Τα πρόσωπα της Πάτρας που ξεχώρισαν το 2019

Τρίτη, Δεκέμβριος 31, 2019 - 10:33μμ

Είναι πολλά τα πρόσωπα του πατραϊκού αθλητισμού ποθυ διακρίθηαν το 2019.

Παράγοντες, προπονητές, αθλητές και ομάδες που πέτυχαν τον στόχο τους και μας χάρισαν μοναδικές επιτυχίες.

Επιλέξαμε κάποια από αυτά, ενδεικτικά, αφού δεν είναι τα μόνα. Αξίζει ένας έπαινος, μαζί και οι ευχές για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες το 2020!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΚΡΗ
Τι να πει κανείς για την Αγγελική Μακρή; Υπόδειγμα αθλήτριας για 25 σχεδόν χρόνια, όσα και η διάρκεια που κάνει πρωταθλητισμό με τη φανέλα της Ολυμπιάδας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας της Ντίνας Μπορνιβέλλι, μητέρα δύο παιδιών, πέτυχε το ακατόρθωτο:
Να πιάσει το όριο και να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, όπου τερμάτισε στα 50 χλμ βάδην στην 14η θέση! Έπος!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ
Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι πατρινοί αθλητές που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου. Ο Μιχάλης Δίπλαρος εδώ και λίγες ημέρες φέρει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Τα κατάφερε με την εθνική μας ομάδα πόλο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Κορυφαίος αμυντικός μα και ενορχηστρωτής της εθνικής έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του!

ΝΙΚΟΣ ΠΛΕΑΣ
Το 2019, σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα πυγμαχίας, οι αθλητές της Παναχαϊκής κατέκτησαν 29 μετάλλια. Συν τοις άλλοις ο σύλλογος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλο στα πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων, παίδων, νέων, παγκορασίδων, κορασίδων, νέων γυναικών, γυναικών, μαζί και τον τίτλο του πολυνίκη. Έχοντας και σπουδαία διεθνή καταξίωση, επιβεβαιώνεται πως η Παναχαϊκή είναι, σταθερά εδώ και χρόνια, κορυφαία δύναμη πανελλαδικά. Κι αυτή η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Πλέας

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΣΙΜΑΡΑ
Το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο κορασίδων με την εθνική μας ομάδα ήταν η πρώτη και μεγάλη στιγμή στην καριέρα της 15χρονης πολίστριας. Γεννημένη το 2004 βαδίζει ολοταχώς να ξεπεράσει σε επιτυχίες τον πατέρα της Χάρη Τσιμάρα και την μητέρα της Σοφία Μανέτα.

ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ
Σε περίοδο ολυμπιακής προετοιμασίας βρίσκεται η Νόρα Δράκου, με στόχο να πάρει μέρος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2019 αγωνίστηκε για μια ακόμα φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ συνέχισε τη συγκομιδή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου έγινε μία από τις πολύ-μεταλλιούχες αθλήτριες όλων των εποχών!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
Ο δημιουργός της πιο ενδιαφέρουσας ομάδας στην Ελλάδα. Ο Προμηθέας ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον ομαδικό αθλητισμό της χώρας και αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα και παράδειγμα προς μίμηση. Όλα στον επαγγελματικό αθλητισμό κινούνται από τις διοικήσεις και ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο πιο επιτυχημένος παράγοντας τα τελευταία χρόνια.

ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΤΡΑΣ
Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας. Ο Προμηθέας έγινε η πρώτη ομάδα που μετά από 14 χρόνια σπάει το δίδυμο του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και η πρώτη επαρχιακή που φτάνει ποτέ σε τελικό πρωταθλήματος! Αν συνυπολογίσει κανείς την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό και με αξιώσεις να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά και την πρόκριση στη δεύτερη φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη διαδοχική χρονιά σε μόλις δύο παρουσίες εκτός συνόρων, ο Προμηθέας είναι με διαφορά η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα στην Ελλάδα.

ΝΑΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ
Αν ο Προμηθέας είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση της Πάτρας στο εξωτερικό, η Νάπολη Πατρών είχε την υψηλότερη παρουσία σε Παγκόσμιο επίπεδο. Η παρέα από την Πάτρα κατάφερε να βάλει το beach soccer στην αθλητική ζωή της πόλης και εκτός από την τρίτη συναπτή Ευρωπαϊκή της συμμετοχή στο Euro Winners Cup, φέτος έγινε η πρώτη Ελληνική ομάδα μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που συμμετείχε σε διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας σε ομαδικό άθλημα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Αλάνια της Τουρκίας, περνώντας μάλιστα και στη δεύτερη φάση με δύο νίκες!

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μία από της εμβληματικές μορφές της Πάτρας στο Χάντμπολ, έγινε Πατρινή... σημαία στη σημαντικότερη διοργάνωση στην Ελλάδα για το 2019! Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες της Πάτρας αποτέλεσαν την επιστροφή της χώρας στις μεγάλες διοργανώσεις και στο χάντμπολ η Ελλάδα έκανε το ντάμπλ, κερδίζοντας το χρυσό σε άνδρες και γυναίκες. Βασικό μέλος της ομάδας ήταν ο Κανέλλος Γεωργίου, ο οποίος ήταν και καταλυτικός στην επιστροφή της Ακαδημίας των Σπορ στην Α2 Εθνική κατηγορία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
Το πιο χοτ όνομα στο χώρο του βόλεϊ είναι και πάλι... Πατρινό. Από την εποχή του Νίκου Ρουμελιώτη, ένας παίχτης είχε να εμφανιστεί τόσο αναπάντεχα και να κάνει τόσο ντόρο στα τάραφλεξ. Ο Πατρινός ακραίος έγινε πρωταγωνιστής στην ομάδα του Παναθηναϊκού με το καλημέρα και έφτασε μέχρι τη βασική εξάδα της Εθνικής μόλις στα 19 του χρόνια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ
Η χρονιά που φεύγει ήταν ορόσημο για τον Πατρινό κεντρικό. Εκτός από την επιστροφή του στον αφρό του Ελληνικού βόλεϊ, ο 30χρονος βολεϊμπολίστας έγινε αρχηγός στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική, ενώ όλοι θα θυμούνται την εξομολόγησή του για την κατάθλιψη η οποία κατάφερε να σοκάρει, να συγκινήσει αλλά και να κινητοποιήσει την κοινωνία γι' αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ - ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΣΑΣ

Υποστήριξη: SilkTech