Πρόσωπα της Χρονιάς: Το καλό Πρόσωπο του Αθλητισμού - Οι υποψήφιοι

Τρίτη, Δεκέμβριος 31, 2019 - 9:03μμ
Άνθρωποι με στόχους που τους κατακτούν και συνεχίζουν. Οι εθνικές αθλητικές επιτυχίες και συλλογικότητες του αθλητισμού έχουν την δική τους θέση στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» του 2019, διαγωνισμός που διεξαγεται από την εφημερίδα "Πελοπόννησος" (η απονομή την Κυριακή 5/1).
Η τοπική κοινωνία αναγνώρισε τις προσπάθειές τους και τους «έχρισε» υποψηφίους. Αυτές είναι οι 14 υποψηφιότητες στην Κατηγορία «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ».
1. ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SPECIAL OLYMPICS 7Χ7 Η Εθνική ομάδα special Olympics έγραψε ιστορία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Μάρτιο του 2019, με την συμμετοχή τριών πατρινών ποδοσφαιριστών. O Κίκης Βασιλόπουλος, γνώρισαν τη διάκριση με προπονητή τον Κώστα Κραβαριώτη. Την δική της συμβολή έχει και η Βασιλική Χατζησλάβου.
2. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΚΡΗ Έλαβε μέρος στα 50 χιλιόμετρα βάδην γυναικών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα του Κατάρ, τερματίζοντας 14η. Επόμενος στόχος της οι Ολυμπιακοί Αγώνες..
3. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΕΛΑΤΗΣ . Αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό. Ήταν η ψυχή του 105ου πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών - γυναικών.
4. ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ. Βάζει πλώρη για την κορυφή της ρυθμικής γυμναστικής. Εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων που στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής κατέκτησε την 9η θέση.
5. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην παρθενική της συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης (Τσάμπιονς Λιγκ), πήρε πανηγυρική πρόκριση στους τελικούς της Basket League. Το 2019 έκλεισε με την ιστορική πρόκριση επί του «τριφυλλιού» στο Κύπελλο Ελλάδας.
6. ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Είναι ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που έχει συμμετάσχει και στους δύο παράκτιους μεσογειακούς αγώνες. Ήταν ο μόνος Πατρινός παίκτης που συμμετείχε στην χρυσή Εθνική Ελλάδος beach handball που κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στους 2ους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες .
7. ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΟΥΠΗΣ Ο Πατρινός Αθλητής της ΛΕΜΑΝ, ήταν και μέσα στο 2019 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων.
8. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΡΤΑ Η αθλήτρια της Ολυμπιάδας κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τερματίζοντας δεύτερη στα 800 μέτρα. Ακολούθησε χρυσό στα 400 μέτρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου της Πάτρας. Έπειτα πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στο Μπιντγκοζ της Πολωνίας, με την Εθνική ομάδα 4Χ400, που τερμάτισε στην 8η θέση.
9. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΣΙΜΑΡΑ Ακολουθεί τη δική της πορεία στο πόλο. Το 2019, την έφερε στο Κίρισι της Ρωσίας. Πανηγύρισε με την Εθνική Ομαδα Κορασίδων την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ15.
10. ΔΗΜΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ενας ακόμη χρυσός Πατρινός αθλητής. Ασχολείται επαγγελματικά με το Muay Thai την πολεμική Τέχνη όπου ήδη κατέχει θέση πρωταθλητή Ευρώπης. Το 2019 έφερε μια ακόμα διάκριση στη το χάλκινο μετάλλιο από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ Έχει συνδεθεί με το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι και άθλημα νόησης "Stratego". Τον Αύγουστο του 2019 στο Λονδίνο κατέκτησε δύο ολυμπιακά μετάλλια, (χρυσό και χάλκινο) στην Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης. Ήταν ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Ασχολείται με την χειροπάλη ή μπρα ντε φερ. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης και δύο φορές παγκόσμιος. Παραμένει στην ενεργό δράση και συνεχίζει να φέρνει πρωτιές.
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΣΑΝΙΔΑΣ Cape Drepano. Έθεσε τις βάσεις ο Φάρος του Δρεπάνου να γίνει πόλος έλξης των μεγαλύτερων αθλητών KiteSurf προσελκύοντας πια στις ετήσιες εκδηλώσεις-φεστιβάλ του, αθλητές παγκοσμίου επιπέδου.
14. ΜΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Είναι εξειδικευμένος προπονητής φυσικής κατάστασης με τεράστια εμπειρία και γνώσεις. Είναι ο μοναδικός από την Πελοπόννησο και τη ΝΔ Ελλάδα που επιλέχθηκε και ολοκλήρωσε τη σχολή εκπαιδευτών της UEFA/ ΕΠΟ, με δυνατότητα να διδάσκει στις σχολές προπονητών ποδοσφαίρου.
Υποστήριξη: SilkTech