Το έλος της Αγυιάς γίνεται Άλσος Φάνη Τσιμιγκάτου

Τρίτη, Ιανουάριος 7, 2020 - 6:03μμ

Ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκέμβρη η δημοπρασία για τον ανάδοχο του έργου ανάπλασης του Έλους της Αγυιάς που θα μετονομαστεί σε «Άλσος Φάνη Τσιμιγκάτου», προς τιμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου.

Εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξουν ενστάσεις από τους λοιπούς διεκδικητές του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ, μέχρι το Φεβρουάριο θα έχουν πέσει οι υπογραφές για να ξεκινήσουν εργασίες και παρεμβάσεις στο χώρο. Η ανάπλαση εντάσσεται στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης .

Πρόκειται για παρεμβάσεις ήπιας μορφής που δεν θα αλλοιώνουν την οικολογική αξία του έλους, ενώ στη μελέτη που έχει καταρτιστεί περιλαμβάνονται πεζογέφυρες, αναβαθμισμένοι πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομος, διαδρομές μαζικής άθλησης και περιπάτου, τοποθέτηση παγκακιών, θέσεις για πικ νικ, κιόσκια με θέα το έλος, παρατητήρια άγριας φύσης, στέγαστρα πληροφόρησης και κέντρο οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Η μελέτη εκπονήθηκε αδαπάνως από τους εργαζόμενους του δήμου Πατρέων και στα άμεσα σχέδια είναι η σύνδεσή του με την πόλη μέσω του παραλιακού ποδηλατόδρομου που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί.

Υποστήριξη: SilkTech