Αγαπημένοι ήρωες του αθλητισμού που δεν είναι πια μαζί μας

Τετάρτη, Ιανουάριος 1, 2020 - 11:59μμ

Στην χαραυγή του 2020 και κλείνοντας το μάτι στο 2019 δεν μπορεί να μη σταθεί κανείς στις απώλειες.

Στους αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους από όλο το φάσμα του Αχαϊκού Αθλητισμού που δεν είναι πια μαζί μας.

Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, που πρόσφεραν πολλά και προς τους οποίους, ως οφειλόμενη τιμή, ακολουθεί το πιο κάτω αφιέρωμα.

Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις!

Θόδωρος Σαρμάς (1/1)

https://sportin.gr/article/afieroma-thodoros-sarmas-1938-2018

Έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια ο Θόδωρος Σαρμάς, ένας άρχοντας της παλιάς αστικής Πάτρας, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έπειτα από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, στο Λονδίνο, όπου ζούσε τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Θόδωρος Σαρμάς, είχε σημαντική πορεία στα επιχειρηματικά δρώμενα της Αχαΐας, ήταν εκπρόσωπος μιας λαμπρής εποχής της Πάτρας, σταφιδέμπορος - συνεχιστής της γνωστής οικογενειακής επιχείρησης εμπορίας σταφίδας, με αποθήκες σε Πάτρα και Αίγιο. Ήταν πολύπλευρη προσωπικότητα, συλλέκτης έργων τέχνης και δωρητής σε μουσεία, ενώ ήταν από τους αθλητικούς παράγοντες που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να διαγράψει η Παναχαϊκή την λαμπρή πορεία της στις δεκαετίες του 60' και 70'.

Γλεντζές, μελετητής, φίλος πιστός, παθιασμένος με την ιστορία. Απέκτησε τέσσερις κόρες από τρεις γάμους, την Μαριλένα, την Αλεξάνδρα, την Ιζαμπέλα και την Δάφνη. Για τις κόρες του ήταν ο μπαμπάς που πάντα είχε κάτι να σου μάθει, πάντα έβρισκες κάτι να συζητήσεις μαζί του, από αθλητικά μέχρι τα προσωπικά, κοινωνικά, πολιτικά, τα πάντα. Ένας πραγματικά πολύπλευρος άνθρωπος, ο θάνατος του οποίου σηματοδοτεί "the end of an era" για την αστική αίγλη της αλλοτινής Πάτρας.

Η κηδεία του έγινε στο Λονδίνο, όπου ζούσε από τη δεκαετία του 70'.

Βασίλης Γιαννακόπουλος (1/1)

https://sportin.gr/article/efyge-apo-ti-zoi-o-palaimahos-termatofylakas-tis-thyellas-patron-vasilis-giannakopoylos

Στο πένθος βυθίστηκε η Θύελλα Πατρών την πρώτη μέρα του 2019. Ο πρώην τερματοφύλακας των «θαλασσί» Βασίλης Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών,, συνταξιούχος αυτοκινητιστής.

Με τη σύζυγό του Ευανθία (το γένος Λεγάτου) ευτύχησαν να αποκτήσουν δυο κόρες την Ιωάννα και την Ελένη και 8 εγγόνια.

Επιθυμία οικογένειας αντί στεφάνου, η δωρεά στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα.

Θόδωρος Ρογδάκης (1/1)

https://sportin.gr/article/sok-ston-athlitiko-kosmo-tis-patras-me-thanato-toy-theodoroy-rogdaki

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών ανήμερα Πρωτοχρονιά ο Πατρινός γιατρός Θεόδωρος Ρογδάκης. Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης και προκάλεσε θλίψη και σοκ. Ο Θεόδωρος Ρογδάκης, αδελφός του Μηχανικού Μανώλη Ρογδάκη και της Αννας Μαρίας Ρογδάκη, είχε κάνει πρόσφατα ορθοπεδική επέμβαση, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατός του προέρχεται από ανακοπή καρδιάς.

Ο Θόδωρος Ρογδάκης ήταν φαν του αθλητισμού και της μελέτης από τα πρώτα του βήματα. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τα 7 του χρόνια. Παρότι ο πατέρας του, Νίκος Ρογδάκης, υπήρξε παλιός αθλητής, τον απέτρεψε από το να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ.

Στα 16 του χρόνια, ο Αμερικανός προπονητής και πρώην επαγγελματίας του ΝΒΑ Kelley, δήλωσε για τον εκλιπόντα γιατρό, ότι με ατομική προπόνηση ενός έτους, θα μπορούσε να είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη στην ηλικία του! Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, το επόμενο βήμα στον αθλητισμό ήταν η γυμναστική με τα βάρη. Με την επιμονή, τη συνέπεια και τη διάθεση να είναι καλός σε ό,τι κάνει, σε λίγα χρόνια, ο αδύνατος δεκαοχτάχρονος των 75 κιλών, μεταμορφώθηκε στον ύψους 1,93 m και βάρους 145 κιλών, άνδρα, ενώ τα ρεκόρ του έγιναν γνωστά σε όλα τα γυμναστήρια body building από την Πάτρα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Πέρα απ’ όλα αυτά, η αγάπη για τον αθλητισμό συνοδεύθηκε από την αγάπη για τη μόρφωση, την ιατρική και τον άνθρωπο. Αποτέλεσμα: Σπουδές στην Αγγλική και Γερμανική γλώσσα, κλασσικό βιολί και φυσικά Ιατρική Σχολή Πατρών.

Ο Θεόδωρος Ρογδάκης παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, διετέλεσε Επιμελητής Γενικής Ιατρικής και Αναπληρωτής Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, ειδικός συνεργάτης του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας, καθηγητής στα ΙΕΚ ΕΚΑΒ, τακτικό μέλος στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή Νοσοκομείου Αιγίου, τακτικό μέλος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου και τέλος επικεφαλής ιατρικού τμήματος της ομάδας της ΕΑ Πατρών Α1 κατηγορία volley και στη ΝΕΠ, Α1 κατηγορία water polo.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από χρόνια στο THEBEST είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι τρεις λέξεις που τον αντιπροσωπεύουν είναι Αξιοκρατία, Προσπάθεια, Αγάπη. «Γιατί όποιος αγαπά εκ προοιμίου σέβεται εαυτόν και αλλήλους».

Και προέτρεπε τους νέους ανθρώπους: "Να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί έτσι γυμνάζουν και τη θέλησή τους αλλά και δημιουργούν άρνηση για άλλες επιζήμιες ενασχολήσεις (ναρκωτικά, τζόγος). Οι νέοι τέλος είναι επείγον να πιστεύουν σε υψηλές ανθρώπινες αξίες.

Όλοι εμείς κάποτε θα πάψουμε να υπάρχουμε, οι αξίες θα παραμένουν. Χρέος μας να τις υπηρετούμε και να τις πιστεύουμε. Είναι θεματοφύλακας της ποιότητας ζωής που όλοι μας πρέπει να δημιουργούμε για μας αλλά και για αυτούς που έρχονται μετά από μας".

Φίλιππος Γριτσώνης (2/1)

https://sportin.gr/article/penthos-sto-ethniko-sageikon-me-thanato-toy-filippoy-gritsoni

Βαρύ πένθος στον Εθνικό Σαγεΐκων, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Γριτσώνης σε ηλικία 73 ετών. Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα τη δεκαετία του '90 με μεγάλη επιτυχία. Είχε δύο γιους, τον Κώστα, παλιό παράγοντα του Εθνικού και τον Δημήτρη, επί σειρά αρχηγό της ομάδας.

Η ανακοίνωση του Εθνικού:

«Το Δ.Σ του ΑΠΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ θέλει να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Φίλιππα Γριτσώνη για τον αδόκητο χαμό του. Ο εκλιπών είχε διετελέσει πρόεδρος στην ομάδα μας την δεκαετία του 90’ όταν ο ΕΘΝΙΚΟΣ μεγαλούργησε σε Ά τοπικό (πρωταθλητής ) καθώς και σε Δ´ Εθνική , φέρνοντας μεγάλες επιτυχίες και κάνοντας γνωστό τον ΕΘΝΙΚΟ ανά την Ελλάδα .

Είχε δυο γιούς τον Κώστα (παλιό παράγοντα της ομάδας μας) και τον Δημήτρη (επι χρόνια αρχηγός του ΕΘΝΙΚΟΥ). Ακόμα είχε διετελέσει πρόεδρος στο Δ.Σ του Αγροτικού Συν/μου ΣΑΓΕΙΚΩΝ καθως & Πρόεδρος στην ΕΑΣ Πατρων Πατραϊκή .

Σε ένδειξη τιμής για την μνήμη του και την προσφορά του στο σύλλογο μας :

-το Δ.Σ της ομάδας μας θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία

- θα γίνει κατάθεση στεφάνου

- στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας , με τον Πήγασο Μπεγαλακιου , η ομάδα μας θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια .

Αιώνια σου η μνήμη Πρόεδρε».

Αλεξέι (15/1)

https://sportin.gr/article/thrinos-stoys-filoys-ti-aek-efyge-o-patrinos-alexei

Στο πένθος βύθισε τους φίλους της ΑΕΚ και το οπαδικό κίνημα της Ελλάδας η είδηση του θανάτου του Αλεξέι. Ο Πατρινός φίλος της ΑΕΚ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα με το μηχανάκι που οδηγούσε.

Ο «Αλεξέι», όπως ήταν γνωστός στα στέκια των οπαδών της ΑΕΚ δούλευε στην Αθήνα σαν διανομέας φαγητού, και έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

Το σοκ για τους φίλους της ΑΕΚ ήταν μεγάλο, ενώ συλλυπητήρια έσπευσαν να στείλουν οι οπαδοί όλων των ομάδων.

Παναγιώτης Κωστόπουλος (30/1)

https://sportin.gr/article/vythistike-sto-penthos-i-oikogeneia-tis-panahaikis-efyge-apo-ti-zoi-o-panagiotis-kostopoylos

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της Παναχαϊκής. Ο γνωστός οπαδός των «κοκκινόμαυρων» Παναγιώτης Κωστόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε εδώ και δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο. 

Ο Παναγιώτης Κωστόπουλος είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα στην Πατρών-Πύργου και τον τελευταίο καιρό παρουσίαζε επιπλοκές στην υγεία του ταλαιπωρημένου οργανισμού του.

Παρότι είχε δυσκολίες στη μετακίνηση, ο Π. Κωστόπουλος ήταν ο πιο πιστός οπαδός της Παναχαϊκής, βλέποντας από κοντά όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας και όσους εκτός μπορούσε να ταξιδέψει.

Νίκος Μολόχας (16/2)

https://sportin.gr/article/thrinos-ston-nop-efyge-o-nikos-molohas-spania-fotografia

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του ΝΟΠ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Μολόχας, πρώην διεθνής πολίστας του ομίλου, από ανεύρυσμα αορτής, στην Αθήνα όπου έμενε τα τελευταία χρόνια.

Ο εκλιπών υπήρξε και εκδότης βιβλίων και καρτ ποστάλ.

Ο Νίκος Μολόχας ήταν Έλληνας πρώην διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης από την Πάτρα. Ήταν αθλητής του Ν.Ο. Πατρών όπου ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 50 μετά το τελευταίο πρωτάθλημα του Ομίλου, έπαιζε στην θέση του φουνταριστού. Από τον τύπο της εποχής αναφέρεται ως ο διάδοχος του Α. Γαρύφαλλου που θεωρούνταν ως τότε ο καλύτερος Έλληνας στην υδατοσφαίριση.

Το 1951 ήταν στην αποστολή και έπαιξε του Ν.Ο. Πατρών που έκανε περιοδεία στην Ιταλία παίζοντας με τις μεγάλες ομάδες της εποχής φιλικά παιχνίδια. Το 1964 είχε ενισχύσει για λίγες ημέρες τον Εθνικό Πειραιά σε αγώνες που έδωσε στην Βουλγαρία.

Ο Μολόχας αγωνίστηκε με την εθνική αντρών από το 1957 ως το 1968. Το 1968 μάλιστα είχε συμμετάσχει με την εθνική στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1968 όπου η εθνική αποκλείστηκε με 7 ήττες και μία νίκη. Το 1970 σαν προπονητής κάθισε για λίγους μήνες στον πάγκο του ομίλου.

Κώστας Σολής (21/2)

https://sportin.gr/article/o-patreas-exairei-tin-prosfora-toy-proin-proedroy-toy-kosta-soli

Στο πένθος βρίσκεται ακόμα η οικογένεια του Πατρέα μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου του Κώστα Σολή.

Ο Σολής ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε πολλά στο ιστορικό σωματείο. Διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2001-2002 και ήταν αγαπητός σε όσους τον γνώριζαν. Και πως να μην είναι, αφού επί ημερών του ο Πατρέας έκανε την καλύτερη πορεία των τελευταίων ετών.

Σπύρος Θωμάς (22/2)

https://sportin.gr/article/prokalei-sok-o-hamos-toy-24hronoy-mpasketmpolista-spyroy-thoma-foto

Τιμές, δάκρυα και χειροκροτήματα στην κηδεία του 24χρονου Πατρινού Εύζωνα Σπύρου Θωμά στην Πάτρα Η κηδεία του έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου και ατά την έξοδο της σορού από τον ναό οι παριστάμενοι τον χειροκροτούν.

Έσπασαν καρδιές για τον 24χρονο Σπύρο Θωμά στην Πάτρα - Δάκρυα, τιμές και ο Εθνικός Ύμνος στην κηδεία του Εύζωνα - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Δεν είναι μόνο η οικογένειά του που δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Σπύρος έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο νέος, αλλά ούτε και οι στρατιώτες που παρέστησαν στην κηδεία, οι συγγενείς και οι φίλοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτή την τραγική απώλεια.

Η κηδεία έγινε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές για στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για να δώσει το «παρών» στο βραδινό προσκλητήριο.

Αιτία του αιφνίδιου θανάτου φαίνεται πως ήταν παθολογικά αίτια που ίσως ο Σπύρος Θωμάς να μην γνώριζε, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Ο Σπύρος ήταν ένας από τους δυο γιους του διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Πάτρα Χρήστου Θωμά και της Nίκης Γιάχου, τραπεζικής υπαλλήλου, οι οποίοι έχουν βυθιστεί στο βαρύ πένθος για την απώλεια του λεβέντη τους. Μοναδικό τους στήριγμα πλέον είναι ο δεύτερος γιος τους, ο Χρήστος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου και του Επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου. Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, ενώ κόσμος ήταν και έξω από την εκκλησία. Φίλοι, συμπαίκτες από το μπάσκετ, γνωστοί και συγγενείς, μη μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί, πήγαν να αποχαιρετήσουν τον Σπύρο Θωμά και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια που η μοίρα της στάθηκε τόσο σκληρή.

Έξω από το ναό έχει παρατάχθηκε στρατιωτικό άγημα που συνόδευσε τον 24χρονο Εύζωνα στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών, και του απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές.

Ο Σπύρος Θωμάς ορκίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και αμέσως δήλωσε κατάταξη στους Ευζώνους.

Είχε έναν μικρότερο ανήλικο αδελφό τον Χρήστο, ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Πατρών και σε λίγο καιρό θα έπαιρνε το πτυχίο του από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Ο Σπύρος Θωμάς αγαπούσε το μπάσκετ από μικρό παιδί. Ξεκίνησε την αθλητική πορεία του από την ακαδημία της Παναχαϊκής, συνέχισε με τη φανέλα του Προμηθέα 2014 και από πέρυσι είχε το δελτίο του στον Παναχαϊκό, ομάδα Β' Κατηγορίας της ΕΣΚΑ-Η.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος Εύζωνας πραγματοποίησε προχθές την πρώτη σκοπιά του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς.

Αργότερα, πραγματοποίησε και την επόμενη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη από τις 19:00 έως τις 20:00 το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επέστρεψε από την σκοπιά του στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, χωρίς να αναφέρει κάποια ενόχληση και έπεσε να κοιμηθεί.

Αργότερα, περίπου γύρω στις 10μμ, οι συνάδελφοι του επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο άτυχος στρατιώτης σηκώθηκε κανονικά από το κρεβάτι του, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του θανόντος στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στο γραφείο του και είχε συνεχή ενημέρωση, από την εκδήλωση του τραγικού συμβάντος ως την κατάληξή του.

Γιάννης Καραχάλιος (1/3)

https://sportin.gr/article/teleytaio-antio-ston-gianni-karahalioy-afieroma

Σε βαρύ πένθος η Ολυμπιάδα και ο πατραϊκός στίβος από την απώλεια του Γιάννη Καραχάλιου που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/2) νικημένος στα 57 του χρόνια από τον καρκίνο.

Ο εκλιπών υπήρξε πρωταθλητής στίβου, στον ακοντισμό, με την Ολυμπιάδα, την οποία υπηρέτησε και από τη θέση του προπονητή, στις μικρές ηλικίες, μέχρι τον θάνατό του.

Παράλληλα ήταν γυμναστής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας. Ανθρωπος με αγάπη μέσα του, λάτρευε τα μικρά παιδιά, τον αθλητισμό, ενώ ήταν και ιδιαίτερα φιλόζωος.

Ως αθλητής διακρίθηκε ιδιαίτερα στον ακοντισμό. Το 1981 με επίδοση 61.22μ. πέτυχε ρεκόρ για τα πατρινά δεδομένα, που δεν καταρρίφθηκε ποτέ. Εχει στην κατοχή του τα ρεκόρ Πάτρας όλων των εποχών στις κατηγορίες ανδρών (61.22μ.), νέων (60.22μ.) και εφήβων (55.20μ.)

Φώτης Μελιτσόπουλος (2/3)

https://sportin.gr/article/thlipsi-gia-ton-agapito-foti-melitsopoylo

Θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα ο χαμός του Φώτη Σπ. Μελιτσόπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών ήταν συνταξιούχος δάσκαλος, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την περιοχή πέριξ των Υψηλών Αλωνίων όπου έμενε. Δίδαξε για πολλά χρόνια στο 5ο δημοτικό, στην πλατεία Βουδ και όσοι τον είχαν δάσκαλο δεν θα ξεχάσουν ποτέ το καλοσυνάτο του χαρακτήρα του, όπως άλλωστε και οι γειτόνοι του, εκεί στην οδό Σουλίου όπου έμενε.

Ο Φώτης Μελιτσόπουλος ήταν λάτρης του στίβου. Για πολλές δεκαετίες ήταν μέλος του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Αχαΐας.

Δεν είναι τυχαίο πως το 1981, στον πρώτο διεθνή μαραθώνιο της Πάτρας ήταν χρονομέτρης, ενώ είχε επιλεχθεί και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών το 1997 στην Αθήνα.

Για την προσφορά του είχε τιμηθεί πριν από 15 χρόνια από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου. Άφησε πίσω του γυναίκα, τρία παιδιά και εγγόνια.

Παναγιώτης Νιφορόπουλος (6/4)

https://sportin.gr/article/sto-penthos-ahaiko-podosfairo-anavlithikan-dyo-paihnidia

Θρήνος στο Μετόχι από τον χαμό του 39χρονου Παναγιώτη Νιφορόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην θαλάσσια περιοχή της λίμνης «Πάπας». Ο εκλιπών ήταν πρώνη ποδοσφαιριστής της ΑΕ Μετοχίου και έτσι, η ΕΠΣΑ προχώρησε στην αναβολή του αγώνα Γ' Κατηγορίας, ΠΑΟΚ Πάτρας - Μετόχι.

Τάκης Χρυσοβέργης (9/4)

https://sportin.gr/article/efyge-o-takis-hrysovergis-enas-magkas-toy-podosfairoy-foto

Φτωχότερη η ποδοσφαιρική κοινωνία της Πάτρας, καθώς έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χρυσοβέργης. Έφυγε από κοντά μας ένας πραγματικός μάγκας, όπως τον χαρακτήριζαν όλοι. Ο ποδοσφαιριστής, ο διαιτητής, ο σύζυγος, ο πατέρας, ο άνθρωπος. Γεννήθηκε στις 14 του Γενάρη το 1941 μέσα στην Κατοχή στα Προσφυγικά της Πάτρας. Μεγάλωσε με αγάπη και αξίες που ακολούθησε σε όλη του την ζωή. Αξιοπρέπεια, σεβασμός, ήθος, συνέπεια, ιδανικά που τον χαρακτήριζαν. Ανδρώθηκε στα Προσφυγικά και έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό Πατρών, από το 1958 έως το 1969, διατελώντας και αρχηγός της ομάδας τα τελευταία του χρόνια, φτάνοντας να παίξει μέχρι την Β’ Εθνική, ως σέντερ-μπακ. Ακολούθησε, επί χούντας, η υποχρεωτική συγχώνευση πολλών ομάδων της πόλης μας, με συνέπεια να δημιουργηθεί η ομάδα του «Πάτραι». Εκεί ο Τάκης Χρυσοβέργης αρνήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο (δεν δεχόταν να αγωνιστεί ποτέ με πράσινη φανέλα, μόνο με κόκκινη) και για λίγο έγινε προπονητής της Νίκης Προαστείου, την οποία οδήγησε σε άνοδο στις τοπικές κατηγορίες. Είχε φτάσει η ώρα, ωστόσο, για κάτι άλλο στην ζωή του. Αυτό ήταν η είσοδός του στον χώρο της διαιτησίας. Τον γνώριζε πλέον όλη η ποδοσφαιρική Πάτρα και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον χώρο αυτό. Μάλιστα, κατάφερε να γίνει διεθνής και από τους κορυφαίους διαιτητές της εποχής του στην Α’ Εθνική. Ονομάστηκε διαιτητής Α’ Εθνικής το 1978, σφυρίζοντας για πρώτη φορά στου Χαριλάου στο ματς Αρης-Κόρινθος, μόλις 4 ημέρες μετά τον θρίαμβο του Αρη επί της Ιταλικής Περούτζια. Το 1982 τα «κέντρα αποφάσεων» τον υποβιβάζουν στην Β’ Εθνική, ωστόσο αρνείται να «σφυρίξει» στην Κατηγορία αυτή και διευθύνει μόνο αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων. Την μεθεπόμενη χρονιά επιστρέφει στους πίνακες της Α’ Εθνικής και κρεμάει την σφυρίχτρα του το 1986. Θεωρούταν από τους διαιτητές για τις δύσκολες αποστολές, πάντα αυστηρός, άμεμπτος, ηθικός και δίκαιος. Ηταν μάγκας σε ότι έκανε, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων. Επαγγελματικά εργάστηκε στην Pirelli, στην συνέχεια ως αντιπρόσωπος διαφόρων εταιριών και συνταξιοδοτήθηκε από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ. Παντρεύτηκε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, την Γωγώ Γκίκα-Χρυσοβέργη, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιάννη, την Μαρία και τον Χρυσοβαλάντη. 

Χάρης Λιβιεράτος (10/4)

https://sportin.gr/article/sygkinisi-gia-ton-hamo-toy-podosfairisti-hari-livieratoy

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε νικημένος από σπάνια ασθένεια ο παλιός ποδοσφαιριστής Χάρης Λιβιεράτος.

Γεννήθηκε το 1951 και έπαιξε μπάλα τόσο στην Δόξα Παραλίας, όσο και στο Πάτραι, αλλά και στην Παναχαϊκή στην οποία ανήκε την ποδοσφαιρική περίοδο 1975-76.

Ήταν επιθετικός, ενώ ήταν αδελφός του επίσης ποδοσφαιριστή, Αργύρη Λιβιεράτου.

Νίκος Λαγογιάννης (10/4)

https://sportin.gr/article/o-olympiakos-thrinei-ton-niko-lagogianni-foto

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε την Τετάρτη και κηδεύτηκε την Πέμπτη (11/4) ο Νίκος Λαγογιάννης, ένας εμβληματικός ποδσφαιριστής του Ολυμπιακού και του πατραϊκού ποδοσφαίρου.

Γεννήθηκε στα 1932 και από πολύ μικρός έπαιξε μπάλα στον Ολυμπιακό, ειδικά τη δεκαετία του '50 όπου και μεσουράνησε.

Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι"λαγός" ή "λαγούδι" και έπαιζε ως επιθετικός. Δαιμόνιος κυνηγός, τρύπωνε σε όλες τις φάσεις και σκόραρε με ευχέρεια.

 Ήταν παντρεμένος με την Αντιγόνη και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Σάββα και τον Ανδρέα και εξ αυτών, τέσσερα εγγόνια. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 3μ.μ. από τον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αρόη και η ταφή του στο κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Αδάμ Χρόνοπουλος (10/4)

https://sportin.gr/article/efyge-enas-spoydaios-tis-panahaikis-o-adam-hronopoylos-foto-vinteo

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής τη δεκαετία του '60, όταν αγωνιζόταν στη Β' Εθνική, ο Αδάμ Χρονόπουλος, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ο εκλιπών πέθανε στην Αθήνα όπου ζούσε, την Τετάρτη 10/4 και κηδεύτηκε την Παρασκευή (12/4) στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Ηταν 88 ετών (γεννήθηκε στις 26/1/1931) και ήταν βασικό στέλεχος του Πανιωνίου (επιθετικός) όλη τη δεκαετία του '50, μέχρι τις δύο πρώτες χρονιές της Α' Εθνικής (1959-60 και 1960-61).

Γεννημένος το 1931 στην Τρίπολη ο Αδάμ Χρονόπουλος διέπρεψε ως κυνηγός του Πανιωνίου στην περίοδο 1950-1961.

Ξεκίνησε από τον Έσπερο Καλλιθέας μαζί με τον Στέλιο Ψύχο. Το 1950-51 πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο, την περίοδο αυτή ο Πανιώνιος βγήκε πρωταθλητής Αθηνών.

Έπαιζε ενδιάμεσος κυνηγός μαζί με Κώστα Γεωργόπουλο Κώστα Νεστορίδη τριπλέτα, σε μια περίοδο είχε πετύχει 21 τέρματα .Ήταν καταπληκτικός στα άλματα με το κεφάλι και τα περισσότερα τέρματα ήταν με κεφαλιές. Έπαιξε με πολύ μεγάλα ονόματα στον Πανιώνιο: Νίκο Πετζαρόπουλο, Θανάση Σαραβάκο, Τάκη Παπουλίδη, Στάθη Μαυρίδη, Στάθη Χάιτα, Στέλιο Μπραουδάκη, Κώστα Βαλλιάνο, Κυριάκο Καζατζίδη, Τσολιά κ.α.

Είχε ιδιαίτερη ευχέρεια να σκοράρει με κεφαλιές σε μια περίοδο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου με 21 τέρματα. Τεχνίτης ταχύτατος με άριστη τεχνική κατάρτιση παράλληλα ήταν αθλητής στίβου.

Το καλοκαίρι του 1962 μεταγράφεται στην Παναχαϊκή με την οποία αγωνίστηκε τις περιόδους 1962-'63, 1963-'64, 1964-'65, 1965-'66 και 1966-'67. Καλύτερη χρονιά του το 1963 που πέτυχε 11 γκολ σε 19 συμμετοχές και το 1965 (6 γκολ).

Θωμάς Γερούκαλης (13/4)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-panaigialeio-gia-ton-thoma-geroykali

Θλίψη στην οικογένεια του Παναιγιαλείου για τον χαμό του Θωμά Γερούκαλη, ενός εκ των θρυλικών μορφών της ομάδας.

Ο Γερούκαλης σφράγισε με την παρουσία του μία ολόκληρη εποχή της "Μαύρης Θύελλας", στην οποία αγωνίστηκε για μιάμιση δεκαετία. Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου (13/4) σε ηλικία 68 ετών νικημένος από τον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο χρόνο.

Γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα και είχε ξεκινήσει από τον Πανιώνιο από όπου μετακόμισε στο Αίγιο το 1969. Ήταν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία του Παναιγιαλείου τη φανέλα του οποίου τίμησε για 14 ολόκληρα χρόνια, από το 1969 έως το 1982. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Αίγιο, με την οικογένειά του ενώ εργάστηκε και ως φύλακας στο δημοτικό στάδιο Αιγίου, στο γήπεδο που μεγαλούργησε με τη φανέλα της "Μαύρης Θύελλας".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΥΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (13/4)

https://sportin.gr/article/efyge-o-thrylikos-tsoyvalas-toy-olympiakoy-patron

Πότε «φεύγουν» οι άνθρωποι; Είναι φορές που δεν αποφασίζει ούτε ο ουρανός, ούτε η μοίρα μα η ψυχή τους.

Ετσι έγινε με τον Παναγιώτη Ταυταρόπουλο. Είχε και το έλεγε στους δικούς του. Ηθελε να προλάβει το μνημόσυνο της συζύγου του, Μαγδαληνής. Εζησαν μαζί μια ζωή. Εζησαν μαζί τα πάντα. Γέρασαν παρέα. Τη φρόντισε όσο γινόταν. Εκείνη του έφυγε, πριν από ένα μήνα, 13 του Μαρτίου. Φτάνοντας η ημέρα του μνημοσύνου, έφυγε και ο Παναγιώτης, στα 94.

Οι παλιότεροι ασφαλώς θα τον θυμούνται με τη φανέλα του Ολυμπιακού Πατρών, στις ηρωικές τσιμεντένιες εποχές των ξερών γηπέδων, παρατσούκλι «Τσουβάλας». Οι νεότεροι, από το μαγαζί του, στου Μπράτσικα. Εκεί έγιναν όλα, ζωές, τα δυο παιδιά, ο Κώστας και ο Μανώλης, ο πρώτος φόρεσε επίσης τη φανέλα της ομάδας. Ηρθαν μετά τα πραγματικά ωραία γκολ: Τα εγγόνια και τα δισέγγονα.

Ο Παναγιώτης και η Μαγδαληνή πρόλαβαν τα ωραία, και τα έζησαν με αγάπη, αφοσίωση και συντροφικότητα. Και έφυγαν μαζί, για να ξαναγίνουν μια αγκαλιά. Είναι να συγκινείσαι σ' αυτούς τους αποχωρισμούς. Λυπάσαι τους ανθρώπους που φεύγουν. Αλλά μαζί τους μακαρίζεις και τους ζηλεύεις κιόλας.

Η κηδεία του Παναγιώτη Ταυταρόπουλου γίνεται σήμερα, 4 μ.μ., από τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, στον Μπράτσικα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (29/4)

https://sportin.gr/article/anti-gia-hristos-anesti-o-glyky-moy-ear

Μία ακόμα τραγωδία ήρθε να βυθίσει στο πένθος το Αχαϊκό ποδόσφαιρο, ο λόγος για τον  ξαφνικό όσο και άδικο χαμό του 28χρονου Χρήστου Δημητρίου. Ο δύστυχος ποδοσφαιριστής, που "έφυγε" τη Δευτέρα του Πάσχα, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Δαβουρλή, αγωνίστηκε και στον Ατρόμητο Λάππα, ενώ τα τελευταία χρόνια έπαιζε στην Αυτόνομη. Η είδηση του θανάτου προκάλεσε σοκ και ανείπωτο πόνο στην οικογένειά του, είχε δε κι έναν αδελφό, τον Άγγελο, επίσης ποδοσφαιριστή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ (7/5)

https://sportin.gr/article/o-nop-penthei-ton-dimitri-nasiopoylo

Έφυγε από την ζωή την Τρίτη (7/5) σε ηλικία 75 ετών ο Δημήτρης Νασιόπουλος, γιατρός - ακτινολόγος που είχε διατελέσει, μεταξύ άλλων, διευθυντής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Στα νιάτα του ήταν κολυμβητής του ΝΟΠ και ακολούθως στέλεχος της διοίκησης του ΝΟΠ

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Νασιόπουλου, αθλητή του ΝΟΠ και μέλους της διοίκησης του Ομίλου στην δεκαετία του 70.
Οι φίλοι θα τον θυμούνται πάντοτε με το χαμόγελο και τον ευγενικό χαρακτήρα του.
Το Δ.Σ. του διαβιβάζει τα συλλυπητήρια στη κόρη του Ρόη που υπήρξε και αυτή κολυμβήτρια του ΝΟΠ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (28/5)

https://sportin.gr/article/sok-apo-tin-apoleia-toy-46hronoy-vasili-athanasopoyloy

Διάχυτη η συγκίνηση στον χώρο του αθλητισμού και την πατραϊκή κοινωνία για τον χαμό του Βασίλη Αθανασόπουλου, πρώην αθλητή μπάσκετ της Αγυιάς, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών.

Ο δύστυχος νέος κατέρρευσε ενώ ασκούνταν, όπως λάτρευε να κάνει, το απόγευμα της Τρίτης στο Έλος της Αγυιάς. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο αλλά ήταν αργά.

Λάτρης του αθλητισμού, έπαιζε μπάσκετ στην Αγυιά, ενώ λάτρευε το τρέξιμο και ασκούνταν καθημερινά κάνοντας τζόκινγκ.

Δούλευε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας με λαμπρή καριέρα. Θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους τεχνικούς δικτύων στην ευρύτερη περιφέρεια.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (3/6)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-patrino-athlitismo-efyge-o-proin-diaititis-mpasket-thanasis-ioannidis

Στο πένθος βυθίστηκε ο Πατρινός αθλητισμός. Ο πρώην διαιτητής μπάσκετ Θανάσης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε στον Αχιλλέα και τον Παμπατραϊκό και σαν ποδοσφαιριστής στα αθλητικά του χρόνια, ενώ είχε συγγένεια και με παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ο Αθ. Ιωαννίδης άφησε την τελευταία του πνοή προδομένος από την καρδιά του. 

ΜΙΜΗΣ ΤΖΕΝΟΣ (4/6)

https://sportin.gr/article/sta-mayra-o-apollon-pethane-o-dimitris-tzenos

Θλίψη στον κόσμο του Απόλλωνα Πατρών σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Τζένου ο οποίος είχε διατελέσει επί σειρά ετών παράγοντας της ομάδας, ενώ είχε αγωνιστεί και στην ομάδα μπάσκετ επί χρόνια.

Μεγάλωσε μαζί με τον φίλο του Γιώργο Καρατζά, πίσω από τον Οσιο Λουκά, κι αργότερα έμενε στην Σωσιπάτρου.

Εμβληματική μορφή ως έφορος επι δεκαετίες, αγάπησε και δέθηκε με τον Απόλλωνα.

Ο Δ. Τζένος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη (5 Ιουνίου) στις 2 μ.μ. στον Ιεργό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.

Ο εκλιπών με την σύζυγό του Δώρα είχαν αποκτήσει ένα παιδί την Στεφανία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (4/7)

https://sportin.gr/article/pethane-o-97hronos-pagkosmios-protathlitis-andreas-polyhronopoylos

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 4/7 μία από τις μεγαλύτερες μορφές του στίβου της Πάτρας, βυθίζοντας στο πένθος την κοινωνία του αθλητισμού της πόλης. O Ανδρέας Πολυχρονόπουλος πέθανε σε ηλικία των 97 ετών, με την αγάπη του για τον αθλητισμό τον έκανε να ξεχωρίζει στα πρωταθλήματα Βετεράνων, στα οποία συμμετείχε.

Ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος είχε διακριθεί σε κάθε μικρή και μεγάλη διοργάνωση βετεράνων, πανελλήνια, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και σε Βαλκανικούς Αγώνες,

Ο Πατρινός Βεετεράνος στο πρωτάθλημα (95-99) του 2018 τερμάτισε στα 100μ. με χρόνο 30,2" και στο μήκος είχε επίδοση 1,01μ.

Ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλους την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στη σφαιροβολία και το μήκους στην κατηγορία Μ95-99, όπου πέτυχε ισάριθμα πανελλήνια και βαλκανικά ρεκόρ!

Πιο συγκεκριμένα κατέρριψε το πανελλήνιο και βαλκανικό ρεκόρ στο μήκος με 1.46μ. και στη σφαίρα με 3.85μ.!

Επίσης στην κατηγορία των 90-94 ετών ήταν κάτοχος των πανελλήνιων ρεκόρ στίβου βετεράνων: στα 60μ. κλειστού με χρόνο 15''.29, στα 200μ. κλειστού με 59''.53 και στο μήκος με 1.69μ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ (15/7)

https://sportin.gr/article/patraiko-mpasket-apohaireta-ton-kapetan-leyteri

Ένας από τους πρωτοπόρους του πατραϊκού μπάσκετ, μέλος μιας μεγάλης φουρνιάς της ΕΑΠ, ο "Λέλος" των "μελανόλευκων", ο Λευτέρης Βλαχόπουλος δεν είναι πια εδώ.

Ξημερώματα της Δευτέρας "έφυγε" σε ηλικία 86 ετών, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη (16/7) από τον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Ρίου στις 11π.μ., και ταφή στο νεκροταφείο Ρίου.

Γεννημένος το 1933 έπαιξε μπάσκετ με το ξεκίνημα της δεκαετίας του '50 κι ενώ η ΕΑΠ έφτιαχνε ομάδα που έπαιξε στην Α' Εθνική.

Ήταν πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και είχε το προσωνύμιο "Καπετάν Λευτέρης". Αγωνίστηκε και στην Μικτή Πατρών.

ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (20/7)

https://sportin.gr/article/i-podilatiki-oikogeneia-thrinei-ton-niko-argyropoylo

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα και στον χώρο της ελληνικής ποδηλασίας η είδηση του θανάτου (20/7) του Νίκου Αργυρόπουλου.

Ο εκλιπών υπήρξε από τους πρωτοπόρους της ποδηλασίας στην Πάτρα. Πρωταθλητής του ΠΟΠ από την ίδρυσή του 1971, τον οποίο υπηρέτησε και από τη θέση του προπονητή. Αρχές δεκαετίας του '80 έγινε προπονητής, τόσο στον ΠΟΠ όσο και κλιμακιακός στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπήρξε μεταξύ άλλων προπονητής του 4ου ολυμπιονίκη μας, Λάμπρου Βασιλόπουλου.

Ευτύχησε να αποκτήσει δύο παιδιά την Ελένη Αργυροπούλου, Εισαγγελέα στο Πρωτοδικείο Αιγίου και τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο, υπάλληλο στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και να δει πέντε εγγόνια.

Την τελευταία περίοδο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την υγεία του.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ (23/7)

https://sportin.gr/article/timise-ton-stivo-o-andreas-synodinos-foto

Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 70 ετών ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ανδρέας Συνοδινός. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην πόλη καθώς ήταν γνωστός και αγαπητός. Ο Ανδρέας Συνοδινός τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με ασθένεια. Είχε εμπλακεί στον χώρο του αθλητισμού αφού είχε ασχοληθεί διοικητικά με την ΕΑΠ.
Με τη σύζυγό του Κική απέκτησαν δύο παιδιά. Την Λίνα, επιχειρηματία και τον Γεράσιμο, φυσιοθεραπευτή και ευτύχησε να δει τέσσερα εγγόνια. Είχε σπουδάσει νομική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Είχε διατελέσει αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας από τις 21 – 5- 1997 έως τις 20 -3-1998, ενώ είχε θητεία και ως διοικητής σε άλλα νευαραλγικά πόστα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. όπως στην Τροχαία, στην Άμεση Δράση κ.α. Είχε επίσης ασχοληθεί με τον στίβο και το βόλει, ως αθλητής. Σοκαρίστηκε η κοινωνία της Πάτρας το πρωί της Τρίτης (23/7) στο άκουσμα πως ο Ανδρέας Συνοδινός δεν άντεξε πια. Έχασε τη μάχη της ζωής παλεύοντας γενναία όλο αυτό το τελευταίο διάστημα

Μόλις 70 ετών ήταν, ο γεννημένος το 1949 σπουδαίος άνθρωπος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, αθλητής, φίλαθλος, μα παν' απ' όλα, οικογενειάρχης.
Λάτρεψε τον στίβο, αλλά και το βόλεϊ, ο Ανδρέας Συνοδινός που λίγο μετά την ίδρυση της Ολυμπιάδας (1961) έγινε μέλος της.
Η Ολυμπιάδα απέκτησε στιβικές εγκαταστάσεις εκεί όπου σήμερα είναι το νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας". Μια παρέα ήταν οι αθλητές, γειτονόπουλα όλα από την ευρύτερη περιοχή.
Οι Κολοκυθαίοι έμεναν μέσα στο οικόπεδο - προπονητήριο, στου Μαρούδα έμενε ο Δημήτρης Δημητρόπουλος και ο Αυγερινόπουλος, στον Αι Γιώργη ο Γρηγορόπουλος, πιο κει στου "Τάσι" ο Φραντζής και ο Συνοδινός, Παίζανε κάθε απόγευμα, ο ένας "παρέσερνε" τον άλλον για να κάνει στίβο στην Ολυμπιάδα.
Ξεχώρισε το ταλέντο του Ανδρέα στο ύψος και έτσι το 1970, στους διανομαρχιακούς αγώνες (29/3) πήδησε 1.80μ. στο ύψος, κορυφαίος της χρονιάς στην Αχαΐα, και στη λίστα των πρώτων όλης της χώρας.
Χρόνια αφότου αποσύρθηκε από τα γήπεδα, φτασμένος «στρατηγός» πια της ΕΛ.ΑΣ. τίμησε τον κλασικό αθλητισμό, επί πολλά χρόνια, ως μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Ας επιχαίρει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετήθηκε από τέτοιους ανθρώπους.

ΜΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ (9/8)

https://sportin.gr/article/penthos-stin-ahaiki-kai-topiko-podosfairo-efyge-o-makis-stamatopoylos

Έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο ο Μάκης Σταματόπουλος.

Ο κ. Σταματόπουλος άφησε το αποτύπωμα του στον τοπικό αθλητισμό βοηθώντας από κάθε πόστο.

Είχε διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα της Αχαϊκής καθώς και στον Ίκαρο Λακκόπετρας

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (12/8)

https://sportin.gr/article/thlipsi-gia-ton-agapito-dionysi-kanellopoylo

Ο Διονύσης Κανελλόπουλος έφυγε από τη ζωή στα 42 του χρόνια προδομένος από την καρδιά του.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη, ειδικά στην Δυτική Αχαΐα καθώς επρόκειτο για έναν πολύ αγαπητό άνθρωπο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον χώρο του αθλητισμού αφού ήταν για χρόνια παρατηρητής αγώνων στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας.

Είχε καταγωγή από το Πέτα Αχαΐας.

Χρήστος Νικολάου (28/8)

https://sportin.gr/article/thrinos-stin-panahaiki-efyge-o-hristos-nikolaoy

Σε πένθος βυθίστηκε η Παναχαϊκή καθώς το βράδυ της Τετάρτης πέθανε ο Χρήστος Σ. Νικολάου, νικημένος από σοβαρή ασθένεια.

Ήταν γέννημα - θρέμμα της "κοκκινόμαυρης" οικογένειας, καθώς ξεκίνησε με τον Σπύρο Βουλγαράκη στον Πανιώνιο.

Γεννημένος το 1948, πήγε 18 χρονών στην πρώτη ομάδα της Παναχαϊκής στην οποία διέπρεψε ως αμυντικός. Αγωνίστηκε για 7 συνεχόμενες χρονιές στην Παναχαϊκή με 105 συνολικά συμμετοχές στην Α' Εθνική.

Κίνησε να βρει τον Σαραντόπουλο, τον Δαβουρλή, τον Ρήγα, τον Καπανδρίτη και τόσους ακόμα συμπαίκτες του.

Αγγελος Τσιμεράκης (10/9)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-aeto-patron-efyge-apo-ti-zoi-o-aggelos-tsimerakis

Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Πατρών. Ο Άγγελος Τσιμεράκης, γέννημα θρέμμα της γειτονιάς, έφυγε από τη ζωή.

Ο Άγγελος Τσιμεράκης κατοικούσε από τότε που γεννήθηκε στην οδό Κύπρου, ανάμεσα Κιλκίς και Έλληνος Στρατιώτου.

Στη φωτογραφία με την ομάδα του ΑΕΤΟΥ, έχοντας στα δεξιά του, τον αείμνηστο κι αυτόν συμπαίκτη Ανδρέα Κροκίδη.

«ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΓΓΕΛΕ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΕΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΚΕΙ», ήταν το μήνυμα του εκπαιδευτικού Θωμά Τσάκα σε ανάρτησή του στο facebook.

Nίκος Λάγιος (17/9)

https://sportin.gr/article/sok-stin-patra-nekros-sto-spiti-toy-gia-dyo-imeres-o-nikos-lagios-foto

Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο γνωστός επιχειρηματίας, και πρώην στέλεχος του ΝΟΠ, Νίκος Λάγιος, λίγο μετά τις 11 το πρωί μέσα στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Αγυιάς. Από τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια ενώ πέθανε τουλάχιστον δύο μέρες πριν.

Ο Νίκος Λάγιος είχε δραστηριοποιηθεί πολλά χρόνια στον χώρο της εστίασης .

Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο γνωστός επιχειρηματίας, και πρώην στέλεχος του ΝΟΠ, Νίκος Λάγιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 11 το πρωί μέσα στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Αγυιάς. Από τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια ενώ πέθανε τουλάχιστον δύο μέρες πριν.

Ο Νίκος Λάγιος είχε δραστηριοποιηθεί πολλά χρόνια στον χώρο της εστίασης .

Διατηρούσε για πολλά χρόνια το κατάστημα στη Μαρίνα και το τουριστικό στο Δασύλλιο, όπως επίσης και τις "Εννέα Μούσες" ενώ είχε ανοίξει και αίθουσα κοινωνικών δεξιώσεων στην περιοχή των Τσουκαλεΐκων.

Παράλληλα, είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση και είχε ασχοληθεί ενεργά και με τον αθλητισμό διατελώντας και μέλος του Δ.Σ. του ΝΟΠ.

Ηταν επί σειρά ετών ταμίας και σύμβουλος του Ομίλου, στα χρόνια της ακμής του, επί διοικήσεων Γιώργου Τελώνη. Ο χαμός του προκάλεσε θλίψη στην ναυταθλητική οικογένεια, στην οποία τόσα πολλά, ανιδιοτελώς και με αγάπη είχε προσφέρει.

Θανάσης Ζαφειρίου (18/9)

https://sportin.gr/article/patrai-thrinei-ton-hamo-toy-thanasi-zafeirioy

Θλίψη σκόρπισε στην αθλητική κοινότητα της Πάτρας η είδηση για τον θάνατο του Θανάση Ζαφειρίου, ενός εκ των σημαντικότερων παραγόντων του Πάτραι.

Ο Θανάσης Ζαφειρίου, «έφυγε»  από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με σοβαρή ασθένεια, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Είχε μεράκι για τον αθλητισμό, ενώ εκτός από το ιστορικό «Πάτραι» είχε ασχοληθεί ενεργά στον διοικητικό τομέα και με άλλα σωματεία, όπως τον Απόλλωνα και το  Σκαγιοπούλειο.

Μπήκε στο Πάτραι από την πλευρά του Απόλλωνα, στον οποίο έπαιξε -για πολύ λίγο, πιτσιρικάς- μπάλα. Το αγάπησε, όντας συνέχεια του Απόλλωνα και φυσικά επειδή ήταν αντίπαλον δέος της… Παναχαϊκής! Ο Ζαφειρίου έπαιζε μπάλα και στον Κεραυνό Τριών Ναυάρχων, αλλά και στους Προσκόπους

Ως  τραπεζικός υπάλληλος, στην  πρώην Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα, ήταν ευσυνείδητος και πάντοτε εξυπηρετικός με τους συναλλασσόμενους, ενώ είχε άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους του, επιδιώκοντας πάντα την προάσπιση των δικαιωμάτων τους,  αναπτύσσοντας  συνδικαλιστική δράση.

Με τη σύζυγο του Ιφιγένεια, που ήταν στο πλευρό του, μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, απέκτησαν δύο κόρες την Αννα και την Αντα, έγγαμη με τον Χαράλαμπο Χαλκίδη, ενώ ευτύχησε να αποκτήσει και δύο εγγόνια, τον Γιάννη και την Ιφιγένεια.

Η κηδεία του Θανάση Ζαφειρίου θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης (4μ.μ.) από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Συχαινών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.

- Ψήφισμα με την οποία εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του, για το θάνατο του Θανάση Ζαφειρίου, εκδόθηκε από το ΑΠΣ Πάτραι, που εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και αναφέρει  ότι μέλη της διοίκησης θα  παραστούν  στην εξόδιο ακολουθία.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ (19/9)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-skopeytiko-syllogo-patron-pethane-xafnika-o-marinos-tavernarakis

Βαρύ πένθος  στον Σκοπευτικό Σύλλογο με τον θάνατο του Μαρίνου Ταβερναράκη. Ο Πατρινός αθλητής του Σ.Α.Σ. Πατρών και μέλος του ΔΣ του έφυγε χθες από τη ζωή.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΑΣΠ:

«Ύστατο Χαίρε

Φίλε και συναθλητή Μαρίνο

Συγκλονισμένοι και με δάκρυα στα μάτια προσπαθούμε όλοι στον ΣΑΣΠ να πιστέψουμε ότι έφυγες τόσο ξαφνικά από κοντά μας. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα τόσα πολλά που ζήσαμε μαζί.

Η αγάπη σου για τα όπλα, την ασφαλή τους χρήση και την αθλητική σκοποβολή σε έφεραν στο σύλλογο, η ευγένεια σου, η ακεραιότητα του χαρακτήρα σου και το ήθος σου σε έκαναν το δικό μας άνθρωπο. Η προσφορά σου στο σύλλογο είναι τεράστια. Οι ώρες που διέθετες ακοπίαστα και αφιλοκερδώς στις προπονήσεις και στους αγώνες ατελείωτες. Δεν σου αρκούσε μόνο η προπόνηση των  αθλητών αλλά δίδαξες  ήθος και σωστή συμπεριφορά μέσα στο σκοπευτήριο. Ποτέ δεν ζήτησες κάτι για σένα και πάντοτε διεκδικούσες τα καλύτερα για τους αθλητές μας. Η μεγάλη σου χαρά και ανταμοιβή ήταν οι επιτυχίες των αθλητών μας.

Η συμμετοχή σου στη διοίκηση του  συλλόγου μας εξίσου σημαντική. Υπήρξες για χρόνια μέλος και πρόεδρος της Εξελεκτικής Επιτροπής και μετά τις τελευταίες εκλογές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.  Μέσα από το ΔΣ ασχολήθηκες ενεργά με την οργάνωση αεροβόλου για παιδιά, την προπόνηση των οποίων ανέλαβες με μεγάλη χαρά και όνειρο σου ήταν να δημιουργήσεις ένα φυτώριο νέων αθλητών.

Εκτός από το σκοπευτήριο και τα γραφεία ήσουν πάντοτε παρών σε ότι αφορούσε το σύλλογο και τα μέλη του. Στις χαρές και στις λύπες. Πάντοτε παρών στις πίτες του συλλόγου στις γιορτές των μελών μας και σε κάθε ευκαιρία χάριζες στην παρέα μας το τραγούδι σου. Δεν είναι καθόλου υπερβολή ότι αποτελούσες κομμάτι της ψυχή του συλλόγου μας, γι αυτό και σήμερα ο ΣΑΣΠ θρηνεί το χαμό σου. Το κενό που αφήνεις στο σύλλογο είναι  δυσαναπλήρωτο, αλλά ο πόνος στις καρδιές είναι μεγαλύτερος.

Ήταν γραφτό Μαρίνο να φύγεις λίγες μέρες πριν τον μεγάλο μας αγώνα, που για μια ακόμα φορά ετοίμαζες με μεγάλη χαρά. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ και σύσσωμος ο σύλλογος θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια σου, στα παιδιά και την σύντροφό σου. Πάντοτε θα σε θυμόμαστε με αγάπη και θα τιμούμε την μνήμη σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης σου Κρήτης που θα σε σκεπάσει.

Καλό κατευόδιο».

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΚΗΣ (28/9)

https://sportin.gr/article/thlipsi-sto-romano-efyge-apo-ti-zoi-o-pantelis-koykis

Θλίψη στη γειτονιά του Ρωμανού προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Παντελή Κουκή. Ο 53χρπονος οικοδόμος είχε διατελέσει και αρχηγός της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Αποτέλεσε από τις πιο εμβληματικές μορφές στο σωματείο του Ρωμανού και ήταν από τους αγαπητούς ανθρώπους της περιοχής, αφήνοντας πίσω δύο παιδιά. Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ομάδας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Κουκή. Σύσσωμη η οικογένεια του Ρωμανού θα είναι δίπλα στους οικείους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΕΤΣΗΣ (10/9)

https://sportin.gr/article/sto-penthos-erasitehniko-podosfairo-me-thanato-toy-dimitri-mpenetsi

Ο Δημήτρης Μπενέτσης έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, κοντά στα Βραχνέικα και στα φανάρια της ΒΙΠΕ.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα και κάποια κατέληξαν σε τοιχίο. Επίσης έχουν τραυματιστεί σοβαρά δύο ακόμα άτομα και πιο ελαφριά μια έγκυος γυναίκα.

Ο άτυχος άνδρας μαζί με τον Νικόλαο Μουγκογιάννη, επέβαιναν στο ίδιο όχημα το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο, το οποίο είχε κατεύθυνση προς τον Πύργο.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, ήταν δύσκολη η αναγνώριση των πτωμάτων, τα οποία ανασύρθηκαν από τα άμορφα οχήματα.

Αυτή η είδηση βύθισε στο πένθος και τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αφού το ένα από τα δύο θύματα ήταν ο Δημήτρης Μπενέτσης ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής Πατρών.

Ένα από τα καλύτερα παιδιά, όπως λένε οι συμπαίκτες του, που συμμετείχε ενεργά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της γειτονιάς, έχοντας περάσει επίσης από την Α.Ε. Λιμνοχωρίου.

Μάλιστα, στο Κυριακάτικο φιλικό κόντρα στον Αστέρα Λεοντίου είχε σκοράρει με τους «βυσσινί», αλλά λίγες ημέρες μετά η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, βυθίζοντας στον πένθος το ποδόσφαιρο της Αχαΐας.

 ΦΩΤΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (24/10)

https://sportin.gr/article/thlipsi-ston-nop-gia-ton-thanato-toy-foti-hronopoyloy

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο Πατρινός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Φώτης Χρονόπουλος. Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1963.

Aποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο, το 1980, κάνοντας παράλληλα θητεία στον ναυταθλητισμό μέσα από τις τάξεις του ΝΟΠ, του οποίου υπήρξε αθλητής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο.

Είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ στην Αθήνα και την Πάτρα, παράλληλα ήταν δοκιμιογράφος και βιβλιοκριτικός.
Από τις εκδόσεις «Περίπλους» είχε εκδοθεί το βιβλίο του «Ποιος, Τι, Πού, Πότε – Εγχειρίδιο Ελληνομάθειας».

Ήταν γιος του Δημήτρη Χρονόπουλου, πρώην προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Πατρών.

Συλλυπητήρια από ΝΟΠ

Συντετριμμένα τα μέλη του ΔΣ του ΝΟΠ στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης πληροφορήθηκαν την απώλεια του Φώτη Χρονόπουλου, αγαπητού φίλου, παλιού αθλητή, μέλους και υιού του π.Πρόεδρου του ΝΟΠ κ. Δημήτρη Χρονόπουλου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος.

ΧΑΡΗΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (20/11)

https://sportin.gr/article/penthos-gia-ton-athlitismo-toy-aigioy-efyge-apo-ti-zoi-o-haris-mpogdanos

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο Χάρης Μπόγδανος από το Αίγιο, πατέρας του Ανδρέα που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο όταν είχε εγκλωβιστεί στα χαλάσματα κτιρίου κατά τον σεισμό του 1995.

Η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου του Κεραυνού Αιγίου και του Παναιγιαλείου σκόρπισε τη θλίψη στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο καθώς ήταν γνωστός στους μπασκετικούς κύκλους όλης της χώρας, όντας καλαθοσφαιριστής και του Παναθηναϊκού στα πρώτα μπασκετικά του βήματα. Για 20 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε τον σύλλογο του Αιγίου και επί ημερών του τον οδήγησε μέχρι την Α2 Εθνική.

Η κηδεία του θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στις 2:30 μμ από τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Αίγιο.

Ο πατέρας του μικρού τότε Ανδρέα είχε ζήσει την αγωνία για την κατάσταση της υγείας του παιδιού το οποίο τελικά έβγαλαν ζωντανό οι διασώστες από την πολυκατοικία της οδού Δεσποτοπούλου.

Ο Χάρης Μπόγδανος είχε υπηρετήσει τον αθλητισμό και έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ (1/12)

https://sportin.gr/article/thlipsi-sto-zavlani-efyge-apo-ti-zoi-o-epi-hronia-proedros-giannis-gasparinatos

Νικήθηκε από την ασθένεια την οποία αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα κι έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Γασπαρινάτος, αιρετός επί χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντινομάρχης επί Νομαρχίας Δημήτρη Κατσικόπουλου και ενεργό μέλος της συνοικίας του Ζαβλανίου Πατρών.

Επίσης είχε αναπτύξει δυναμικό ρόλο για την Ελληνοσερβική φιλία, ενώ την περίοδο της επέμβασης των ΗΠΑ στην Σερβία, είχε οργανώσει ή συμμετάσχει σε πολλές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό της δοκιμαζόμενης τότε χώρας. 

Με τη σύζυγό του Έμυ απέκτησαν δύο κόρες την Κατερίνα και την Μυρτώ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΑΛΗΣ (27/12)

https://sportin.gr/article/penthos-sti-thyella-kai-topiko-podosfairo-efyge-o-mihalis-delalis

Μία ακόμα απώλεια βύθισε το τοπικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας στο πένθος. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Θύελλας Πατρών, Μιχάλης Δελάλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κρήνης.
Η Θύελλα εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, ενώ ο εκλιπών αγωνίστηκε και στο ΑΠΣ Πάτραι.

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ (28/12)

https://sportin.gr/article/o-thanos-mikroytsikos-polistas-ston-ahillea

Πολλοί λίγοι γνωρίζουν πως ο Θάνος Μικρούτσικος είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό της Πάτρας.
Ο πατέρας του Στέργιος Μικρούτσικος ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου, το πατρικό τους ήταν Αράτου και Κορίνθου (βορειοδυτική γωνία, όπου αργότερα χτίστηκε υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας), μάλιστα διετέλεσε για δύο χρόνια (1956 - 1959) πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πάτρας.
Εξάδελφός του ήταν ο Άρης Λουκόπουλος, ανιψιός της μητέρας του Θάνου, το γένος Λυγερού, όπως άλλωστε συγγενής του ήταν ο Σταύρος Λυγερός, πρώτος (συμ)μέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή το 1979.
Ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος έπαιζε πόλο στον Αχιλλέα. Αδιάψευστος μάρτυς η φωτογραφία, όπου εικονίζεται μικρό παιδάκι, ανάμεσα στους υπόλοιπους αθλητές (Τσιτσάρας, Σκληβανιώτης, Βικάτος, Καπετόπουλος, ο έφορος Αναστασάκης, ο πρόεδρος Κατσάμπας) κάπου στα 1953!

Υποστήριξη: SilkTech