Ο απολογισμός του Μ. Κατσικαδέλη και τα ΑμΕΑ στο πινγκ πονγκ

Πέμπτη, Δεκέμβριος 19, 2019 - 11:59μμ

Με εξαιρετικό τρόπο ολοκληρώθηκε η θητεία του πατρινού ΚΦΑ και ομοσπονδιακού τεχνικού πινγκ πονγκ, Μιχάλη Κατσικαδέλη, στην Εθνική ομάδα ΑμΕΑ πινγκ πονγκ.

Πρόσφατα στο Χέλσιμπορν της Σουηδίας είχαμε ένα ασημένιο μετάλλιο, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρηρο από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο διακεκριμένος προπονητής, δημοσιοποίησε στο προφίλ του στο facebook, την πιο κάτω δήλωση, καθώς ολοκληρώθηκε η θητεία του. Αναλυτικά:

"Λίγα πράγματα για την ιστορία... Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μαζί με την κ.Βασιλογάμβρου παρουσιάσαμε εμπεριστατωμένη πρόταση για την οργάνωση και εξέλιξη των ΑμεΑ στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση. Ωστόσο, το "έδαφος" δεν ήταν γόνιμο για την εφαρμογή της πρότασης και παρέμεινε αδρανής. Ωστόσο, το μεγάλο όφελος ήταν ότι επέστρεψε στις ομοσπονδιακές αίθουσες ο παλιός μου προπονητής κ.Ρουσόπουλος και ξεκίνησε ενεργά τις προπονήσεις παρότι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Πέρασαν τα χρόνια και από το πόστο του επιμορφωτή της σχολής προπονητών Γ΄κατηγορίας της ΓΓΑ για το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, γνώρισα τον κ.Πολίτση ως επιμορφούμενο, που μου ζήτησε να συνεργαστούμε, ώστε να οργανωθεί σε επιστημονική βάση η προπονητική των ΑμεΑ. και κατόπιν ανέλαβα εθελοντικά εξωτερικός συνεργάτης σε θέματα προπονητικού σχεδιασμού και Εθνικών Ομάδων για το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (2015-2018). Σε συνεργασία μαζί του δουλέψαμε εντατικά προσφέροντας ο καθένας από το πόστο του, τις γνώσεις του και την πείρα του, ώστε η εφαρμοσμένη προπονητική να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των ΑμεΑ.

Ήταν πράγματι μια πρόκληση για εμένα μιας και έπρεπε να γνωρίσω και να εφαρμόσω νέες παραμέτρους. Τέθηκε σε εφαρμογή ετήσιο προπονητικό πλάνο βελτίωσης της Φυσικής Κατάστασης, εργομετρικές μετρήσεις και εξειδικευμένη προπόνηση, ώστε να βοηθήσουμε τους αθλητές σε επιστημονική βάση. Από το τέλος της Παραολυμπιάδας του Ρίο και μετά άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας και παρότι οι δυσκολίες ήταν σύνθετες εντούτοις δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια κάνοντας τα αδύνατα - δυνατά πάντα με σύμμαχο τους γονείς των αθλητών και φυσικά τη διοίκηση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Την άνοιξη του 2018 μου έγινε η πρόταση να αναλάβω ως Ομοσπονδιακός Προπονητής στην ΕΑΟΜ ΑμεΑ, από τον κ.Σιάχο και τον κ.Πολίτση, που για προσωπικούς λόγους ήθελε να αποσυρθεί. Τελικά το φθινόπωρο του 2018 ανέλαβα την καθοδήγηση της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ όσον αφορά το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και επίσημα πια τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβα Ομοσπονδιακός Προπονητής, όπου είχα το φθινόπωρο του 2019 την χαρά και την τιμή ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα, δηλαδή η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση. Το ασημένιο μετάλλιο της Σουηδίας ήταν -ελπίζω- η απαρχή μιας λαμπρής πορείας.

Σε καμία από τις δηλώσεις μου τότε αλλά και τώρα δεν έκρυψα ότι το μετάλλιο αυτό είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας όλων των παραπάνω συντελεστών. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος που είχα την ευθύνη της Εθνικής Ομάδας σε αυτήν την επιτυχία και ότι για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η εξέλιξη απαιτεί επιστημονική προσέγγιση, συνεχή προσπάθεια και καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων παραγόντων.

Κλείνοντας λοιπόν ευχαριστώ πάνω απ όλα τους αθλητές και τους γονείς τους που με εμπιστεύτηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Ομοσπονδιακός Τεχνικός και εξωτερικός συνεργάτης της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, τους : Γ. Μουχθή, Μ. Χατζηκυριάκο, Λ. Μαύρη, Α. Διακουμάκο, Φ. Μπουσίου, X. Στάμου και αμέτρητους άλλους. Επιπλέον, το προσωπικό της Ομοσπονδίας που μάλλον κούρασα με τις συνεχείς εκθέσεις μου και προγραμματισμούς, τους συνεργάτες μου κ.κ.Βατσακλή και Κωστόπουλο, τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κ. Ε.Κολυμπάδη, τη διοίκηση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ όπως εκφράζεται στο όνομα του προέδρου κ.Φουντουλάκη και κ.Σιάχου καθώς και τον τ.συνεργάτη μου Πολυχρόνη Πολίτση μιας και ήταν η απαρχή όλων αυτών και μαζί κάναμε το όραμα πράξη.

Εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα στον νέο Ομοσπονδιακό Τεχνικό καθώς και σε όλους τους αθλητές και ελπίζω να με αξιώσει ο θεός να τους καμαρώσω σε επόμενες επιτυχίες τους. Ευχαριστώ τη διοίκηση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ για τις βραβεύσεις στο ονομά μου και φυσικά τον ΠτΔ για την κορυφαία βράβευση που είχα ποτέ στην καριέρα μου.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου από την κατανόηση που έδειξαν οι συναδελφοί μου τόσο στο σχολείο που εργαζομαι όσο και στο αθλητικό σωματείο Ίφιτος Πατρών, μιας και δεν ήταν λίγες οι φορές όπου πολυήμερες Εθνικές αποστολές με κράτησαν μακριά από την εργασία μου, επιφορτίζοντας όλους αυτούς με περισσότερο εργασιακό κόστος. Τέλος, ευχαριστώ πάνω απ όλα την οικογένειά μου που στέκεται στο πλευρό μου σε κάθε στιγμή και που χαίρεται με τις χαρές μου.
Η καλύτερη απάντηση στη συκοφαντία είναι η σιωπηλή περιφρόνηση. Ι. Ενγκελ".

Υποστήριξη: SilkTech