάσος Βικάτος, διεθνής, έφυγε το καλοκαίρι από τον ΝΟΠ για την ΝΕΠ.
- Κώστας Λιμαράκης, διεθνής τερματοφύλακας, έφυγε το καλοκαίρι από τον ΝΟΠ για την ΝΕΠ.
- Γιάννης Παπάκος, διεθνής, ξεκίνησε από την ΝΕΠ. Έφυγε από τον ΝΟΠ και κάνει καριέρα στο εξωτερικό (Ποζίλιπο Ιταλίας) και Α1 (Απόλλων, ΠΑΟΚ)
- Χριστόδουλος Κολόμβος, διεθνής, κορυφαίος Έλληνας φουνταριστός τα τελευταία χρόνια. Τεράστια καριέρα με τον Ολυμπιακό, την Εθνική μας, μα και στην τουρκική ΕΝΚΑ.
- Φίλιππας Καραμπέτσος, διεθνής τερματοφύλακας. Έφυγε από τον ΝΟΠ το καλοκαίρι του 2004 και για 16 χρόνια έκανε μια σπουδαία καριέρα με την Εθνική, τον ΠΑΟΚ, την Χίο, τον Εθνικό, τον Παναθηναϊκό. Κορωνίδα η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012.

Μέχρι το καλοκαίρι υπήρχε ένας ακόμα ξενιτεμένος «πιτσιρικάς» ο 16χρονος Κωνσταντίνος Τσίστας, που έφυγε από το ΝΟΠ για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, για να επιστρέψει το καλοκαίρι.

Ο ΝΟΠ σήμερα έχει δύο διεθνείς με την Παίδων. Τον 15χρονο Ανδρέα Μπιτσάκο και τον 16χρονο τερματοφύλακα Βασίλη Τσασερλή, που θα ήταν ευχής έργο να μην κινήσουν κι αυτοί γι' άλλες πολιτείες...

Αναρωτιέται κανείς τι μέλλον θα είχαν οι υποδομές του ΝΟΠ (που δεν μπόρεσε να κατέβει στο πρωτάθλημα Νέων), αν είχε και τους πέντε πιτσιρικάδες (Αν. Μπιτσάκο, Χρ. Μπιτσάκο, Κ. Τσίστα, Β. Τσασερλή, Αν. Αλμύρα).

Και ομοίως, τι παρόν θα είχε η ανδρική ομάδα του Ομίλου, αν είχε στις τάξεις της τους Καραβιώτη, Δίπλαρο, Βικάτο, Λιμαράκη, Παπάκο, Κολόμβο και Καραμπέτσο.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech